Annonce

Annonce

Thises stand på Food Festival

Thise Mejeris stand er et af punkterne på Øko-ruten, som viser gæsterne på Food Festival i Aarhus vej til de økologiske fødevareproducenter. Arkivfoto: Jakob Brandt

Tangkrogen lokker med en ny øko-rute og flere end seks millioner smagsprøver

Danmarks største fødevarefestival lancerer i år Øko-ruten. Den henvender sig både til voksne og større børn, som ønsker at få en større forståelse for fordelene ved den økologiske fødevareproduktion.

Når Tangkrogen i Aarhus i weekenden 1. – 3. september danner rammen om den. 10. udgave af Food Festival, som er Danmarks største fødevarefestival, kan gæsterne som noget nyt begive sig ud på Øko-ruten.

Sidste år blev festivalen besøgt af 30.000 gæster, og arrangørerne forventer et tilsvarende besøgstal i år. Den store interesse for at deltage i festivalen og de mange udstillere kan gøre det vanskeligt at finde frem til de økologiske udstillere, og som en særlig service for de økologiinteresserede gæster har madfestivalen derfor i år lavet Øko-ruten, som har 12 stop. Den er en genvej til at møde nogle af de økologiske producenter og organisationer, som arbejder med økologi.

Vi vil gerne være med til at få dem til at forstå, at økologien er en vigtig del af løsningen, når vi taler bæredygtighed.

— Anna Lund, direktør for Food-Aarhus og Food Festival

Tre dage med madfestival

Food Festival bliver afholdt på 50.000 kvm på Tangkrogen i Aarhus fra 1.-3. september.

I år er det 10. gang, at Food Danmark arrangerer den store forbrugerevent, hvor der ventes op mod 30.000 gæster. De kan opleve:

  • 250 unikke madoplevelser

  • 250 deltagende virksomheder, foreninger og organisationer

  • 75 gratis madworkshops

Åbningstider

Fredag: kl. 13.00-19.00

Lørdag: kl. 10.00-19.00

Søndag: kl. 10.00-17.00

Spisestuen og Nordiske Dråber holder åbent til kl. 20.30 fredag og lørdag.

”Vi vil gerne have økologien til at fylder mere på festivalen, og vores gæster er meget nysgerrige. Derfor har vi lavet Øko-ruten, hvor der er et tema ved hvert stop, hvor gæsterne kan blive klogere på fordelene ved økologien,” siger Anna Lund, direktør for Food-Aarhus og Food Festival.

’Følg det røde Ø rundt på festivalpladsen og skru op for din økopower med grønne aktiviteter og smagsindtryk. Besøg de 12 øko-poster og bliv klogere på, hvad økologi betyder for biodiversitet, dyrevelfærd og miljø’, skriver festivalen på et kort, som gæsterne får udleveret ved indgangen til den 50.000 kvm store festivalplads på Tangkrogen ved Marselisborg Havn. Kortet viser vej til de 12 stop på Øko-ruten, som er et forsøg på at sætte økologien højere på dagsordenen hos de danske forbrugere.

Økologi er en del af løsningen

Anna Lund oplever, at økologien i øjeblikket får mindre opmærksomhed fra især den yngre generation, som er mere optaget af klima-dagsordenen.

”Vi vil gerne være med til at få dem til at forstå, at økologien er en vigtig del af løsningen, når vi taler bæredygtighed. Det er meget kompliceret stof, som vi gerne vil være med til at gøre forbrugerne klogere på,” siger Anna Lund, som udtrykker glæde over, at flere undersøgelser peger på, at et voksende antal danskere er klar til at tage ansvar for en mere bæredygtig udvikling.

Men lige nu glæder hun sig mest over vejrudsigten. Den viser, at vejrguderne ifølge metrologernes beregninger har glemt, at weekenden markerer begyndelsen på efteråret, når de varsler sol og sommervejr i de kommende dage, hvor Food Festival tilbyder 75 gratis workshops og forventer at uddele ca. seks mio. smagsprøver.

"Det er megavigtigt for et arrangement som vores, og det betyder også meget for udstillerne, at vejret er godt," siger Anna Lund, som også glæder over stor tilslutning til Branche-fredag, der er et tilbud til professionelle aktører i fødevarebranchen.

I tidsrummet fredag fra kl. 10.00 – 13.00 har de professionelle i fødevarebranchen festivalpladsen for sig selv til at finde nye samarbejdspartnere, nye leverandører, holde møde med nuværende samarbejdspartnere eller bare lade sig inspirere af de mange spændende aktiviteter, oplyser Food Festival

På øko-ruten kan du blandt andet opleve:

Økogris

  • Hos Friland kan du blandt andet besøge økogrisens hyggelige hytte, prøve lykken med det grønne lykkehjul, eller slå dig ned i halmballerne. 

Øko-æg

  • Test din æggeviden hos DAVA Foods, prøv en økologisk plantekebab og få tips til grønne økoretter med æg. 

Øko-køer på græs

  • Gå på opdagelse i Thise Mejeris udvalg af økologiske mejeriprodukter og find ud af, hvad du og naturen får ud af køer kommer ud i det fri. 

Korn uden sprøjtegift

  • Thisted Bryghus brygger også på økologisk korn, der har vokset i en jord, der ikke bliver sprøjtet og vrimler af liv. 

Slip fantasien løs

  • Få inspiration til nye vaner med en økologisk måltidskasse fra Aarstiderne, der gør det nemt at prøve nye retter – og måske finde frem til en helt ny livret.

Grøn mad i store gryder

  • Test din klimaviden, hør om madens historie og bliv klogere på grøn mad i store gryder hos Aarhus Kommune, der arbejder mod et mål om mindst 60 pct. økologi i sine måltider.

Kilde: Food Festival

Flere artikler fra samme sektion

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion

Efter et par trange år har griseproducenterne kurs mod lysere tider

Efterspørgslen efter økologisk grisekød er nu vokset så meget, at der igen er penge i at producere økologiske grise, viser en analyse fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

22-11-2024 4 minutter Grise,   Kødproduktion