Annonce

Annonce

Bestyrelsen i ØL 2023. Fra venstre: Steffen Blume Bertelsen, Leif Friis Jørgensen, John Wagner Nielsen, Claus Bindslev, Sten Dissing, Louise Køster, Mette Winther Nielsen

Bestyrelsen i ØL 2023. Fra venstre: Steffen Blume Bertelsen, Leif Friis Jørgensen, John Wagner Nielsen, Claus Bindslev, Sten Dissing, Louise Køster, Mette Winther Nielsen. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Ny bestyrelse er på plads i Økologisk Landsforening

Bestyrelsen i Økologisk Landsforening har onsdag konstitueret sig og består nu af færre medlemmer end før.

Bestyrelsen i Økologisk Landsforening er skrumpet fra 13 til syv personer, efter man har ændret struktur og skabt et repræsentantskab. Onsdag kunne de syv bestyrelsesmedlemmer i den nye bestyrelse så konstituere sig.

Genvalgt som forperson er Louise Køster, og næstforpersonen er fortsat Sten Dissing. De øvrige medlemmer er Leif Friis Jørgensen, Mette Winther Nielsen, Claus Bindslev, John Wagner Nielsen og Steffen Blume Bertelsen.

Bestyrelsens medlemmer har det juridiske ansvar for foreningens drift og varetager de økologiske producenters, virksomheders og forbrugeres interesser over for samarbejdspartnere, myndigheder, politikere m.fl.

Forpersonen vælges direkte på generalforsamlingen, resten udpeges af de 29 medlemmer i repræsentantskabet, som blev konstitueret på Økologisk Landsforenings generalforsamling i begyndelsen af marts.

De syv bestyrelsesmedlemmer

  • Louise Køster, forperson, medejer af Rabarbergården
  • Sten Dissing, næstforperson, leverandør til Thise Mejeri
  • Leif Friis Jørgensen, adm. direktør for Naturmælk
  • Mette Winther Nielsen, selvstændig erhvervs- og virksomhedsrådgiver
  • Steffen Blume Bertelsen, økologichef i DLG Group
  • John Wagner Nielsen, eksternt valgt medlem, politisk kommentator, tidl. adm. direktør for De Samvirkende Købmænd
  • Claus Bindslev, eksternt valgt medlem, adm. direktør for rådgivningsvirksomheden Nextstep by Bindslev

Flere artikler fra samme sektion

Den var på vej i papirkurven, men nu er EU's store naturlov alligevel vedtaget

Flertallet bag EU's naturgenopretningslov var egentlig sikret, men i løbet af foråret smuldrede det pludselig. Nu lykkedes det så alligevel at få vedtaget loven, men det kan ende med at koste Østrigs miljøminister dyrt.

17-06-2024 3 minutter Natur,   EU

Verdens lande er kun ved at opfylde 16 pct. af FN's bæredygtige mål, og for nogle går det tilbage

Verdens nationer er gode til at aftale målsætninger for bæredygtig udvikling - det halter imidlertid med at opfylde dem. I kun 16 pct. af tilfældene er verdenssamfundet ved at nå FN's verdensmål inden deadline.

17-06-2024 6 minutter Bæredygtighed,   Biodiversitet,   Klima,   Natur

Økologisk Landsforening roser politisk aftale: Vil gøre livet nemmere for de små

Et enigt folketing har indgået en ny fødevare- og veterinæraftale. Økologisk Landsforening kalder aftalen for "en god nyhed for økologien" på flere områder.

11-06-2024 3 minutter Politik,   Økologiregler