Annonce

Annonce

Økodag hvor køerne danser på Stenbølgaard

Man skal være hurtig, hvis man vil opleve Økodag live, hvis man bor på Sjælland eller i Trekant-området, hvor de fleste gårde melder alt udsolgt. Foto: Uffe Kjær

Over 100.000 har booket billet til Økodag

Nedtællingen til Økodag er i fuld gang, og det er ikke kun køerne, som glæder sig til at komme på græs. Antallet af borgere, som har sikret sig en billet til De økologiske køers forårsfest, rundede i dag 100.000 og hver tredje værtsgård er nu fuldt booket.

Billetbookingen til Økodag er gået ind i slutspurten, og Økologisk Landsforening oplyser, at tæt på 100.000 allerede har sikret sig en billet, så de kan opleve glæden hos de økologiske køer, når de bliver sluppet på græs på søndag den 10. april kl. 12.00.

”Flere og flere gårde begynder at melde udsolgt, men der er stadig billetter til gårde i det meste af landet,” siger Malene Jensen fra Økologisk Landsforening, som er projektleder for Økodag.

Samlet er der 150.000 billetter, men hvis man vil være sikker på, at kunne besøge en gård i lokalområdet, opfordrer hun til, at man skynder sig at booke en af de gratis billetter.

Oplev køerne kåde krumspring

I år er der første gang siden 2019, at foreningen sammen med mejerierne og de økologiske mælkeproducenter har mulighed for at invitere publikum ud på gårdene. På grund af corona, har det de seneste to år kun været muligt at følge køernes kåde krumspring, når de betræder forårets første græs, via livestreaming, men ifølge Malene Jensen er Økodag ubetinget en begivenhed, der bør opleves ude under åben himmel hos de økologiske landmænd, som hver dag gør en ekstra indsats for at sikre den bedst mulige dyrevelfærd for deres dyr.

Louise Køster, forperson for Økologisk Landsforening, glæder sig over den store interesse for at besøge de økologiske landbrug og se, hvordan mælken bliver produceret, inden den bliver kørt til mejeriet og tappet på kartonner.

”Jeg glæder mig til at fejre dyrevelfærden. Et vigtigt mål for økologisk husdyrhold er at give dyrene gode vilkår, der passer til deres adfærdsmæssige behov. Økologer sætter barren højt vel vidende, at der ofte følger mere arbejde og et større ansvar med. Hvilket blandt andet er, at køerne skal have adgang til det fri,” siger Louise Køster i en pressemeddelelse om Økodag.

En af de gårde, som får besøg på søndag er Kviesgård i Vestjylland, hvor 150 sortbrogede køer venter på at komme på græs. På gården er der aktiviteter fra kl. 10-14, og børnene kan blandt andet finde karameller i kornet, køre pedeltraktorræs og lave pandekager, mens de voksne kan hygge med kaffe og kage, skriver Økologisk Landsforening.

”Vi glæder os til at lukke køerne ud og invitere folk indenfor på gården. Der er rigeligt at se og opleve, så vi håber, at der kommer mange ud på gården,” siger Bodil og Hans Christian Kviesgård.

Hvis man ikke har mulighed for at komme ud på gårdene, sender Økologisk Landsforening live på Facebook. Se mere på www.Økodag.dk  

Kort om Økodag

  • Økodag har eksisteret siden 2005
  • Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them og Gläserne Meierei.
  • Økodag har fået midler fra Mælkeafgiftsfonden og Fonden for Økologisk Landbrug.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel