Annonce

Annonce

Lidls økologiske Engvang-mælkeserie fra Naturmælk

Det er Naturmælk, som producerer Lidls økologiske Engvang-mælkeserie, som fra uge 24 kan bryste sig af det højeste niveau for dyrevelfærd under statens dyrevelfærdsmærke. Foto: Lidl

Lidl løfter dyrevelfærden bag kædens økologiske mælkeserie

Som den første dagligvarekæde i Danmark får Lidls egen økologisk mælkeserie tre hjerter.

Lidl tager endnu et skridt mod bedre dyrevelfærd, når hele kædens serie af økologisk basismælk i eget mærke senest fra uge 24 får den højeste dyrevelfærdsmærkning: tre hjerter.

Det drejer sig om de fire økologiske Engvang-varianter: skummet-, mini-, let- og sødmælk, der alle bliver produceret af Lidls mangeårige mælkeleverandør, Naturmælk.

Dermed sætter dagligvarekæden sig i førersædet for tre-hjertet mælk i Danmark, da al Lidls økologiske basismælk i eget mærke nu er på tre hjerter – som den første dagligvarekæde i Danmark, skriver discountkæden i en pressemeddelelse.

Dyrevelfærdsmærket består af tre niveauer: et, to og tre hjerter, og Lidls Engvang-serie havde i forvejen to hjerter. Forskellen mellem niveau to, som økologien som udgangspunkt lever op til, og tre er øget arealkrav og skærpede krav til mælkefodring af kalvene.

”Det er første gang, en dagligvarekæde udelukkende har mælk med tre hjerter i eget mærke i basissortiment, og vi er glade for at gå forrest for dyrevelfærden igen, ligesom vi har gjort flere gange tidligere. Dette er endnu et skridt i vores samlede indsats og konstante fokus på bedre dyrevelfærd. Samtidig støtter det op om vores generelle mål om at udbygge vores økologiske sortiment. Vores kunder viser med deres indkøb, at de går op i både dyrevelfærd og økologi, og det er en spændende udvikling, som vi konstant arbejder på at støtte op om,” siger indkøbsdirektør i Lidl, Rasmus Pape.

Hos sønderjyske Naturmælk glæder direktør Leif Friis Jørgensen sig over, at være med til at løfte dyrevelfærden:

”Vi er rigtig glade for samarbejdet med Lidl, som virkelig viser, hvor gode produkter, man kan opnå, når både producent, detailhandel og forbrugere har samme ønske, nemlig øget dyrevelfærd og høj kvalitet," siger Leif Friis Jørgensen.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion