Annonce
Annonce
Økologien fylder rigtig meget i mange af boder på Tangkrogen, som efter planen får besøg af op mod 30.000 madentusiastiske gæster fra den 2.-4. september, når Food Festival i Aarhus, 250 fødevarevirksomheder og flere tusinde professionelle fra fødevarebranchen besøger Aarhus. Arkivfoto: Jakob Brandt
Landets største madfestival er også for de professionelle
I sidste weekend i Aarhus Festuge er der dømt madfest for både private og professionelle madnørder, når Tangkrogen danner rammen om Food Festival 2022.
Ifølge arrangørerne af Food Festival, som er Danmarks største madfestival, bliver der som de tidligere år dækket op til et kæmpe ta-selv-bord af kulinariske oplevelser, inspiration og viden om bæredygtig fødevareproduktion, når flere end 250 dedikerede fødevarevirksomheder og madhåndværkere i tre dage disker op med spændende, lækre og mundvandsfremkaldende oplevelser på Tangkrogen i Aarhus
”Vi garanterer, at der er noget for enhver smag,” skriver arrangørerne fra Food Organisation of Denmark om det tætpakkede program.
Med vinsmagning, pizzakursus, vikingemad, smoothieworkshop, sankning af vilde urter, tips til spidskål eller lær at pille en jomfruhummer, ligner festivalen ved første øjekast mest en begivenhed, der er rettet mod de private forbrugere. Men ifølge arrangørerne har den også stor værdi som et mødested for aktørerne i hele fødevarebranchen, som i løbet af de tre dage har mulighed for at knytte nye kontakter og udveksler telefonnumre, som kan være med til at drive udviklingen i fødevarebranchen fremad.
Food Festival 2022
Food Organisation of Denmark (FOOD) er organisationen bag Food Festival. Det er en non-profit organisation, der er etableret for at fremme og udvikle dansk og nordisk mad og gastronomi.
Flere end 250 fødevarevirksomheder, producenter, madhåndværkere og organisationer bidrager med aktiviteter og madoplevelser.
- Tid: 2.-4. september
- Sted: Tangkrogen i Aarhus
Værdifuldt for vækstlaget
Søstrene Malene Søgaard og Astrid Søgaard fra virksomheden Pure Dansk, der sælger danskdyrkede, økologiske bælgfrugter, er blandt udstillerne:
”For en lille virksomhed som vores, er det rigtig godt at deltage i et event som Food Festival. Vi får mulighed for at vise vores produkter og give gode smagsoplevelser til en masse madinteresserede mennesker og får også nye kontakter i branchen, fortæller de to iværksættere,” i en pressemeddelelse om Food Festival.
På festivalen kan du også møde YourLocal, som er en socialt ansvarlig virksomhed, der hjælper lokale forbrugere med at spare penge og mindske madspild i samarbejde med deres favoritbutikker og restauranter i nabolaget.
Standen hos Institut for Fødevarer er det muligt at høre om fremtidens bæredygtige fødevarer og smage på virkeligt og imaginært slik, mens Hos DeliDrop tilbyder et spændende fødevareunivers, hvor du kan finde inspiration i de nyeste trends og danske fødevare iværksættere.
Festival indledes med branchedag
Branchefredag er blevet en fast del af festivalprogrammet. Her mødes aktører fra hele spekteret af fødevarebranchen til konference, netværk og besøg på festivalpladsen. Konferencetemaet er i år "Grøn omstilling som driver for innovation og udvikling", og deltagerne kan se frem til seks spændende oplægsholdere med hver deres ekspertviden på området.
Under overskriften "Indflyvning til det grønne planterige" giver en række eksperter deres bud på, hvilke plantebaserede fødevarer, som markedet efterspørger.
Programmet omfatter også en inspirationsdag for professionelle køkkener, hvor mejeri og grønt står sammen og fortæller den gode historie om, hvordan kålen og koen gør hinanden bedre.
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.