Annonce

Annonce

En mejetærsker på en mark

Hos Maskinpartner i Vejle, der servicerer landbrugsmaskiner, oplever man flere reservedele i restordrer. Foto: Colourbox

Mekanikere må være kreative for at holde høsten i gang

Hvis maskinerne svigter i denne høstsæson, må mekanikerne ofte tænke kreativt for at holde hjulene i gang. Der er nemlig leveringsproblemer og ventetid på mange reservedele.

Dette års høst er i fuld gang, og det er væsentligt for landmændene, at høstmaskinerne kører uden lange driftsstop i den travle tid. Men på grund af generelle forsyningsproblemer og lange leveringstider på reservedele, kan det være en udfordring, hvis maskineriet svigter denne høst.

Det skriver JP Vejle, der er en af JyllandsPostens lokalredaktioner.

Hos Maskinpartner i Vejle, der servicerer landbrugsmaskiner, oplever man flere reservedele i restordrer, og det stiller nye krav til mekanikerne, der må finde på kreative løsninger.

”Vi skal prøve at holde kunderne kørende med det, vi nu har og kan få. Hvis der eksempelvis er en styreboks, vi ikke kan få fat i til en mejetærsker, så er vi nogle gange nødt til at se, om vi kan reparere den. Det plejer vi ikke at gøre, for det er ikke helt lige til, men vi er nødt til at prøve det – og ellers må vi se, om vi kan låne en hos en maskine, der står til salg,” fortæller værkfører Lars Nielsen til JP Vejle.

Værkstedet opfordrer samtidig til, at man allerede nu bestiller tid til vintereftersyn, hvis man vil være sikker på, at delene er på lager til den tid.

Flere artikler fra samme sektion

Ny dyrevelfærdsrapport viser en stigning i antallet af politianmeldelser

Fra 2021 til 2022 skete der en fordobling i antallet af politianmeldelser mod kvægproducenter og en stigning på knap 30 pct. mod griseproducenter. Det skyldtes især manglende pleje af syge eller tilskadekomne dyr.

03-05-2024 5 minutter Dyrevelfærd

Debat om oksens fremtid: Skal oksekød være det nye champagne?

Det er kun godt, at koen bliver udskældt for tiden, mener Rune Sørensen, indehaver af restaurant Hærværk. Her serveres der oksekød, men kun i små mængder og kun fra kvæg, der har ydet naturpleje. Rune Sørensen mener, at udskældningen er nødvendig for at rejse en debat om vores madvaner.

03-05-2024 8 minutter Kvæg,   Forbrug,   Klima

Røde alger kan blive økologiens svar på Bovaer

Ved at tilsætte et mix af forskellige alger til malkekøernes foder, håber forskere fra Aarhus Universitet at kunne opnå samme metan-reducerende effekt, som Bovaer giver i de konventionelle kostalle.

03-05-2024 3 minutter Klima,   Kvæg