Annonce

Annonce

Det økologiske ismejeri bliver etableret i forbindelse med et nyt indgangsparti til Fårup Sommerland,

Det kommende ismejeri bliver placeret i forbindelse med Fårup Sommerlands nye indgangsparti, og skal producere ca. fem tons is om året. Foto: Fårup Sommerland

Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri

Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.

I år har Fårup Sommerland indført Det Økologiske Spisemærke i bronze i samtlige spisesteder og gæsterne har taget så godt imod initiativet, at den nordjyske forlystelsespark nu er klar til at tage det næste økologiske skridt mod en mere bæredygtig drift.

Fårup Sommerland er i øjeblikket i færd med at bygge et nyt stort indgangsområde, som skal stå klar til åbningen af 2025-sæsonen, hvor parken kan fejre 50 års jubilæum. En af nyskabelserne i indgangsområdet bliver en ny bygning som både huser isbutik og et tilhørende ismejeri, hvor økologi kommer til at være gennemgående, og som også får bronze-mærket i økologi.

Fårup Sommerland sælger årligt ca. 15 tons is. Det nye ismejeri skal efter planen årligt producere en tredjedel af isen i form af fem tons økologisk softice og kugle-is, mens det fortsat bliver Frisko, som leverer ispindene til det nordjyske sommerland.

På iskursus i Italien

For at forberede parkens ansatte til rollen som is-mejerister har Fårup Sommerland booket seks pladser på et ismejeristkursus i Bologna i Italien, som er verdensberømt for sin kvalitetsis.

Det fortæller Ole Roed, som er Food & Beverage-manager i Fårup Sommerland. Til november deltager han selv i den første kursusuge i støvlelandet, hvor hele is-kurset består af tre moduler på hver en uges varighed.

”Vores ambition er at lave noget af landets bedste is, og vi regner med at ansætte en konditor til foråret. Vedkommende skal deltage i alle tre kursusmoduler og får hovedansvaret for ismejeriet sammen med den ansvarlige for butiksdriften” siger Ole Roed.

Han modtog sidste år Økologisk Landsforenings ’Økopris’ for sit arbejde med at omlægge Fårup Sommerlands spisesteder til økologi.

Parken har i år haft ca. 650.000 gæster, og da mange af gæsterne er isglade børn, betragter han det som et oplagt og bæredygtigt næste skridt, at sommerlandet i 2025 kan tilbyde dem økologisk softice.

Ny titel på visitkortet

Da økologien sidste år gjorde sit indtog i alle kroge af Fårup Sommerland, krævede det lidt indkøring, før der var styr på råvareforsyningen. 

”Efterfølgende er det gået rigtig godt, og vores gæster roser maden og ingen har været kritiske omkring beslutningen om at omlægge til økologi,” siger Ole Roed, som forventer at gæsterne også vil tage godt imod den økologiske is.

Gennem det seneste år har han besøgt mange danske isbutikker for at søge inspiration til indretningen af ismejeriet og butikken, og han ser frem til at kunne tilføje ’ismester’ på visitkortet.

I næste sæson kan gæsterne i Fårup Sommerland se frem til at sætte tænderne i økologisk softice fra eget ismejeri. Iskuglerne til parkens vaffelis bliver også lavet af økologisk mælk/fløde, men de kan ikke certificeres som økologiske, da de også indeholder konventionelle ingredienser
I næste sæson kan gæsterne i Fårup Sommerland se frem til at sætte tænderne i økologisk softice fra eget ismejeri. Iskuglerne til parkens vaffelis bliver også lavet af økologisk mælk/fløde, men de kan ikke certificeres som økologiske, da de også indeholder konventionelle ingredienser. Foto: Fårup Sommerland

Via et stort vinduesparti i butikken bliver det muligt for gæsterne at kigge direkte ind i mejeriet, og følge fremstillingen af isen.

Ole Roed har endnu ikke lukket en aftale om, hvem der skal levere råvarerne til isen, men han arbejder på en lokal løsning, som han håber falder på plads inden nytår.

Men først skal der lige bygges og indrettes et ismejeri til ca. tre mio. kr., så det faste personale får som altid travlt med at gøre parken klar til en ny sæson, og arbejdet med at bygge det nye indgangsområde er allerede gået i gang, oplyser Ole Roed, som ser frem til et jubilæumsår, med godt isvejr.

Isdesserter til hotellet

”Vi har faktisk kun 20 uger til at etablere vores ismejeri, som bliver indrettet i en ny bygning i forbindelse med det nye indgangsområde, så vi får travlt.”

Det nye mejeri skal efter planen også producere isdesserter, som bl.a. bliver serveret på forlystelsesparkens eget hotel, Hotel Fårup, som har Det Økologiske Spisemærke i sølv, og Ole Roed forventer, at isen vil blive en populær afslutning på menuen ved mange af de konfirmationer og andre familiefester, som hotellet danner rammen om.

Flere artikler fra samme sektion

Føtex Kokkedal genåbner butik med skærpet sundhedsprofil

Efter en gennemgribende ombygning genåbningen Føtex i Kokkedal i dag og giver samtidig et bud på, hvordan man i fremtiden kan blive bedre til at guide kunderne til at tage det ernæringsrigtige valg.

21-11-2024 4 minutter Detailhandel,   Mærkning

De økologiske chokolader ligger i toppen af ny Tænk-test

Fem af de seks bedste chokolader er økologiske i Forbrugerrådets Tænks nye test af mørk chokolade, og testen viser ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet eller certificeringer.

20-11-2024 2 minutter Forbrug

Økologi styrker dit grønne regnskab

I en ny analyse fra rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO konkluderes det, at økologi kan bidrage i enten ”høj grad” eller ”delvist” med værdiskabelse i ESG-rapporteringen inden for 7 af 10 områder.

15-11-2024 5 minutter