Annonce

Annonce

Langbordsmiddag under Copenhagen Cooking 2022

Københavnske gader, stræder, pladser og torve m.m. bliver fyldt med langbordsmiddage og andre madevents under den ti dage lange madfestival Copenhagen Cooking. Foto: Sophie Due Rasmussen

Madfestivalen Copenhagen Cooking har en ambition om at gøre kartoflen sexet

Der er dækket op til 10 dage madglade dage, når hovedstadens årlige madfestival fra 18.-27. august ifølge arrangørerne får hele byen til at sprudle af gastronomisk kreativitet, økologi og festivalstemning.

Du kan opleve et væld af langbordsmiddage, der snor sig gennem byen, pop-ups, workshops, markeder, smagninger, debatter, battles, kurser og meget mere, når alle madveje fører til København 10 dage i august, skriver arrangøren af Copenhagen Cooking 2023, Food Organisation of Denmark, i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det, at madfestivalen i år har valgt at give kartoflen et kærligt kram, som skal være med til ’at gøre den ydmyge knold sexet igen.’

”Der bliver flere end 30 begivenheder med kartoflen i centrum under festivalen. Det har den fortjent. Den er fuld af smag, billig, den mætter, strutter af virilitet og er god for både krop og klima – og så vokser den overalt i vores jord”, siger festivalchef Katja Seerup Clausen.

'Fællesspisning og kartoffelkram' med den økologiske restaurant Lola, er et af de mange kartoffelarrangementer. 'Kartoflen - udskældt og elsket. Kom og hyld kartoflen i alle dens afskygninger', er et andet finder sted i Bispebjerg Hospitals sansehave, hvor hospitalets kokke viser, hvordan kartoflen kan indgå i mange retter, mens kartoffelavler Peter Mejnertsen, fra Mejnerts Grønt fortæller om sin økologiske kartoffelavl ved Lammefjorden.

Copenhagen Cooking 2023

  • Den københavnske madfestival blev startet i 2004 af Wonderful Copenhagen. Sekretariatet har siden 2017 ligget i Food Organisation of Denmark (FOOD), der både organiserer og afvikler Copenhagen Cooking 2023.

  • FOOD er en non-profit organisation, der arbejder for at udvikle Danmark som madland.

  • Se programmet for årets madfestival, som strækker sig fra 18.-27. august.

Tidligere regerede kartoflen som rygraden i danskernes basiskøkken, men familiefavoritten er de senere årtier blevet fortrængt af lette måltidsløsninger, men hun håber, at Copenhagen Cookings mange ’kartoffelkram’ kan være med til at få forbrugerne til at genopdage de mange muligheder i kartoflen.

Tætpakket program

Copenhagen Cooking byder dog på meget andet end kærlighed til kartofler, og Katja Seerup Clausen forventer, at madfestivalens ca. 100 events kan tiltrække op mod 100.000 besøgende, som vil være med til at fejre alle de kokke, madmennesker, gastronomiske ildsjæle og spisesteder, der har været med til at gøre København til et eftertragtet rejsemål for gastro-turister fra hele verden.

Hun fremhæver den legendariske Restaurant Kommandantens genforening med Francis Cardenau, Mikkel Maarbjerg, René Warn med flere.  

Madfestivalen byder også på Frederiksberg Høstfest, hvor bl.a. Hahnemanns Køkken og Quartz Mølle er værter for en økologisk menu, Babettes Gæstebud, middag i vinmarken med Byens Fiskebar, Fiskerikajens Skaldyrsfest, Brasserie Prins’ sidste servering og mange andre kulinariske oplevelser venter, lover arrangørerne.

”Vi kan slet ikke vente med at præsenterer både Danmarks gastronomiske fortid, nutid og fremtid. Det, man kender. Det, der rør sig – og det, der ulmer. Sammen med vores værter viser vi madkulturarv, tradition og historie frem i selskab med nye tendenser på tallerkenen og fremsynede bud på at knække koden, så vi i fremtiden spiser mere grønt til gavn for både krop og klode”, siger Katja Seerup Clausen.

Flere artikler fra samme sektion

Økojord A/S udbetaler for første gang udbytte til aktionærerne

Efter et år med et historisk flot resultat på 3,1 mio. kr. rundede selskabet, der står for opkøb af landbrugsejedomme for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond en ny milepæl ved for første gang at levere på tre bundlinjer og udbetale et mindre udbytte til aktionærerne.

16-05-2024 7 minutter

Europæerne spiser mindre og mindre kød

Siden 2019, da kødforbruget toppede, er det faldet godt 1,5 pct. årligt. Især forbruget af grisekød er faldet.

15-05-2024 1 minutter Forbrug,   Statistikker

Det Økologiske Høstmarked er meget mere end et udstillingsvindue

Der er mange grunde til at holde høstmarked, og for flere af de garvede høstmarkedsværter er det vigtigste ikke det ekstra salg, som det populære event skaber i løbet af de to sensommerdage.

15-05-2024 6 minutter