Annonce
Annonce
Food Festival giver Friland blod på tanden
Mødet med de engagerede forbrugere på Food Festival styrker ifølge Friland-direktør Claus Hein troen på, at der fortsat er et marked for økologi og god dyrevelfærd.

Selv om klimadebatten har sendt kødet i skammekrogen, oplever Friland, at kunderne har fået mere appetit på økologi og god dyrevelfærd. Foto Moment Studio
I en meddelelse til andelshaverne i Friland oplyser selskabets direktør Claus Hein, at afsætningen af økologisk oksekød og grisekød ligger på et fornuftigt niveau, men han lægger ikke skjul på, at der fortsat venter en lang sej kamp for at øge afsætningen til niveauet før inflationen ramte landet.
”Den aktuelle situation er, at vi både på afsætningen af økologisk oksekød og grisekød ligger på et fornuftigt niveau. Vi mangler fortsat at se, at forbruget vokser, og det handler blandt andet om, at forbrugsvanerne ikke er tilbage på det niveau, vi så, før inflationen steg voldsomt. Når det er sagt har kunderne fået mere appetit på økologi og god dyrevelfærd, hvorfor vi også har kunnet fastholde og udbygge det økologiske tillæg.
Uddelte 14.000 smagsprøver
For økologiske grise har vi i en periode oplevet faldende tilførsler, hvilket er helt i tråd med det forventede. Dette giver samtidig også en bedre balance imellem udbud og efterspørgsel, oplyser direktøren som oplyser at selskabet tankede ny optimisme på Food Festival i Aarhus, som han beskriver mødet med nogle meget engagerede forbrugere som en stor succes.
”Vi delte over 14.000 smagsprøver ud, og set i lyset af cirka 28.000 gæster på festivalen, så siger det lidt om, at vores produkter er eftertragtede. Det giver os blod på tanden, i forhold til, at der er et marked for økologi og god dyrevelfærd. Den efterspørgsel skal vi jagte og lukrere på, selvom det bliver det lange, seje træk med det marked, vi er i.”
Billedet ser lidt anderledes ud på afsætningen af Frilandsgris, hvor vi har set et lavere aktivitetsniveau, men vi forventer, at vi blandt andet på eksport kan løfte salget i den kommende periode.
Flere artikler fra samme sektion
Aarstidernes resultat blev halveret efter et turbulent 2024
Driftsresultatet i måltidskasseselskabet blev barberet ned fra 9,9 mio. kr. til 0,5 mio. kr. i 2024 efter et år, som endte med, at selskabet blev overtaget af Dagrofa-koncernen.
Midt i maj sætter Madens Folkemøde sundhed og bæredygtighed på menuen, og det er gratis at deltage
Madens Folkemøde er i år flyttet til nye rammer i Nykøbing Falster, men som altid handler det folkelige madmøde om det, der ligger på vores tallerkener, og måden, vi producerer det på.
Tre nominerede dyster om Kantineprisen 2025
To jyske og en københavnsk kantine er nomineret til Kantineprisen 2025, og du kan møde dem på Madens Folkemøde, hvor de deltager i en 'Cook Off'.