Annonce

Annonce

Indhold af måltidskasse fra Simple Feast

Simple Feast har længe været udfordret økonomisk, og med selskabets konkurs må kunderne vinke farvel til en bred vifte af plantebaserede og veganske måltidsløsninger. Foto: Simple Feast

Plantebaseret måltidskassefirma går konkurs

Det lykkedes ikke for selskabet Simpel Feast at rejse den nødvendige kapital, og selskabet lukker ned i både USA, Sverige og Danmark.

I sidste uge gik Simple Feast i rekonstruktion i forsøget på at redde virksomheden fra konkurs, men det lykkedes ikke for selskabet at skaffe tilstrækkelig med kapital til at fortsætte driften.

"Vi lukker og slukker," siger Jakob Jønck, der er medstifter og administrerende direktør hos Simple Feast, til Børsen.

"Vi gør det på en så ordentlig måde, vi kan, men det vil være en brat opvågning til en ny virkelighed for vores kunder," siger direktøren til avisen.

Simple Feast har peger på nedlukningerne i forbindelse med coronapandemien og konsekvenserne af krigen i Ukraine, som de væsentligste årsager til, at Simple Feast nu stopper sine aktiviteter i Danmark, Sverige og Californien og sender 150 ansatte på gaden.

I en besked til firmaet danske kunder skriver medstifter og CEO Jakob Jønck i dag:

"Når man starter en missions- og agendadrevet virksomhed for at forandre verden til det bedre i et forsøg på at skabe fremtidens mad, er det forbundet med risiko. Når man dertil tilfører vores høje globale ambitionsniveau for en investeringstung virksomhed med egen produktion, gør man udfordringen endnu større. Når man så finansierer det med venturekapital og i den forstand sætter en raket under det, kan det kun fungere, når verden er nogenlunde stabil. Det er valg, vi og jeg har taget, velvidende, at der ikke er garanti for at lykkes. Verden har de seneste år været alt andet end stabil og i dag må vi acceptere, at vi som virksomhed ikke lykkedes - finansielt set - selvom det var uhyggeligt tæt på. Vi lukker og slukker." 

Simple Feast blev blev grundlagt i 2014 og slog sig i 2017 op på et økologisk måltidskassekoncept, som både tilbød plantebaserede og veganske måltider, og konceptet spredte sig siden til både til Sverige og USA.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel