Annonce

Annonce

Hånd med bakke med hakket oksekød over køledisk.

Selv om klimadebatten har sendt kødet i skammekrogen, oplever Friland, at kunderne har fået mere appetit på økologi og god dyrevelfærd. Foto Moment Studio

Food Festival giver Friland blod på tanden

Mødet med de engagerede forbrugere på Food Festival styrker ifølge Friland-direktør Claus Hein troen på, at der fortsat er et marked for økologi og god dyrevelfærd.

I en meddelelse til andelshaverne i Friland oplyser selskabets direktør Claus Hein, at afsætningen af økologisk oksekød og grisekød ligger på et fornuftigt niveau, men han lægger ikke skjul på, at der fortsat venter en lang sej kamp for at øge afsætningen til niveauet før inflationen ramte landet.

”Den aktuelle situation er, at vi både på afsætningen af økologisk oksekød og grisekød ligger på et fornuftigt niveau. Vi mangler fortsat at se, at forbruget vokser, og det handler blandt andet om, at forbrugsvanerne ikke er tilbage på det niveau, vi så, før inflationen steg voldsomt. Når det er sagt har kunderne fået mere appetit på økologi og god dyrevelfærd, hvorfor vi også har kunnet fastholde og udbygge det økologiske tillæg.

Uddelte 14.000 smagsprøver

For økologiske grise har vi i en periode oplevet faldende tilførsler, hvilket er helt i tråd med det forventede. Dette giver samtidig også en bedre balance imellem udbud og efterspørgsel, oplyser direktøren som oplyser at selskabet tankede ny optimisme på Food Festival i Aarhus, som han beskriver mødet med nogle meget engagerede forbrugere som en stor succes.

”Vi delte over 14.000 smagsprøver ud, og set i lyset af cirka 28.000 gæster på festivalen, så siger det lidt om, at vores produkter er eftertragtede. Det giver os blod på tanden, i forhold til, at der er et marked for økologi og god dyrevelfærd. Den efterspørgsel skal vi jagte og lukrere på, selvom det bliver det lange, seje træk med det marked, vi er i.”

Billedet ser lidt anderledes ud på afsætningen af Frilandsgris, hvor vi har set et lavere aktivitetsniveau, men vi forventer, at vi blandt andet på eksport kan løfte salget i den kommende periode.

Flere artikler fra samme sektion

Der var økologi i gryderne, da nordsjællandske spejdere tog på sommerlejr

550 spejdere fra Ege Divisionen satte økologien øverst på menukortet, da de indledte sommerferien med en uge i det fri.

08-07-2024 3 minutter Foodservice

Forbrugerekspert: Økologi skal være en hverdagsven i klimakampen

Økologien skal oppe sig på convenience og være mere tydelig i sit klimabudskab, mener Flemming Birch, analytiker og forbrugerekspert i Birch & Birch.

08-07-2024 5 minutter

Rødt kød og kaffe kan øge dit indtag af PFAS-stoffer

Gravide, som indtog høje mængder af bl.a. hvide ris, æg, rødt kød og kaffe, havde typisk et højere niveau af PFAS-stoffer i deres brystmælk og blod end dem, som havde et lavere indtag, viser en ny undersøgelse.

05-07-2024 3 minutter PFAS,   Forskning