Annonce

Annonce

Janusz Wojciechowski sidder til høring i Europa-Parlamentet

Hvis 'Farm to Fork'-strategien skal være forenelig med den kommende fælles landbrugspolitik, er det ifølge landbrugskommissær Janusz Wojciechowski nødvendigt, at en række grønne krav i landbrugspolitikken fastholdes. Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

Ny, grøn fødevareplan kan godt forenes med landbrugspolitikken, siger EU-Kommissionen

EU-Kommissionens grønne 'Farm to Fork'-strategi passer til den kommende landbrugspolitik, såfremt politikken opfylder nogle forudsætninger.

Den nye fødevarestrategi 'Farm to Fork', som Europa-Kommissionen præsenterede i sidste uge, er ikke en modsætning til EU's kommende landbrugspolitik, CAP'en. Til gengæld bliver CAP'en afgørende for, at strategien kan nå i mål.

Det siger Kommissionen som svar på et spørgsmål fra parlamentet om, hvorvidt strategien og de grønne målsætninger er i modstrid med den kommende CAP, der forventes at træde i kraft i 2021.

Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski siger ifølge Euractiv.com, at CAP'en bliver central for at opfylde Farm to Fork-strategien, men at det samtidig kræver, at der stilles en række grønne krav i CAP'en, som stadig mangler at blive færdigforhandlet.

Særligt skal man fastholde de obligatoriske eco-schemes, skærpede betingelser og forpligtelsen til at øremærke mindst 30 pct. af landdistriktsmidlerne til miljø- og klimatiltag, når den endelige CAP vedtages, sagde kommissæren.

Som del af den økonomiske genopretningsplan efter corona-pandemien foreslår Kommissionen desuden, at puljen til landdistriktsmidlerne hæves med 15 mia. euro.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening vil have sænket momsen på økologi

Staten tjener mere på økologiske produkter end på konventionelle. Det er galt, mener Økologisk Landsforening, der vil have momsen på økologi sat ned for at sætte tempo på den grønne omstilling.

06-10-2022 2 minutter Politik

Styrelse vil undersøge store prisstigninger på smør

En overvågning af de stigende priser på bl.a. dagligvarer fører nu til, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skal undersøge smørprisen nærmere.

02-10-2022 2 minutter Økonomi,   Mejeri

Flertal af danskerne er tilfredse med landbrugets størrelse

En ny måling viser, at 68 pct. af danskerne mener, at landbruget har en tilpas størrelse i forhold til arealfordelingen i Danmark.

29-09-2022 3 minutter