Annonce

Annonce

Mads Herskind, kulinarisk leder i Odense Kommune taler ved webinar

Kokken Mads Herskind er kulinarisk leder i Odense Kommune, som er kommet langt i den grønne omstilling, og han er en af de mange køkkenprofessionelle, som er klar til at dele sine erfaringer med andre køkkener. Foto: Planteløftet

Hent inspiration i de offentlige køkkeners grønne gryder

Planteløftet inviterer køkkenprofessionelle fra hele Danmark med ned i grøntsagsgryderne via 10 gratis webinarer hos udvalgte offentlige frontløberkøkkener.

Mere grønt, flere bælgfrugter, mere med korn og nødder. Anbefalingerne er mange og skønt der er et stykke til mål, så er der masser af inspiration at hente på diverse hjemmesider, og er man sulten efter mere planteinspiration, tilbyder Planteløftet 10 webinarer, som bliver sendt fra 10 af Danmarks fremmeste grønne, offentlige køkkener.

Det fortæller Trine Krebs, som er chef for Planteløftet i en presseomtale, hvor hun inviterer køkkenfaglige fra hele Danmark med ned i grøntsagsgryderne hos udvalgte frontløbere fra køkkenerne på landets hospitaler, uddannelsesinstitutioner, plejehjem, børneinstitutioner og kantiner.

Der er fokus på metoder, erfaringer, tips, tricks, opskrifter og grøn velsmag, mens formålet er, at få flere økologiske planter på tallerkenerne, og ifølge Trine Krebs giver det på alle måder god mening at lytte til de køkkener, som har knækket koden.

Vores offentlige måltider er et af vores stærkeste redskaber til at vænne rigtig mange danskere til den skønne smag af grøn og sund mad.

— Trine Krebs, chef for Planteløfter

En af dem er Cecilie Flændsdal Specchio, der er kantineleder hos Center for Erhvervsrettede uddannelser på Lolland Falster.

“Vi laver mad til de unge under uddannelse hver eneste dag, og hvis vi vil inspirere dem til at lave lækre grønne retter, så skal vi også hele tiden søge og dele inspiration. For os er det vigtigt, at vi hele tiden er i dialog med de unge om forandringerne og vi oplever, at nye grønne tiltag, åbner op for endnu flere”, fortæller Cecilie Flændsdal Specchio.

Her har man taget skridtet og er sprunget ud i det planterige køkken, og mens den grønne rejse kun lige er begyndt, så laver Cecilie og hendes team på 12 medarbejdere hver dag mad til 400 unge, og de har stor succes med blandt andet et toasthjørnet, ’magic water’ og burgerboller med bælgfrugter.

En håndsrækning til hverdagens måltidshelte

”En million måltider serveres hver dag i vores fælles offentlige køkkener i Danmark” fortæller Trine Krebs, som er værtinde på alle 10 webinarer.

”Det betyder, at vores offentlige måltider er et af vores stærkeste redskaber til at vænne rigtig mange danskere til den skønne smag af grøn og sund mad.”

Formålet med Planteløftets webinarer er at skabe en platform, så køkkenprofessionelle kan inspirere hinanden til at få flere planter på menuerne
Formålet med Planteløftets webinarer er at skabe en platform, så køkkenprofessionelle kan inspirere hinanden til at få flere planter på menuerne. Foto: Planteløftet

Men det kræver ifølge Trine Krebs, at samfundets køkkenansatte er dygtige til at lave velsmagende og indbydende mad med mange planter, og det kan være en udfordring, hvis man er vant til at arbejde i et køkken, som har kødet i centrum. For at hjælpe køkkenerne på vej mod en grønnere menuplan vil Planteløftet derfor skabe en platform, hvor køkkenerne kan hente viden og dele deres bedste tips og tricks til grønnere måltider med hinanden.

”Rigtig mange offentlige køkkener er kommet langt med økologi, grøntsager og bælgfrugter – og derfor sender vi live fra de grønne frontkøkkener, så alle landets professionelle køkkener, kan lære af de bedste, stille spørgsmål og finde inspiration til at sætte mere skub i skønne offentlige måltider med mange planter,” siger Trine Krebs.

Oplev planteerfaringer og inspirationsrige fortællinger fra:

  • Bevægelsesbørnehuset, Aarhus Kommune: 21. marts 2024
  • Ernæringsenheden, Herlev og Gentofte Hospital: 17. april 2024
  • Rådhuskantinen, Hjørring Kommune: 2. maj 2024
  • Børnehuset Mælkevejen, Randers Kommune: 16. maj 2024
  • Caféerne Odense Kommune: 11. september 2024
  • Bispebjerghjemmet, Københavns Kommune: 2. oktober 2024
  • CELF kantiner, Center for Erhvervsrettede Uddannelser, Lolland Falster: 10. oktober 2024
  • Børnehuset Hørgården, Roskilde Kommune: 23. oktober 2024
  • Patientkøkkenet, Regionshospitalet Randers: 5. februar 2025
  • Engsøgård Plejehjem, Aarhus Kommune: 12. marts 2025

Planteløftet er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer og er et samarbejde mellem Kost og Ernæringsforbundet, Food Organisation of Denmark, Landbrug & Fødevarer, Madfællesskabet og Planteværket. 

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel