Annonce

Annonce

Indhold af måltidskasse fra Simple Feast

Simple Feast har længe været udfordret økonomisk, og med selskabets konkurs må kunderne vinke farvel til en bred vifte af plantebaserede og veganske måltidsløsninger. Foto: Simple Feast

Plantebaseret måltidskassefirma går konkurs

Det lykkedes ikke for selskabet Simpel Feast at rejse den nødvendige kapital, og selskabet lukker ned i både USA, Sverige og Danmark.

I sidste uge gik Simple Feast i rekonstruktion i forsøget på at redde virksomheden fra konkurs, men det lykkedes ikke for selskabet at skaffe tilstrækkelig med kapital til at fortsætte driften.

"Vi lukker og slukker," siger Jakob Jønck, der er medstifter og administrerende direktør hos Simple Feast, til Børsen.

"Vi gør det på en så ordentlig måde, vi kan, men det vil være en brat opvågning til en ny virkelighed for vores kunder," siger direktøren til avisen.

Simple Feast har peger på nedlukningerne i forbindelse med coronapandemien og konsekvenserne af krigen i Ukraine, som de væsentligste årsager til, at Simple Feast nu stopper sine aktiviteter i Danmark, Sverige og Californien og sender 150 ansatte på gaden.

I en besked til firmaet danske kunder skriver medstifter og CEO Jakob Jønck i dag:

"Når man starter en missions- og agendadrevet virksomhed for at forandre verden til det bedre i et forsøg på at skabe fremtidens mad, er det forbundet med risiko. Når man dertil tilfører vores høje globale ambitionsniveau for en investeringstung virksomhed med egen produktion, gør man udfordringen endnu større. Når man så finansierer det med venturekapital og i den forstand sætter en raket under det, kan det kun fungere, når verden er nogenlunde stabil. Det er valg, vi og jeg har taget, velvidende, at der ikke er garanti for at lykkes. Verden har de seneste år været alt andet end stabil og i dag må vi acceptere, at vi som virksomhed ikke lykkedes - finansielt set - selvom det var uhyggeligt tæt på. Vi lukker og slukker." 

Simple Feast blev blev grundlagt i 2014 og slog sig i 2017 op på et økologisk måltidskassekoncept, som både tilbød plantebaserede og veganske måltider, og konceptet spredte sig siden til både til Sverige og USA.

Flere artikler fra samme sektion

Danmarks største svineproducent skærer kraftigt ned i produktionen

Bertel Hestbjerg planlægger at slagte hver tredje af de 1500 søer, som har gjort ham til landets største producent af økologisk grisekød.

27-09-2022 5 minutter Svin

Kæderne giver rødt kort til konventionelle græskar i den danske sæson

Både kæderne under Coop, Salling Group og Dagrofa har i år valgt kun at sælge økologiske spisegræskar fra danske avlere i den danske sæson.

27-09-2022 7 minutter Grøntsager,   Detailhandel

Flere økologiske varer har overtaget førertrøjen på butikshylderne

Antallet af produkter, hvor det økologiske salg bidrager med over halvdelen af omsætningen, vokser år for år, og det åbner nye muligheder for de økologiske producenter, mener markedschef fra Økologisk Landsforening.

27-09-2022 2 minutter