Første sommer i Kornets Hus gik over al forventning
Mere end 8.500 gæster har siden åbningen i maj besøgt Kornets Hus. Nu ser folkene bag det nordjyske madkulturhus frem til et efterårsprogram med fokus på undervisning og kurser.

Sommeren har for mange danskere budt på nye oplevelser herhjemme, og den interesse har man også mærket i Kornets Hus. De seneste måneder har tusindvis af turister lagt vejen forbi Guldagervej syd for Hjørring, hvor den unikke bygning troner over kornmarkerne, som netop i disse dage får besøg af mejetærskerne.
Både børn og voksne, turister og lokale har deltaget i husets bage-workshops, smagt sig igennem de friskbagte lækkerier i cafeen, været med på en af de daglige rundvisninger og gået på opdagelse i husets udstilling. Utallige kanelsnegle, pizzaer, surdejsboller er blevet bagt, og daglig leder Johannes Haandsbæk Vestergaard ser tilbage på de første tre måneder af husets levetid med stor tilfredshed.
”Det har simpelthen været fantastisk at se huset fyldt med liv fra morgen til aften. Der har været gang i bageovnene, duften af nybagt brød har spredt sig i hele huset, og vi har oplevet en meget positiv respons fra de mange besøgende” fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard i en pressemeddelelse.
Der har sommeren over været åbent for besøgende seks dage om ugen, og nu hvor højsæsonen er ovre, skruer Kornets Hus ned for den del af driften, så der resten af året vil være åbent for besøgende i weekender.
I hverdagene vil husets personale i stedet fokusere på undervisningstilbud, hvor der både tilbydes skoletjeneste, bagekurser for madprofessionelle og hobbybagere, samt samarbejdsprojekter med de lokale erhvervsskoler.
”Kalenderen for vores skoletjeneste er allerede fyldt for resten af året, og vi har hele sommeren måttet sætte flere bagekurser i kalenderen i takt med, at de er blevet udsolgt. Vi kunne ikke være mere tilfredse med den modtagelse, projektet har fået,” siger Johannes Haandsbæk Vestergaard.