Annonce

Annonce

Foto af Kirsten Holst og Ivar Ragn ved siden af hinanden

Kirsten Holst, direktør for Icoel, og Ivar Ravn, konstitueret direktør for SEGES Innovation, skal samarbejde om ESGreenTool. Foto: Presse Foto: Presse

Ny duo skal styrke klimaværktøj

Seges Innovation og Icoel har indgået et samarbejde for at sikre fortsat udvikling af ESGreenTool.

Klimaværktøjet ESGreenTool skal udvikles. Derfor har Seges Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug (Icoel) indgået et samarbejde om at styrke værktøjet. Det skriver de to aktører i en pressemeddelelse.

»Vi vil i fællesskab fokusere på at udvikle værktøjet, så det bliver en helhedsvurdering af, hvor bæredygtig produktionen er på den enkelte bedrift, så alle landmandens indsatser tæller med i vurderingen. Det betyder, at faktorer som biodiversitet, governance, dyrevelfærd og social ansvarlighed på bedrifterne også på sigt skal tælle med i beregningen. Sammen vil vi arbejde for et stærkt og forbedret datagrundlag, så værktøjet kan lave korrekte beregninger på tværs af de forskellige produktionssystemer, både inden for økologisk og konventionelt landbrug,« forklarer Kirsten Holst, direktør for Icoel.

ESGreen Tool kan bruges af hele landbruget, fordi det ikke er målrettet en bestemt produktionstype. Værktøjet beregner klimaaftryk og bæredygtighed på den enkelte bedrift med afsæt i forskellige virkemidler, der afhænger af, hvilken type produktion landmanden har, og om han eller hun driver sit landbrug økologisk eller konventionelt.

Indgår i styregruppe

Med den nye samarbejdsaftale vil Icoel indgå i den styregruppe, der udvikler og forbedrer datagrundlaget i værktøjet. Planen er, at Icoel skal bidrage med både viden, ressourcer og finansiering af den fortsatte videreudvikling af ESGreenTool.

»Sammen vil vi gøre en indsats for at videreudvikle værktøjet til gavn for hele landbruget. Det er afgørende for alle landbrug, både de økologiske og de konventionelle, at man som dansk landmand kan beregne et klimaaftryk efter anerkendte standarder og med sine egne tal og virkemidler, så man kan se resultatet af sine handlinger på egen bedrift,« siger Ivar Ravn, konstitueret direktør for SEGES Innovation.

Fra marts 2022 og frem til nytår lavede flere end 1.500 landmænd og rådgivere klimaberegninger med afsæt i værktøjet.

Flere artikler fra samme sektion

Drægtige søer tester pileensilage til gavn for foderforsyning

KRONIK: De første spæde erfaringer i det økologiske forskningsprojekt 'Outfit' viser, at drægtige søer gerne æder pileensilage og tilsyneladende foretrækker pil ensileret i ren form frem for pil blandet med kløvergræs.

07-06-2023 5 minutter Grise,   Nyt fra Icrofs

'Mel' fra Grønland kan øge udbytterne og hjælpe klimaet

Det såkaldte gletsjermel, der ligger spredt i Grønland, indeholder vigtige næringsstoffer og kan samtidig lagre store mængder CO2.

06-06-2023 4 minutter Forskning,   Næringsstoffer,   Klima

Maj var usædvanligt tør, og der er ikke udsigt til regn foreløbig

Der er faldet så lidt regn i maj, at måneden risikerer at komme i top 10 over de tørreste maj måneder nogensinde målt - og der er ikke udsigt til regn foreløbig.

31-05-2023 2 minutter Klima