Plantebaseret måltidskassefirma går konkurs

Det lykkedes ikke for selskabet Simpel Feast at rejse den nødvendige kapital, og selskabet lukker ned i både USA, Sverige og Danmark.

08. september 2022
Læsetid: 2 minutter
Indhold af måltidskasse fra Simple Feast
Simple Feast har længe været udfordret økonomisk, og med selskabets konkurs må kunderne vinke farvel til en bred vifte af plantebaserede og veganske måltidsløsninger. Foto: Simple Feast

I sidste uge gik Simple Feast i rekonstruktion i forsøget på at redde virksomheden fra konkurs, men det lykkedes ikke for selskabet at skaffe tilstrækkelig med kapital til at fortsætte driften.

"Vi lukker og slukker," siger Jakob Jønck, der er medstifter og administrerende direktør hos Simple Feast, til Børsen.

"Vi gør det på en så ordentlig måde, vi kan, men det vil være en brat opvågning til en ny virkelighed for vores kunder," siger direktøren til avisen.

Simple Feast har peger på nedlukningerne i forbindelse med coronapandemien og konsekvenserne af krigen i Ukraine, som de væsentligste årsager til, at Simple Feast nu stopper sine aktiviteter i Danmark, Sverige og Californien og sender 150 ansatte på gaden.

I en besked til firmaet danske kunder skriver medstifter og CEO Jakob Jønck i dag:

"Når man starter en missions- og agendadrevet virksomhed for at forandre verden til det bedre i et forsøg på at skabe fremtidens mad, er det forbundet med risiko. Når man dertil tilfører vores høje globale ambitionsniveau for en investeringstung virksomhed med egen produktion, gør man udfordringen endnu større. Når man så finansierer det med venturekapital og i den forstand sætter en raket under det, kan det kun fungere, når verden er nogenlunde stabil. Det er valg, vi og jeg har taget, velvidende, at der ikke er garanti for at lykkes. Verden har de seneste år været alt andet end stabil og i dag må vi acceptere, at vi som virksomhed ikke lykkedes - finansielt set - selvom det var uhyggeligt tæt på. Vi lukker og slukker." 

Simple Feast blev blev grundlagt i 2014 og slog sig i 2017 op på et økologisk måltidskassekoncept, som både tilbød plantebaserede og veganske måltider, og konceptet spredte sig siden til både til Sverige og USA.