Annonce
Annonce
Ny prognose: Økologien vil fortsætte sin vækst
Landbrug & Fødevarer forventer vækst på flere områder inden for økologien de kommende år.

L&F venter en årlig vækstrate på økologi i den danske detailhandel på ca. 7 pct., foodservicesektoren ventes at gå frem med en årlig vækst på ca. 6 pct., og eksporten ventes at stige fra 2,9 mia. kr. i 2018 til 5 mia. kr. i 2025. Arkivfoto: Økologisk Landsforening
Økologien er vokset markant de senere år, og væksten vil fortsætte på flere områder.
Det vurderer Landbrug & Fødevarer (L&F) i en ny prognose på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.
Væksten ventes både for indenlandsk salg, eksport og foodservicesektoren - især båret frem af økologiske mejeriprodukter og frugt og grønt.
Der ventes en årlig vækstrate i den danske detailhandel på ca. 7 pct., foodservicesektoren ventes at gå frem med en årlig vækst på ca. 6 pct., og eksporten ventes at stige fra 2,9 mia. kr. i 2018 til 5 mia. kr. i 2025
"Man bliver jo i godt humør af at læse sådan en prognose. Det er rigtig positivt, at der hele vejen rundt - i detail, foodservice og på eksporten - forventes en pæn vækst frem mod 2025. Det giver god energi til os, ude på gårdene, der hver dag arbejder på at producere gode økologiske fødevarer," siger formand for Økologisektionen i L&F Hans Erik Jørgensen i en pressemeddelelse.
Eftersom både regeringen og EU har målsætninger om en markant vækst i økologien frem mod 2030, har Hans Erik Jørgensen da også store forventninger til, at den kommende politiske handlingsplan, som ventes fra Folketinget til efteråret indeholder de nødvendige værktøjer til at fastholde den nuværende kurs.
"Vi forventer, at indsatser omkring afsætning af økologiske fødevarer vil være højt prioriteret i den økologiske handlingsplan, ministeren har lovet at komme med til efteråret. Ligeledes forventer vi, at der bliver en styrket udviklings og innovationsindsats. Med fokus på klimaneutralitet og bæredygtighed er fødevareproduktionen i disse år inde i en rivende udvikling. Derfor er det vigtigt, at vi også i den økologiske sektor styrker vores viden og kompetencer lige fra forskerne og helt ud til landmanden inden for områder som klima, miljø, biodiversitet og recirkulering af næringsstoffer. Ellers går vi bag af dansen," siger han.
Regeringen har en målsætning om at fordoble økologien - både forbruget, arealet og eksporten - frem mod 2030, mens EU ønsker, at det økologiske areal vokser fra knap 8 pct. til 25 pct.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.