Annonce

Annonce

Søgaard Saft satsede primært på salg til restaurationsbranchen, og da ejeren også driver et hotel i Tønder-området bliver han dobbelt udfordret af corona-krisen.

Corona sætter prop i økologisk saftproduktion i Sønderjylland

Corona-krisen har drænet kassen i Søgaard Saft i Tønder, og nu har den lille saftproducent fyret de ansatte efter kun 10 måneders drift.

Efter mindre end et års drift har den lille virksomhed Søgaard Saft i Tønder stoppet tappemaskinen, og fyret de fem ansatte, da corona-krisen har sat en effektiv prop i ordretilgangen.

"Vi har ikke fået en eneste ordre, siden landet blev lukket ned, så jeg har valgt at opsige vores fem ansatte," siger Martin Fuhlendorff, der er eneejer og direktør for den sønderjyske saftvirksomhed, som lider under, at stort set alle kunder kommer fra en restaurantbranche, som i øjeblikket er lukket ned for at undgå at sprede corona-smitten.

Ud over Søgaard Saft driver Martin Fuhlendorff også Hotel Ballumhus, som fortsat har gæster. De kommer i øjeblikket til området ved Vadehavet for at opleve naturfænomenet sort sol, og det var for ikke at belaste hotellets økonomi, at han valgte at lukke Søgaard Saft.

"For at holde liv i saftproduktionen, havde jeg overført penge fra hotellet, men nu er kassen helt drænet, så det var nødvendigt at lukke ned for saftproduktionen," siger Martin Fuhlendorff.

Han vil dog ikke afvise, at Søgård Saft kan genåbne på den anden side af corona-krisen, da der hverken er tale om en konkurs eller betalingsstandsning, og ejeren ser flere muligheder for selskabet, men i den nuværende situation er det en kæmpe udfordring, at hele konceptet var lagt an på udelukkende at producere til restaurantbranchen.

"Jeg startede netop produktionen, fordi jeg så et behov for en saftserie, som er målrettet restauranterne og som ikke findes på hylderne i dagligvarehandlen," siger Martin Fuhlendorff.

Virksomheden leverede derfor stort set hele sin produktion til de restauranter, som har været lukket ned de seneste snart tre uger, og han  oplyser, at der er behov for ny kapital, hvis der igen skal gang i tappemaskinerne i Tønder.

"Så vi leder efter investorer eller helt nye salgskanaler," siger Martin Fuhlendorff, som pointerer, at der ikke er gæld i produktionsudstyret, så en model kunne også være at sælge maskinparken og få produceret saften ude i byen, hvis der bliver tale om en genåbning.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion