Annonce

Annonce

Mælk hælde fra karton til glas.

Thise og Coop fjerner de nye skruelåg og vender tilbage til den gamle måde at åbne mælkekartonerne på. Foto: Coop

Thise og Coop lytter til kunderne og fjerner fastmonteret plastlåg

Krav fra EU får Coop og Thise Mejeri til helt at fjerne plastlåg fra kartonerne med de fem bedst sælgende mælketyper.

Et nyt krav om, at plastlåg på mejeriernes kartoner skal være fastmonteret har givet så meget kritik fra kunderne, at Coop og Thise nu er blevet enige om helt at fjerne plastlågene fra de fem kartonner, som der bliver solgt flest af.

Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

EU har bestemt, at alle plastlåg på drikkeflasker og kartoner skal være fastmonteret. Det er besluttet for at minimere det plastik, der ender i naturen.

”Vi er glade for, at vi så hurtigt har kunnet indgå denne aftale med Thise Mejeri. For så kan vi efterkomme et stort ønske fra vores kunder, og vi kan spare miljøet for meget plast,” siger ansvarlighedschef i Coop, Thomas Roland.

Kunderne slipper dog ikke for de "besværlige" låg her og nu. Det sker først, når det nuværende lager af producerede kartoner er brugt. Det forventes at ske omkring 1. marts næste år, hvor mejeriet vender tilbage til den gamle måde at åbne mælken på, nemlig ved at åbne selve kartonen.

”Vi er begejstrede for, at vi i samarbejde med Coop nu fjerner skruelågene fra Änglamark og 365 øko mælken. Vi har ikke skruelåg på vores egne Thise mælkevarianter og bifalder anvendelsen af mindre plast, da det passer godt ind i vores bæredygtighedsagenda,” siger adm. direktør Svend Schou Borch, Thise Mejeri.

Da skruelågene giver længere holdbarhed og gør det muligt at kartonerne kan ligge ned i køleskabet, vil specialprodukter fortsat blive solgt med skruelåg, da de sikrer længere holdbarhed og dermed også er med til at mindske madspild, og Thises nye direktør undrer sig over, at sagen med de fastmonterede skruelåg har givet anledning til så meget kritik.

"Jeg er en smule overrasket over, at det er blevet så stor en sag på de sociale medier, og for Arla er det blevet en shitstorm, men vi lytter selvfølgelig til forbrugerne, og der er både plusser og minusser ved lågene. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at vi mest har hørt fra folk, der gerne ville have det nye låg afskaffet, fortæller han til Skive Folkeblad.

Plastlågene fjernes fra disse et-liters kartoner, som er langt de mest solgte:

Øko 365 Skummetmælk og Minimælk, der sælges i 365discount og Økologisk Änglamark Minimælk, skummetmælk og letmælk, der sælges i Kvickly/SuperBrugsen og Dagli´Brugsen/Brugsen.

Flere artikler fra samme sektion

USA: Næsten 40 pct. af testet babymad indeholder pesticidrester

Babymad med æbler, pærer, jordbær og blåbær havde de højeste rester af pesticider i en ny test. Organisationen bag undersøgelsen råder forældre til at købe økologiske produkter, hvis de vil undgå pesticidrester.

28-11-2023 3 minutter Pesticider,   Udland

Finanslov støtter grønt topmøde på Madens Folkemøde

Der er afsat en mio. kr. til et grønt topmøde ved Madens Folkemøde, hvor deltagerne skal diskutere, hvordan vi skaber en større mangfoldighed af frugt og grønt i dansk madkultur.

27-11-2023 2 minutter Events

Økologispecialet på skolerne er kommet dårligt fra start

Som noget nyt i år kan landsbrugseleverne for første gang vælge økologi som speciale på deres uddannelse. Men kun fire ud af de 15 danske landbrugsskoler udbyder økologispecialet til deres elever.

27-11-2023 5 minutter Uddannelse