Annonce
Annonce
De to første smagsvarianter kommer i handlen nu. Senere på året følger to smagsvarianter med citron/ingefær og citron/lime. PR-foto
Bornholms Mosteri lancerer ny økologisk produktserie
Bornholms Mosteri lancerer i denne uge en helt ny økologisk sodavandsserie, som bliver et nyt ben under den socialøkonomiske virksomhed, som er kendt for et bredt udvalg af mostprodukter.
Direktør Josephine Senger Svendsen beskriver en ny serie af sodavand som en milepæl for Bornholms Mosteri, som nu kan tilbyde en bredere vifte af naturlige og forfriskende drikkevarer - både med og uden brus.
Det er investeringen i en ny tappelinje i 2023, der har gjort det muligt for det bornholmske mosteri at udvikle sin egen sodavand. Tappelinjen gør det muligt at karbonisere drikkevarer, hvilket har været afgørende for udviklingen af de økologiske sodavand,
Vinteren er ofte en stille periode på mosteriet, men siden Josephine Senger Svendsen i foråret 2023 erstattede Nicklas Rathje som direktør, har der været fokus på produktudvikling, og den socialøkonomiske virksomhed er i denne uge klar til at lancere de første resultater af de seneste måneders udviklingsarbejde i form af en æblesodavand og en hyldeblomst-sodavand. Senere på året får de selskab af smagsvarianterne citron/ingefær og citron/lime.
Alle sodavarianter fra Bornholms Mosteri er baseret på naturlige økologiske råvarer uden kunstige tilsætningsstoffer og med et minimalt sukkerindhold.
Ifølge Josephine Senger Svendsen repræsenterer 'Soda-serien' et nyt og spændende alternativ til det traditionelle sodavandsmarked, og hun har store forventninger til særligt æblesodavand, som er en mere ukendt variant på danske breddegrader men et velkendt produkt i både Tyskland og Sverige.
”Her får du 100 pct. dansk økologisk æblemost tilsat kulsyre, hvilket er et sundere og mere naturligt produkt sammenlignet med en traditionel sodavand,” siger direktøren, som oplyser, at mosteriet allerede har modtaget positiv respons fra flere af de samarbejdspartnere, der har deltaget i prøvesmagningsprocessen.
”Soda-linjen repræsenterer et ekstra ben at stå på for mosteriet, og vi ser frem til at kunne levere en komplet pakke af lokale økologiske most og sodavand til cafeer og restauranter i hele landet. Produkterne vil også være at finde i dagligvarebutikkerne på Bornholm og i udvalgte butikker i Storkøbenhavn,” siger hun.
Bornholms Mosteri blev grundlagt i 2010 som et socialfondsprojekt og har siden udviklet sig til en kommerciel virksomhed med en stærk identitet som en social arbejdsplads på Bornholm. Virksomheden beskæftiger i alt 17 personer, hvoraf langt over halvdelen er medarbejdere i skånejob, flexjob, praktik eller afklaring.
Flere artikler fra samme sektion
Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri
Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.
Danish Crown fyrer 500 ansatte
Datterselskabet Friland ved endnu ikke, hvordan det bliver ramt af moderkoncernens spareplan, som samlet skal reducere omkostningerne med en halv mia. kr.
Øko-pionerer drog til Carlsberg Byen for at tale det økologiske oksekød op
Kvæg bliver i disse år udskammet som klimasyndere, men debatten mangler nuancer, mener Økologisk Landsforening, der argumenterer for, at naturen og biodiversiteten er afhængig af koen på græs. Derfor har foreningen inviteret Danske Madpublicister og en række øko-pionerer på en tur med formålet at sætte fokus på nuancerne.