Annonce

Annonce

Piger arbejder med dej til noget der formentlig skal ende med at blive en bolle

Børnene er vilde med at få fingerene i dejen, som i forhold til almindelig modelervoks har den store fordel, at den kan spises efter en tur i en af ovnene i Kornets Hus Foto: Linda Suhr

Første sommer i Kornets Hus gik over al forventning

Mere end 8.500 gæster har siden åbningen i maj besøgt Kornets Hus. Nu ser folkene bag det nordjyske madkulturhus frem til et efterårsprogram med fokus på undervisning og kurser.

Sommeren har for mange danskere budt på nye oplevelser herhjemme, og den interesse har man også mærket i Kornets Hus. De seneste måneder har tusindvis af turister lagt vejen forbi Guldagervej syd for Hjørring, hvor den unikke bygning troner over kornmarkerne, som netop i disse dage får besøg af mejetærskerne.

Både børn og voksne, turister og lokale har deltaget i husets bage-workshops, smagt sig igennem de friskbagte lækkerier i cafeen, været med på en af de daglige rundvisninger og gået på opdagelse i husets udstilling. Utallige kanelsnegle, pizzaer, surdejsboller er blevet bagt, og daglig leder Johannes Haandsbæk Vestergaard ser tilbage på de første tre måneder af husets levetid med stor tilfredshed.   

”Det har simpelthen været fantastisk at se huset fyldt med liv fra morgen til aften. Der har været gang i bageovnene, duften af nybagt brød har spredt sig i hele huset, og vi har oplevet en meget positiv respons fra de mange besøgende” fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard i en pressemeddelelse.

Der har sommeren over været åbent for besøgende seks dage om ugen, og nu hvor højsæsonen er ovre, skruer Kornets Hus ned for den del af driften, så der resten af året vil være åbent for besøgende i weekender.

I hverdagene vil husets personale i stedet fokusere på undervisningstilbud, hvor der både tilbydes skoletjeneste, bagekurser for madprofessionelle og hobbybagere, samt samarbejdsprojekter med de lokale erhvervsskoler.

”Kalenderen for vores skoletjeneste er allerede fyldt for resten af året, og vi har hele sommeren måttet sætte flere bagekurser i kalenderen i takt med, at de er blevet udsolgt. Vi kunne ikke være mere tilfredse med den modtagelse, projektet har fået,” siger Johannes Haandsbæk Vestergaard.

Flere artikler fra samme sektion

Sæsonen er skudt i gang: Nu breder dansk øko-grønt sig på butikshylderne

Nu ligger der for første gang i år økologiske danske radisser, spinat og pak choi i butikkerne. Hos de danske økologiske grøntsagsproducenter er sæsonen netop skudt i gang.

02-05-2024 4 minutter Forbrug,   Grøntsager

Økologisk Landsforening uddeler atter gratis blomsterfrø landet over

Den 5. maj kan man hente en gratis pose blomsterfrø i Føtex og Bilka landet over. Økologisk Landsforening uddeler i alt 38.000 poser for at give bierne mere mad og sætte fokus på de truede arter.

30-04-2024 5 minutter Biodiversitet

Nyt ejerskab skal stoppe slingrekurs, så Coop kan fokusere mere på kerneværdierne

Efter præsentationen af endnu et katastroferegnskab og med energiselskabet OK som ny medejer, har Coop lagt sig fast på en ny kædestruktur, som skal være med til at gøre Danmarks største salgskanal for økologiske fødevarer til en god forretning.

30-04-2024 6 minutter Detailhandel