Annonce
Annonce
Wefood i Vejle sælger overskudsmad og genbrug i samme butik
I dag åbner supermarkedet Wefood Vejle med overskudsfødevarer, genbrug og tekstil. Supermarkedet er det første af sin slags i Danmark og har til formål at gavne både forbrugere, klimaet og verdens fattigste.

Fødevarerne fylder stadig mest Wefoods nye butik i Vejle, men som noget nyt kan kunderne også gå på jagt i en afdeling med genbrug og ubrugte tekstiler. Foto: Wefood
Hidtil har Folkekirkens Nødhjælps Wefood-butikker solgt fødevarer, som almindelige supermarkeder ofte kasserer, men som ingenting fejler. Med Wefood Vejle går Folkekirkens Nødhjælp skridtet videre, og udvider butikken med genbrug og ubrugte tekstiler, som ikke længere er i kollektion, eller som ikke kan sælges.
Wefood Vejle er støttet af Salling Fondene og får blandet andet varer fra Føtex, Nemlig.com, Mikkeller og Dr. Oetker. Butikken er drevet af frivillige, og overskuddet går til at bekæmpe sult og sikre bedre vilkår for verdens fattigste.
”Vi er utroligt stolte over at kunne åbne Danmarks første supermarked med et bredt udsnit fødevarer, genbrug, tøj og sko, der fremmer en mere bæredygtig levevis hos danskerne. Vi spiller ind i en international trend, hvor butikker, supermarkeder og indkøbscentre med overskudsvarer og genbrug skyder op og tiltrækker forbrugere, der ønsker en bæredygtig livsform, ikke mindst tilskyndet af klimaforandringerne,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.
Ifølge Birgitte Qvist-Sørensen er formålet med alle Folkekirkens Nødhjælps butikker at skabe et mere bæredygtigt forbrug i Danmark og samtidig investere pengene i verdens fattigste lande, der er hårdt ramt af klimaforandringer. Hun mærker en kæmpe interesse fra borgerne i Vejle, og en masse vejlensere har allerede meldt sig som frivillige til butikken.
Folkekirkens Nødhjælp åbnede i 1972 Danmarks første genbrugsbutik, og i dag driver organisationen flere end 100 butikker rundt om i landet. I 2016, fire årtier senere, kom Wefood-konceptet til, hvor formålet er at mindske madspild ved at sælge gode og attraktive overskudsvarer til en fordelagtig pris, så de ikke ender på bunden af skraldespanden.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.