Annonce

Annonce

So på marken

Nye reguleringskrav for økologisk produktion af grise er udskudt til 1. august 2019. Foto: Irene Brandt

Nyt beregningsgrundlag for de økologiske producenter af grise udskydes

Landbrugsstyrelsen oplyser, at styrelsen snarest vil udstede en ændring af gødskningsbekendtgørelsen.

I forbindelse med ændring af gødskningsbekendtgørelsen for planperioden 2018/2019, der trådte i kraft den 1. august 2018, blev der indført et nyt beregningsgrundlag for produktion af næringsstofindhold i husdyrgødning for økologisk produktion af grise. Beregningsgrundlaget anvendes til at fastlægge en bedrifts forbrug af kvælstof og fosfor i husdyrgødningen, som opgøres i gødningsregnskabet.

Frem til 1. august 2018 har økologiske producenter af grise på grund af manglende fagligt grundlag anvendt beregningsgrundlaget for den konventionelle produktion af grise.

For at give økologerne tid og mulighed for at indrette sig på de nye reguleringskrav og med mulighed for at korrigere ud fra de faktiske produktionsforhold udskydes implementeringen af beregningsgrundlaget for den økologiske produktion af grise til den næstkommende planperiode.

Landbrugsstyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at styrelsen snarest vil udstede en ændring af gødskningsbekendtgørelsen, som betyder, at økologerne i indeværende planperiode som hidtil stadig kan anvende det konventionelle beregningsgrundlag. Det nye beregningsgrundlag med de tilhørende korrektionsformler vil blive implementeret fra den næstkommende planperiode 2019/2020, som træder i kraft 1. august 2019.

Flere artikler fra samme sektion

Ny dyrevelfærdsrapport viser en stigning i antallet af politianmeldelser

Fra 2021 til 2022 skete der en fordobling i antallet af politianmeldelser mod kvægproducenter og en stigning på knap 30 pct. mod griseproducenter. Det skyldtes især manglende pleje af syge eller tilskadekomne dyr.

03-05-2024 5 minutter Dyrevelfærd

Debat om oksens fremtid: Skal oksekød være det nye champagne?

Det er kun godt, at koen bliver udskældt for tiden, mener Rune Sørensen, indehaver af restaurant Hærværk. Her serveres der oksekød, men kun i små mængder og kun fra kvæg, der har ydet naturpleje. Rune Sørensen mener, at udskældningen er nødvendig for at rejse en debat om vores madvaner.

03-05-2024 8 minutter Kvæg,   Forbrug,   Klima

Røde alger kan blive økologiens svar på Bovaer

Ved at tilsætte et mix af forskellige alger til malkekøernes foder, håber forskere fra Aarhus Universitet at kunne opnå samme metan-reducerende effekt, som Bovaer giver i de konventionelle kostalle.

03-05-2024 3 minutter Klima,   Kvæg