Annonce
Annonce
Lidl løfter dyrevelfærden bag kædens økologiske mælkeserie
Som den første dagligvarekæde i Danmark får Lidls egen økologisk mælkeserie tre hjerter.

Det er Naturmælk, som producerer Lidls økologiske Engvang-mælkeserie, som fra uge 24 kan bryste sig af det højeste niveau for dyrevelfærd under statens dyrevelfærdsmærke. Foto: Lidl
Lidl tager endnu et skridt mod bedre dyrevelfærd, når hele kædens serie af økologisk basismælk i eget mærke senest fra uge 24 får den højeste dyrevelfærdsmærkning: tre hjerter.
Det drejer sig om de fire økologiske Engvang-varianter: skummet-, mini-, let- og sødmælk, der alle bliver produceret af Lidls mangeårige mælkeleverandør, Naturmælk.
Dermed sætter dagligvarekæden sig i førersædet for tre-hjertet mælk i Danmark, da al Lidls økologiske basismælk i eget mærke nu er på tre hjerter – som den første dagligvarekæde i Danmark, skriver discountkæden i en pressemeddelelse.
Dyrevelfærdsmærket består af tre niveauer: et, to og tre hjerter, og Lidls Engvang-serie havde i forvejen to hjerter. Forskellen mellem niveau to, som økologien som udgangspunkt lever op til, og tre er øget arealkrav og skærpede krav til mælkefodring af kalvene.
”Det er første gang, en dagligvarekæde udelukkende har mælk med tre hjerter i eget mærke i basissortiment, og vi er glade for at gå forrest for dyrevelfærden igen, ligesom vi har gjort flere gange tidligere. Dette er endnu et skridt i vores samlede indsats og konstante fokus på bedre dyrevelfærd. Samtidig støtter det op om vores generelle mål om at udbygge vores økologiske sortiment. Vores kunder viser med deres indkøb, at de går op i både dyrevelfærd og økologi, og det er en spændende udvikling, som vi konstant arbejder på at støtte op om,” siger indkøbsdirektør i Lidl, Rasmus Pape.
Hos sønderjyske Naturmælk glæder direktør Leif Friis Jørgensen sig over, at være med til at løfte dyrevelfærden:
”Vi er rigtig glade for samarbejdet med Lidl, som virkelig viser, hvor gode produkter, man kan opnå, når både producent, detailhandel og forbrugere har samme ønske, nemlig øget dyrevelfærd og høj kvalitet," siger Leif Friis Jørgensen.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.