Annonce

Annonce

En mejetærsker på en mark

Hos Maskinpartner i Vejle, der servicerer landbrugsmaskiner, oplever man flere reservedele i restordrer. Foto: Colourbox

Mekanikere må være kreative for at holde høsten i gang

Hvis maskinerne svigter i denne høstsæson, må mekanikerne ofte tænke kreativt for at holde hjulene i gang. Der er nemlig leveringsproblemer og ventetid på mange reservedele.

Dette års høst er i fuld gang, og det er væsentligt for landmændene, at høstmaskinerne kører uden lange driftsstop i den travle tid. Men på grund af generelle forsyningsproblemer og lange leveringstider på reservedele, kan det være en udfordring, hvis maskineriet svigter denne høst.

Det skriver JP Vejle, der er en af JyllandsPostens lokalredaktioner.

Hos Maskinpartner i Vejle, der servicerer landbrugsmaskiner, oplever man flere reservedele i restordrer, og det stiller nye krav til mekanikerne, der må finde på kreative løsninger.

”Vi skal prøve at holde kunderne kørende med det, vi nu har og kan få. Hvis der eksempelvis er en styreboks, vi ikke kan få fat i til en mejetærsker, så er vi nogle gange nødt til at se, om vi kan reparere den. Det plejer vi ikke at gøre, for det er ikke helt lige til, men vi er nødt til at prøve det – og ellers må vi se, om vi kan låne en hos en maskine, der står til salg,” fortæller værkfører Lars Nielsen til JP Vejle.

Værkstedet opfordrer samtidig til, at man allerede nu bestiller tid til vintereftersyn, hvis man vil være sikker på, at delene er på lager til den tid.

Flere artikler fra samme sektion

Samdyrkning kan være løsningen på den største udfordring med linser

Samdyrkning af linser og havre viser gode takter i årets forsøgsparceller. Havren lader til at lægge en god dæmper på ukrudt og linsers lejetendens.

22-09-2022 5 minutter Bælgfrugter,   Plantebaserede fødevarer

Søren Just udfaser soja med Thise: »Det er vigtigt, at vi tager ansvar«

Søren Lundager Just driver Skordalsris nær Herning sammen med sin kone Louise. Her har de 240 Dansk Sortbrogede malkekøer. Køerne producerer 2,8 millioner kg mælk om året – og det er helt uden brug af soja.

21-09-2022 4 minutter Foder,   Bæredygtighed,   Mejeri,   Kvæg

Generationsskifte: Husk også at tænke 30 år frem

Hvor ser du dig selv om 30 år? Det er et af de spørgsmål, man bør overveje, når man vil overtage en bedrift. Det fortalte chefkonsulent Jens Peter Hermansen til et arrangement på Sdr. Klejnstrup, der stod i generationsskiftets tegn.

21-09-2022 3 minutter Generationsskifte