Annonce
Annonce
Glutenfri brød må ikke være et fravalg, siger iværksætterne bag det nye økologiske H.U.G. Bageri, som åbner i København onsdag. Foto: Columbus Leth
København får sit første rent glutenfri øko-bageri
To iværksættere åbner Københavns første bageri, H.U.G. Bageri, hvor alt bagværk er både økologisk og glutenfri.
Onsdag i denne uge åbner det økologiske H.U.G. Bageri på Øster Farimagsgade i København. Forkortelsen står for 'helt uden gluten' og det er præcis, hvad den nye bagers bagværk er: Helt uden gluten – og økologisk.
Det er to erfarne, men autodidakte bagere, der står bag bageriet; Mette Marie Viscor og Kathrine Rosamunde hedder de to iværksættere, som har haft forrygende travlt med at få det hele klar til åbningen. De har sammen fem års erfaring med egen glutenfri bagerbutik på Fredensborg Station, men pladsen i Det Glutenfri Bageatelier var blevet for trang.
"Vi skulle vokse fra biks til business, så København måtte blive vores næste ’station’", siger Mette Marie Viscor og Kathrine Rosamunde om deres nye glutenfri brødeventyr i hovedstaden.
Førstnævnte arbejder fuld tid i bageriet, mens Kathrine Rosamunde fortsætter som underviser på Espergærde Gymnasium, men hun lægger ikke skjul på, at ambitionerne ikke stopper ved et enkelt bageri, men at det på længere sigt er ambitionen at åbne flere glutenfri øko-bagerier.
"Vi havde tit lange køer i vores gamle bageri, og vi er det eneste 100 procent økologiske og glutenfri bageri i København, så vi kan se, at der er et behov," siger Kathrine Rosamunde.
Erfaringer fra bagerbutikken på Fredensborg Station viser, at brød uden gluten sagtens kan konkurrere med almindeligt brød. Både hvad angår struktur, sprødhed, smag og krumme kan det måle sig med konventionelt bagværk, vurderer de to iværksættere.
Bagværket i H.U.G Bageri bages både med gær og surdej. Nogle af opskrifterne er mælkefrie og flere er veganske. I butikken kommer kunderne til at kunne finde en blanding af klassiske brød og kager fortolket til glutenfrie versioner.
Råvarerne køber de hos de jyske grossister Aurion, Solhjulet og Biogan.
Mette
Marie Viscor og Kathrine Rosamunde mener ikke, at det at leve glutenfrit er et fravalg,
men et tilvalg af både af nye og spændende ingredienser og anderledes smage i
bagværket. Tanker som de to madbloggere og bagere har beskrevet i bogen: 'Helt
uden gluten - Brød, boller og kager, der smager'.
Man behøver dog ikke smutte i boghandlen for at blive klogere på glutenfri bagning. Via bageriets hjemmeside deler de to københavnske bagere deres opskrifter og tilbyder online-kurser til de kunder, som gerne vil lære mere om at bage uden gluten.
"Vi vil gerne levere til restauranter, men nu skal vi først have butikken op at flyve," siger Kathrine Rosamunde, som glæder sig til en 'soft' åbning onsdag.
Flere artikler fra samme sektion
Føtex Kokkedal genåbner butik med skærpet sundhedsprofil
Efter en gennemgribende ombygning genåbningen Føtex i Kokkedal i dag og giver samtidig et bud på, hvordan man i fremtiden kan blive bedre til at guide kunderne til at tage det ernæringsrigtige valg.
De økologiske chokolader ligger i toppen af ny Tænk-test
Fem af de seks bedste chokolader er økologiske i Forbrugerrådets Tænks nye test af mørk chokolade, og testen viser ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet eller certificeringer.
Økologi styrker dit grønne regnskab
I en ny analyse fra rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO konkluderes det, at økologi kan bidrage i enten ”høj grad” eller ”delvist” med værdiskabelse i ESG-rapporteringen inden for 7 af 10 områder.