Annonce
Annonce
Medlemmerne af den nye brancheforening er fra venstre: Karoline Schnorr, Flor, Moa Nordahl, Flor, Rikke Lentz, Brede Havekiosk, Marie Holmer, Vildevioler og Christina Foss, Vildeviole. Foto: Tina Brok Hansen
Økologiske blomsterproducenter samler sig i ny brancheforening
I februar satte ejerne af Vildevioler, Flor Blomster og Brede Havekiosk sig sammen med det formål at stifte en brancheforening for producenter af økologiske blomster. Øvelsen lykkedes og brancheforeningen er nu en realitet.
En ny brancheforening for økologiske blomsterproducenter har set dagens lys.
»I en brancheforening har vi mulighed for at bruge hinanden konstruktivt i stedet for kun at være hinandens konkurrenter,« fortæller Marie Holmer, der er formand for foreningen.
Kontingent er sat til 300 kr. om året, og alle virksomheder, der dyrker certificerede økologiske blomster i Danmark kan blive medlemmer af foreningen.
»Vi oplever en stigende interesse hos forbrugerne for at købe økologiske blomster, men der er også mange derude der ikke er opmærksomme på hvor stort et miljøproblem konventionelt dyrkede blomster er. De færreste tænker over at mange blomster transporteres med fly fra Afrika eller at en almindelig buket typisk indeholder 10 forskellige sprøjtemidler, som faktisk kan smitte af når man rører ved blomsterne. Foreningen skal fremme den økologiske blomsterproduktion i Danmark, blandt andet gennem oplysning af forbrugerne,« siger Marie Holmer.
Den nye forening har følgende strategiske indsatsområder:
- Formidle viden om fordelene ved lokal, økologisk blomsterproduktion til den brede befolkning.
- Sikre de bedst mulige politiske rammevilkår for økologisk blomsterproduktion.
- Understøtte dialog og erfaringsudveksling mellem medlemmer.
- Skabe alliancer med andre organisationer, der ønsker at fremme økologisk blomsterproduktion.
- Igangsætte relevante forsknings-, udviklings- eller informationsprojekter.
Brancheforeningen kan kontaktes ved henvendelse til
Marie Holmer på mail: marie@vildevioler.dk
Flere artikler fra samme sektion
Potentialet for at øge de økologiske udbytter er stort
ANALYSE: Kvælstof bestemmer den største del af de økologiske udbytter, og det er oftest den begrænsende ressource i en økologisk markplan. Fravær af pesticider koster også udbytter i en direkte sammenligning med konventionel planteavl. Det økologiske greb er at udmønte de grundlæggende økologiske principper til praktisk landmandskab, krydret med nye metoder og teknologier.
Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige
Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.
Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal
DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.