Annonce

Annonce

Piger arbejder med dej til noget der formentlig skal ende med at blive en bolle

Børnene er vilde med at få fingerene i dejen, som i forhold til almindelig modelervoks har den store fordel, at den kan spises efter en tur i en af ovnene i Kornets Hus Foto: Linda Suhr

Første sommer i Kornets Hus gik over al forventning

Mere end 8.500 gæster har siden åbningen i maj besøgt Kornets Hus. Nu ser folkene bag det nordjyske madkulturhus frem til et efterårsprogram med fokus på undervisning og kurser.

Sommeren har for mange danskere budt på nye oplevelser herhjemme, og den interesse har man også mærket i Kornets Hus. De seneste måneder har tusindvis af turister lagt vejen forbi Guldagervej syd for Hjørring, hvor den unikke bygning troner over kornmarkerne, som netop i disse dage får besøg af mejetærskerne.

Både børn og voksne, turister og lokale har deltaget i husets bage-workshops, smagt sig igennem de friskbagte lækkerier i cafeen, været med på en af de daglige rundvisninger og gået på opdagelse i husets udstilling. Utallige kanelsnegle, pizzaer, surdejsboller er blevet bagt, og daglig leder Johannes Haandsbæk Vestergaard ser tilbage på de første tre måneder af husets levetid med stor tilfredshed.   

”Det har simpelthen været fantastisk at se huset fyldt med liv fra morgen til aften. Der har været gang i bageovnene, duften af nybagt brød har spredt sig i hele huset, og vi har oplevet en meget positiv respons fra de mange besøgende” fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard i en pressemeddelelse.

Der har sommeren over været åbent for besøgende seks dage om ugen, og nu hvor højsæsonen er ovre, skruer Kornets Hus ned for den del af driften, så der resten af året vil være åbent for besøgende i weekender.

I hverdagene vil husets personale i stedet fokusere på undervisningstilbud, hvor der både tilbydes skoletjeneste, bagekurser for madprofessionelle og hobbybagere, samt samarbejdsprojekter med de lokale erhvervsskoler.

”Kalenderen for vores skoletjeneste er allerede fyldt for resten af året, og vi har hele sommeren måttet sætte flere bagekurser i kalenderen i takt med, at de er blevet udsolgt. Vi kunne ikke være mere tilfredse med den modtagelse, projektet har fået,” siger Johannes Haandsbæk Vestergaard.

Flere artikler fra samme sektion

Randers Kommune modtager pris for skarp grøn indkøbspolitik

Øgede krav til bæredygtige indkøb har på et halvt år øget økologiandelen i Randers Kommunes fødevareindkøb fra 51 pct. til 63 pct.

27-11-2024 4 minutter Foodservice,   Klima

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner har samme ernæringskvalitet som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø