Annonce

Annonce

Dyrlæge Niels Peter Baadsgaard fra Hestbjerg Økologi i farremark med so og smågrise

Bertel Hestbjergs egen dyrlæge, Niels Peter Baadsgaard, har arbejdet med de mere robuste grise fra Bovbjerg Økologi i et par år, og han oplyser, at skiftet af genetik har reduceret dødeligheden markant, hvilket formentlig bliver et godt salgsargument over for de tyske økologer. Foto: Hestbjerg Økologi

Bovbjerg Økologi gør klar til at indtage det tyske marked

Danmarks eneste økologiske svineopformering vil sælge polte til tyske økologer.

Bovbjerg Økologi er i øjeblikket i færd med at bygge helt nye staldbygninger i forbindelse med en udvidelse til 50 mio. kr. Den skal geare selskabet til en øget efterspørgsel på avlsdyr med en genetik, som er baseret på Topigs Norsvin, som er skræddersyet til økologisk produktion.

Henrik Bovbjerg, der er medejer af Bovbjerg Økologi, fortæller til AgriWatch, at selskabet forbereder sig på at eksportere økologiske polte til Tyskland, hvor han og medejer Bertel Hestbjerg øjner et hul i markedet.

Sidstnævnte er Danmarks største producent af økologiske grise, og da Bovbjerg Økologi allerede sidder på en væsentlig del af det danske marked for salg af polte til økologiske producenter, mener de, at tiden er moden til at bevæge sig ind på det tyske marked.

"Indtil nu har vi kun måtte sælge polte i Danmark, men vi har netop fået lov at sælge polte i Tyskland, da de alligevel ikke har nogle økologiske opformeringer dernede. Vi har fået de første forespørgsler dernede fra, men vi er lige nu i introduktionsfasen og skal til at opbygge nogle partnerskaber, der skal hjælpe med at sælge poltene til Tyskland," siger Henrik Bovbjerg, der er medejer og direktør i Bovbjerg Økologi, til AgriWatch.

Flere artikler fra samme sektion

Solceller på marken kan øge biodiversiteten og tiltrække truede fugle

Solcellefarme kan være habitater for truede fugle, hvis de forvaltes rigtigt. Et nyt britisk studie viser, at landbrugsmarker med solceller og varieret natur har langt flere fugle og højere biodiversitet end intensivt dyrkede marker - samtidig kan de sikre landmanden en stabil indkomst.

21-02-2025 4 minutter Energi,   Udland,   Forskning

Forskningsprojekt om grise søger deltagere

Øget fravænningsvægt giver mere robuste dyr, som kan give et større økonomisk afkast. Innovationscenter for Økologisk Landbrug sætter i et nyt projekt fokus på fodring af pattegrise i faremarken og vil derfor gerne have input fra landmændene selv.

19-02-2025 2 minutter Grise,   Forskning,   Foder

Ny udvikling for fugleinfluenza i amerikanske køer er en "game changer", siger dansk professor

Det tyder på, at en vildfugl nu for tredje gang har smittet en ko med fugleinfluenza i USA, og det skærper risikovurderingen. Endnu er der ikke påvist fugleinfluenza i kvæg herhjemme, men myndighederne holder øje.

18-02-2025 8 minutter Sygdom,   Kvæg