Annonce
Annonce
De to første smagsvarianter kommer i handlen nu. Senere på året følger to smagsvarianter med citron/ingefær og citron/lime. PR-foto
Bornholms Mosteri lancerer ny økologisk produktserie
Bornholms Mosteri lancerer i denne uge en helt ny økologisk sodavandsserie, som bliver et nyt ben under den socialøkonomiske virksomhed, som er kendt for et bredt udvalg af mostprodukter.
Direktør Josephine Senger Svendsen beskriver en ny serie af sodavand som en milepæl for Bornholms Mosteri, som nu kan tilbyde en bredere vifte af naturlige og forfriskende drikkevarer - både med og uden brus.
Det er investeringen i en ny tappelinje i 2023, der har gjort det muligt for det bornholmske mosteri at udvikle sin egen sodavand. Tappelinjen gør det muligt at karbonisere drikkevarer, hvilket har været afgørende for udviklingen af de økologiske sodavand,
Vinteren er ofte en stille periode på mosteriet, men siden Josephine Senger Svendsen i foråret 2023 erstattede Nicklas Rathje som direktør, har der været fokus på produktudvikling, og den socialøkonomiske virksomhed er i denne uge klar til at lancere de første resultater af de seneste måneders udviklingsarbejde i form af en æblesodavand og en hyldeblomst-sodavand. Senere på året får de selskab af smagsvarianterne citron/ingefær og citron/lime.
Alle sodavarianter fra Bornholms Mosteri er baseret på naturlige økologiske råvarer uden kunstige tilsætningsstoffer og med et minimalt sukkerindhold.
Ifølge Josephine Senger Svendsen repræsenterer 'Soda-serien' et nyt og spændende alternativ til det traditionelle sodavandsmarked, og hun har store forventninger til særligt æblesodavand, som er en mere ukendt variant på danske breddegrader men et velkendt produkt i både Tyskland og Sverige.
”Her får du 100 pct. dansk økologisk æblemost tilsat kulsyre, hvilket er et sundere og mere naturligt produkt sammenlignet med en traditionel sodavand,” siger direktøren, som oplyser, at mosteriet allerede har modtaget positiv respons fra flere af de samarbejdspartnere, der har deltaget i prøvesmagningsprocessen.
”Soda-linjen repræsenterer et ekstra ben at stå på for mosteriet, og vi ser frem til at kunne levere en komplet pakke af lokale økologiske most og sodavand til cafeer og restauranter i hele landet. Produkterne vil også være at finde i dagligvarebutikkerne på Bornholm og i udvalgte butikker i Storkøbenhavn,” siger hun.
Bornholms Mosteri blev grundlagt i 2010 som et socialfondsprojekt og har siden udviklet sig til en kommerciel virksomhed med en stærk identitet som en social arbejdsplads på Bornholm. Virksomheden beskæftiger i alt 17 personer, hvoraf langt over halvdelen er medarbejdere i skånejob, flexjob, praktik eller afklaring.
Flere artikler fra samme sektion
Føtex Kokkedal genåbner butik med skærpet sundhedsprofil
Efter en gennemgribende ombygning genåbningen Føtex i Kokkedal i dag og giver samtidig et bud på, hvordan man i fremtiden kan blive bedre til at guide kunderne til at tage det ernæringsrigtige valg.
De økologiske chokolader ligger i toppen af ny Tænk-test
Fem af de seks bedste chokolader er økologiske i Forbrugerrådets Tænks nye test af mørk chokolade, og testen viser ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet eller certificeringer.
Økologi styrker dit grønne regnskab
I en ny analyse fra rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO konkluderes det, at økologi kan bidrage i enten ”høj grad” eller ”delvist” med værdiskabelse i ESG-rapporteringen inden for 7 af 10 områder.