Annonce

Annonce

Janusz Wojciechowski sidder til høring i Europa-Parlamentet

Hvis 'Farm to Fork'-strategien skal være forenelig med den kommende fælles landbrugspolitik, er det ifølge landbrugskommissær Janusz Wojciechowski nødvendigt, at en række grønne krav i landbrugspolitikken fastholdes. Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

Ny, grøn fødevareplan kan godt forenes med landbrugspolitikken, siger EU-Kommissionen

EU-Kommissionens grønne 'Farm to Fork'-strategi passer til den kommende landbrugspolitik, såfremt politikken opfylder nogle forudsætninger.

Den nye fødevarestrategi 'Farm to Fork', som Europa-Kommissionen præsenterede i sidste uge, er ikke en modsætning til EU's kommende landbrugspolitik, CAP'en. Til gengæld bliver CAP'en afgørende for, at strategien kan nå i mål.

Det siger Kommissionen som svar på et spørgsmål fra parlamentet om, hvorvidt strategien og de grønne målsætninger er i modstrid med den kommende CAP, der forventes at træde i kraft i 2021.

Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski siger ifølge Euractiv.com, at CAP'en bliver central for at opfylde Farm to Fork-strategien, men at det samtidig kræver, at der stilles en række grønne krav i CAP'en, som stadig mangler at blive færdigforhandlet.

Særligt skal man fastholde de obligatoriske eco-schemes, skærpede betingelser og forpligtelsen til at øremærke mindst 30 pct. af landdistriktsmidlerne til miljø- og klimatiltag, når den endelige CAP vedtages, sagde kommissæren.

Som del af den økonomiske genopretningsplan efter corona-pandemien foreslår Kommissionen desuden, at puljen til landdistriktsmidlerne hæves med 15 mia. euro.

Flere artikler fra samme sektion

Miljøstyrelsen giver igen dispensation til forbudt pesticid, der kobles til Parkinsons

Miljøministeren vil have Miljøstyrelsen til at redegøre for, hvorfor den igen har givet dispensation til, at danske landmænd kan bruge Reglone, der er mærket som både giftigt, miljøfarligt, farligt for bier og kan give kronisk sundhedsskade

21-11-2024 3 minutter Pesticider

Treparten kaldes »en generationsaftale«, men det er bestemt ikke alle unge, der er enige i det

Den Grønne Ungdomsbevægelse kritiserer den grønne trepartsaftale for at tabe ungdommen på gulvet. Omvendt er de unge landmænd i LandboUngdom glade for, at aftalen endelig er sikret via et bredt forlig, og formanden er ikke skræmt over, at Danmark indtil videre går enegang på området - tværtimod.

18-11-2024 5 minutter Klima,   Miljø,   Politik

Lettet partileder efter aftale om grøn trepart: »Endelig får vores vandmiljø en fair chance«

Regeringen rykkede sig på kvælstofkravet, og dermed kunne den sammen med et bredt flertal i Folketinget nå til enighed om en grøn trepart efter ugers forsinkelse. Aftalen sikrer næsten én mia. nyplantede træer, skærpede kvælstofkrav til landbruget og ikke mindst en CO2-afgift. Men nogle af aftaleparterne udtrykte alligevel utilfredshed med dele af aftalen.

18-11-2024 5 minutter Miljø,   Klima,   Politik