Annonce

Annonce

Tre nominerede dyster om Kantineprisen 2025

To jyske og en københavnsk kantine er nomineret til Kantineprisen 2025, og du kan møde dem på Madens Folkemøde, hvor de deltager i en 'Cook Off'.

25. april 2025
Læsetid: 2 minutter
Vinderretten fra 2024, hvor Compass Groups kantine hos Alfa Development vandt Årets Kantinepris.

Vinderretten fra 2024, hvor Compass Groups kantine hos Alfa Development vandt Årets Kantinepris. Foto: Morten Karlsen Glensholm.

Normal A/S, Hedensted, TitanHus, København N og Søstrene Grene Import A/S, Aarhus, er de tre kantiner, som er nomineret til Årets Kantinepris, hvor brugen af økologiske råvarer indgår i vurderingskriterierne.

I løbet af foråret vil juryen besøge og bedømme kandidaterne, som vælgelsen sker på baggrund af en grundig præsentationsdag, hvor juryen har gennemgået indstillingerne og vurderet kantinernes arbejde ud fra en række kriterier – herunder gastronomisk faglighed, bæredygtighed, råvarekvalitet, innovation og den samlede spiseoplevelse, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Fælles for alle de indstillede kantiner er, at de arbejder målrettet med sæsonens råvarer, reducerer madspild og tænker i helheder, hvor både smag, næring og bæredygtighed spiller en rolle.

”Danske kantiner er i topform. Niveauet er ganske enkelt imponerende i år – alle de indstillede kantiner sprudler af faglighed, kreativitet og velsmag. De tre nominerede har skilt sig ud, fordi de formår at forene kvalitet, omtanke og råvarefokus med ægte madglæde. De viser, hvordan man mestrer balancen mellem det grønne og det animalske – og bruger lokale, bæredygtige og økologiske råvarer med stor sikkerhed og kreativitet,” siger Anders Nicolajsen, jurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer.

Som en del af nomineringen skal de tre kantiner dyste i en 'Cook Off' på Madens Folkemøde den 15. maj 2025, hvor de skal imponere i Bocuse d’Ors udvælgelseskøkkener.

Flere artikler fra samme sektion

Danskerne køber nu økologi for 16 mia. kr.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at detailsalget af økologiske fødevarer i 2024 voksede med 3 pct. Men trods fremgangen faldt økologiprocenten en anelse fra 11,8 pct. til 11,6 pct., da det konventionelle fødevaresalg sidste år voksede endnu hurtigere.

22-04-2025 3 minutter Dagligvarehandel

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager

De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine

Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.

16-04-2025 6 minutter Mere grønt,   Grøntsager,   Det Økologiske Spisemærke