Annonce

Annonce

Glutenfri brød fra H.U.G. Bageri

Glutenfri brød må ikke være et fravalg, siger iværksætterne bag det nye økologiske H.U.G. Bageri, som åbner i København onsdag. Foto: Columbus Leth

København får sit første rent glutenfri øko-bageri

To iværksættere åbner Københavns første bageri, H.U.G. Bageri, hvor alt bagværk er både økologisk og glutenfri.

Onsdag i denne uge åbner det økologiske H.U.G. Bageri på Øster Farimagsgade i København. Forkortelsen står for 'helt uden gluten' og det er præcis, hvad den nye bagers bagværk er: Helt uden gluten – og økologisk.

Det er to erfarne, men autodidakte bagere, der står bag bageriet; Mette Marie Viscor og Kathrine Rosamunde hedder de to iværksættere, som har haft forrygende travlt med at få det hele klar til åbningen. De har sammen fem års erfaring med egen glutenfri bagerbutik på Fredensborg Station, men pladsen i Det Glutenfri Bageatelier var blevet for trang.

"Vi skulle vokse fra biks til business, så København måtte blive vores næste ’station’", siger Mette Marie Viscor og Kathrine Rosamunde om deres nye glutenfri brødeventyr i hovedstaden.

Førstnævnte arbejder fuld tid i bageriet, mens Kathrine Rosamunde fortsætter som underviser på Espergærde Gymnasium, men hun lægger ikke skjul på, at ambitionerne ikke stopper ved et enkelt bageri, men at det på længere sigt er ambitionen at åbne flere glutenfri øko-bagerier.

"Vi havde tit lange køer i vores gamle bageri, og vi er det eneste 100 procent økologiske og glutenfri bageri i København, så vi kan se, at der er et behov," siger Kathrine Rosamunde.

Madbloggerne Mette Marie Viscor t.v. og Kathrine Rosamunde er begge autodidakte bagere, men de tager masser af erfaring med til H.U.G. Bageriet fra fem år som bagkvinder bag Det Glutenfri Bageatelier på Fredensborg Station
Madbloggerne Mette Marie Viscor t.v. og Kathrine Rosamunde er begge autodidakte bagere, men de tager masser af erfaring med til H.U.G. Bageriet fra fem år som bagkvinder bag Det Glutenfri Bageatelier på Fredensborg Station

Erfaringer fra bagerbutikken på Fredensborg Station viser, at brød uden gluten sagtens kan konkurrere med almindeligt brød. Både hvad angår struktur, sprødhed, smag og krumme kan det måle sig med konventionelt bagværk, vurderer de to iværksættere.

Bagværket i H.U.G Bageri bages både med gær og surdej. Nogle af opskrifterne er mælkefrie og flere er veganske. I butikken kommer kunderne til at kunne finde en blanding af klassiske brød og kager fortolket til glutenfrie versioner.

Råvarerne køber de hos de jyske grossister Aurion, Solhjulet og Biogan.

Mette Marie Viscor og Kathrine Rosamunde mener ikke, at det at leve glutenfrit er et fravalg, men et tilvalg af både af nye og spændende ingredienser og anderledes smage i bagværket. Tanker som de to madbloggere og bagere har beskrevet i bogen: 'Helt uden gluten - Brød, boller og kager, der smager'.

Man behøver dog ikke smutte i boghandlen for at blive klogere på glutenfri bagning. Via bageriets hjemmeside deler de to københavnske bagere deres opskrifter og tilbyder online-kurser til de kunder, som gerne vil lære mere om at bage uden gluten.

"Vi vil gerne levere til restauranter, men nu skal vi først have butikken op at flyve," siger Kathrine Rosamunde, som glæder sig til en 'soft' åbning onsdag.

Flere artikler fra samme sektion

Danmarks største madfestival går på jagt efter udstillere 

Food Festival 2023 forventer op mod 30.000 gæster på Tangkrogen i Aarhus, som er et godt udstillingsvindue for økologiske producenter.

25-03-2023 3 minutter Events

Madland inviterer til en snak om mad i byen, på gården, i marken og på Borgen

Gentænk madsystemet! Sådan lyder opfordringen fra det madpolitiske samlingspunkt Madland, som i år for fjerde gang inviterer til Madland Festival med gårdbesøg, fællesfrokost, samtaler og cirkulær fredagsbar i København og omegn.

23-03-2023 2 minutter Events

Økologisk Landsforening efterlyser værter til landsdækkende begivenhed

Om et halvt år afholdes Økologisk Høstmarked, og derfor søger Økologisk Landsforening værter fra hele landet, som vil byde danskerne indenfor og vise den økologiske produktion frem.

22-03-2023 5 minutter Økologisk Høstmarked,   Events