Annonce

Annonce

Foto af Kirsten Holst og Ivar Ragn ved siden af hinanden

Kirsten Holst, direktør for Icoel, og Ivar Ravn, konstitueret direktør for SEGES Innovation, skal samarbejde om ESGreenTool. Foto: Presse Foto: Presse

Ny duo skal styrke klimaværktøj

Seges Innovation og Icoel har indgået et samarbejde for at sikre fortsat udvikling af ESGreenTool.

Klimaværktøjet ESGreenTool skal udvikles. Derfor har Seges Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug (Icoel) indgået et samarbejde om at styrke værktøjet. Det skriver de to aktører i en pressemeddelelse.

»Vi vil i fællesskab fokusere på at udvikle værktøjet, så det bliver en helhedsvurdering af, hvor bæredygtig produktionen er på den enkelte bedrift, så alle landmandens indsatser tæller med i vurderingen. Det betyder, at faktorer som biodiversitet, governance, dyrevelfærd og social ansvarlighed på bedrifterne også på sigt skal tælle med i beregningen. Sammen vil vi arbejde for et stærkt og forbedret datagrundlag, så værktøjet kan lave korrekte beregninger på tværs af de forskellige produktionssystemer, både inden for økologisk og konventionelt landbrug,« forklarer Kirsten Holst, direktør for Icoel.

ESGreen Tool kan bruges af hele landbruget, fordi det ikke er målrettet en bestemt produktionstype. Værktøjet beregner klimaaftryk og bæredygtighed på den enkelte bedrift med afsæt i forskellige virkemidler, der afhænger af, hvilken type produktion landmanden har, og om han eller hun driver sit landbrug økologisk eller konventionelt.

Indgår i styregruppe

Med den nye samarbejdsaftale vil Icoel indgå i den styregruppe, der udvikler og forbedrer datagrundlaget i værktøjet. Planen er, at Icoel skal bidrage med både viden, ressourcer og finansiering af den fortsatte videreudvikling af ESGreenTool.

»Sammen vil vi gøre en indsats for at videreudvikle værktøjet til gavn for hele landbruget. Det er afgørende for alle landbrug, både de økologiske og de konventionelle, at man som dansk landmand kan beregne et klimaaftryk efter anerkendte standarder og med sine egne tal og virkemidler, så man kan se resultatet af sine handlinger på egen bedrift,« siger Ivar Ravn, konstitueret direktør for SEGES Innovation.

Fra marts 2022 og frem til nytår lavede flere end 1.500 landmænd og rådgivere klimaberegninger med afsæt i værktøjet.

Flere artikler fra samme sektion

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ

Fødevareministeriet slår fast: Solcelleparker er økologiske og kan få økostøtte

Mange solcelleparker får økologistøtte, selv om de ofte drives af konventionelle. Samtidig hjælper de regeringen med at nå målsætningen for det samlede øko-areal.

17-04-2024 4 minutter Tilskud