Annonce

Annonce

Gæster sidder og spiser sammen ved et langbord

175 gæster til Heartland Festival spiste sammen ved et langbord. Middagen var arrangeret af Rødder og Æblerov. Foto: Pernille April

»For os er økologi en helt naturlig selvfølge«

Den økologiske madvirksomhed Rødder stod bag en langbordsmiddag for 175 gæster til årets Heartland Festival. Det var tredje år i træk, at Rødder var med på festivalen, og det er festivalens fokus på bæredygtige råvarer, der trækker.

Det er tredje år i streg, at rødderne pakkede potter, pander, gris og grønt ned og lavede langbordsmiddag sammen på Heartland Festival, der blev afholdt i sidste uge.

Rødderne bestod her af den økologiske madvirksomhed Rødder og dens mangeårige samarbejdspartner ciderproducenten Æblerov, som stod bag middagsarrangementet Grøn Grisefest, hvor 175 festivalgæster skulle spise sammen.

Fokus var på lokalt produceret, økologisk grønt fra små regenerative jordbrug og udvalgte udskæringer af den fynske Hindsholmgris. Den økologiske gris spillede en central del af rollen i middagen, hvor Rødder gerne ville inspirere til at vælge kød fra producenter, der arbejder kompromisløst med dyrevelfærd, økologi og smag. Og så blev det hele ledsaget af en dansk version af Sangria, fortalte Carina Liesk, kommunikationschef hos Rødder.

Heartland er netop kendt for sine restaurantoplevelser, hvor gæster kan booke en gourmetoplevelse midt på festivalpladsen. I år var der i alt seks forskellige restaurantoplevelser at vælge imellem.

På spørgsmålet om, hvorfor de nu på tredje år valgte at rykke køkkenet til lige præcis den fynske festival med den grønne madprofil, svarede Carina Liesk prompte:

For Carina Liesk og Rødder er økologi en selvfølge
For Carina Liesk og Rødder er økologi en selvfølge. Foto: Line Hedeboe

"Heartland er en fed samarbejdspartner, fordi vi via festivalen får mulighed for at formidle værdier og holdning gennem de måltider, vi serverer, og det fællesskab vi sammen med gæsterne skaber ved langbordet. Vi får en anledning til at vise, hvad lækre råvarer kan, og inspirere gæsterne til selv at købe lokalt og økologisk. Langbordsstemning, gode råvarer og velsmag toppet med fortællingen om, hvor det hele kommer fra, er en fantastisk formidlingsplatform, som er en stor del af Rødders dna, og sådanne Rødder startede for snart 14 år siden. Og her stiller Heartland en unik lokation til rådighed for netop den type spiseoplevelse."

Vigtigt at være transparent

Carina Liesk er bekendt med Heartlands bæredygtighedsstrategi og synes, at det er helt rigtigt, at festivalen har fokus på økologisk, lokalt, grønt i sæson. Ifølge hende flugter det fuldstændig med Rødders værdier og prioriteter. I festivalens bæredygtighedsstrategi står der også, at Heartland "vil kommunikere tydeligt og involverende om deres initiativer for at inspirere mest muligt".

Carina Liesk mener, at man kommer langt ved at sætte smagen og det gode, vellavede måltid i centrum og så være transparent med, hvor råvarerne kommer fra:

"Ved at fortælle, hvor maden, vi spiser, kommer fra, og hvordan den er produceret, får vi sat navne og konkrete billeder på, hvordan økologi, regenerativt jordbrug og lokale, grønne, lækre råvarer i sæson ser ud og ikke mindst smager – den forbindelse til vores fødevarer, skal vi have genskabt, Det, mener jeg, er et vigtigt parameter for den grønne omstilling. Og på Heartland kan man jo både spise og lytte sig til den forbindelse."

Under langbordsmiddagen skulle personale og kokke løbende fortælle gæsterne, hvor maden kommer fra, hvem der har produceret råvarerne og under hvilke forhold, så gæsterne i øjeblikket fik skabt en meget konkret jord-til-bord-forbindelse.

Når snakken kommer på det københavnske cateringkøkkens forhold til økologi, falder svaret fra Carina Liesk lige så prompte som på interviewets indledende spørgsmål:

"For os er økologi en helt naturlig selvfølge. En hygiejnefaktor, simpelthen! Vi arbejder hver dag for at hæve barren for den danske madkultur og bidrage aktivt til den grønne omstilling. Og til det er samarbejdet med lokale, økologiske og regenerative jordbrug helt essentielt og arbejdet med at skabe grønne, økologiske, sæsonbaserede måltider, der smager, så fuglene synger, det bedste værktøj."

Flere artikler fra samme sektion

I Danmark er kvinderne mere motiverede for at nedbringe madspild end mændene

Ny undersøgelse fra Madkulturen viser, at langt størstedelen af danskerne er optaget af at nedbringe madspildet.

26-09-2024 4 minutter Madspild

Fremtidens kokke får ny bæredygtig skole med gastronomisk campus

Med godt en kvart mia. kr. fra Nordea-fonden er Hotel- og Restaurantskolen i København kommet et kæmpe skridt nærmere byggestart på en ny værkstedsbaseret skole.

23-09-2024 3 minutter

Kan du klare en uge uden at smide mad ud?

Too Good To Go dedikerer en hel uge til at ændre danskernes madspildsvaner.

20-09-2024 3 minutter Madspild