Annonce

Annonce

Bestyrelsen i ØL 2023. Fra venstre: Steffen Blume Bertelsen, Leif Friis Jørgensen, John Wagner Nielsen, Claus Bindslev, Sten Dissing, Louise Køster, Mette Winther Nielsen

Bestyrelsen i ØL 2023. Fra venstre: Steffen Blume Bertelsen, Leif Friis Jørgensen, John Wagner Nielsen, Claus Bindslev, Sten Dissing, Louise Køster, Mette Winther Nielsen. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Ny bestyrelse er på plads i Økologisk Landsforening

Bestyrelsen i Økologisk Landsforening har onsdag konstitueret sig og består nu af færre medlemmer end før.

Bestyrelsen i Økologisk Landsforening er skrumpet fra 13 til syv personer, efter man har ændret struktur og skabt et repræsentantskab. Onsdag kunne de syv bestyrelsesmedlemmer i den nye bestyrelse så konstituere sig.

Genvalgt som forperson er Louise Køster, og næstforpersonen er fortsat Sten Dissing. De øvrige medlemmer er Leif Friis Jørgensen, Mette Winther Nielsen, Claus Bindslev, John Wagner Nielsen og Steffen Blume Bertelsen.

Bestyrelsens medlemmer har det juridiske ansvar for foreningens drift og varetager de økologiske producenters, virksomheders og forbrugeres interesser over for samarbejdspartnere, myndigheder, politikere m.fl.

Forpersonen vælges direkte på generalforsamlingen, resten udpeges af de 29 medlemmer i repræsentantskabet, som blev konstitueret på Økologisk Landsforenings generalforsamling i begyndelsen af marts.

De syv bestyrelsesmedlemmer

  • Louise Køster, forperson, medejer af Rabarbergården
  • Sten Dissing, næstforperson, leverandør til Thise Mejeri
  • Leif Friis Jørgensen, adm. direktør for Naturmælk
  • Mette Winther Nielsen, selvstændig erhvervs- og virksomhedsrådgiver
  • Steffen Blume Bertelsen, økologichef i DLG Group
  • John Wagner Nielsen, eksternt valgt medlem, politisk kommentator, tidl. adm. direktør for De Samvirkende Købmænd
  • Claus Bindslev, eksternt valgt medlem, adm. direktør for rådgivningsvirksomheden Nextstep by Bindslev

Flere artikler fra samme sektion

EU-Kommissionen vil tillade glyphosat i mindst 10 år endnu

Venstre håber, at tilladelsen til at bruge glyphosat bliver forlænget, mens SF og Enhedslisten er imod. EU-agenturet Efsa vurderer, at der ikke er uacceptable risici ved glyphosat, men erkender en risiko for pattedyr og manglende viden på en række områder.

20-09-2023 3 minutter Pesticider,   EU,   Miljø

Efter endnu en forulykket grisetransport vil Dyrenes Beskyttelse nu have handling

Seks forulykkede grisetransporter i år får nu Dyrenes Beskyttelse til at efterlyse en kortlægning og analyse af ulykkerne tungt lastede dyretransporter. Organisationen spekulerer i, om lastbilerne er for høje.

19-09-2023 3 minutter Dyrevelfærd

Minister tager til Bruxelles for at få ryddet op i regeljunglen

Fødevareminister Jacob Jensen har sat sig for at forenkle reglerne for landbruget og fødevarevirksomheder. Mandag rejste han til Bruxelles for at tage emnet op i EU.

18-09-2023 3 minutter Politik,   EU