Annonce
Annonce
Der er Sofari d. 26. maj, og økologiske griseproducenter kan melde sig som værter nu. Foto: Karen Munk
Føks og Friland søger Sofari-værter
Interessen for at besøge økologiske gårde er stor, og 26. maj kan danskerne komme helt tæt på de økologiske grise, når der er Sofari. Friland søger værter.
Sidste år
lagde mere end 7.000 danskere vejen forbi de økologiske griseproducenter i
forbindelse med Sofari, og besøgstallet forventes at blive endnu højere i år.
Derfor efterlyser Friland nu leverandører, der vil have besøg af nysgerrige
danskere.
"Når de danske forbrugere skal tage stilling til, hvilke produkter de gerne vil have på middagsbordet, er det vigtigt, at de ved, hvor kødet kommer fra. Ved Sofari kan vi fortælle og vise hvilken dyrevelfærd, Friland står for. Jeg håber, at rigtig mange af vores økologiske Frilandmænd vil gribe muligheden og invitere indenfor til Sofari," siger Maibritt Bisgaard fra Friland.
Sofari afholdes d. 26. maj 2018, og arrangeres af Foreningen Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (Føks).
Ønsker man at tilmelde sig som vært, er man velkommen til at kontakte Hanne Børsch, Landbrug & Fødevarer, eller Maibritt Bisgaard, Friland A/S.
Flere artikler fra samme sektion
Friske bælgfrugter smager godt, men markedet møder udfordringer
KRONIK: En udfordring er en lav efterspørgsel på danske bælgfrugter, da konkurrencen er hård, og bælgfrugter – især de tørrede – ikke som sådan er højværdiafgrøder. Vi mangler også kulinarisk erfaring med at bruge friske bælgfrugter i madlavningen.
Forsker arbejder på at oversætte grisens sprog
Brugen af ny computerteknologi skal hjælpe os med at oversætte og forstå grisens sprog. Forskere håber på, at teknologien i fremtiden kan blive et vigtigt redskab for landmændene til at forbedre grisenes velfærd.
Flere landmænd vil dække gylletankene til, og det er godt for miljøet
Markant flere har i år søgt om tilskud til overdækning af deres gylletanke i forhold til sidste år. Og det gavner både miljøet og biodiversiteten.