Fire økologiske køkkener er med i opløbet om Køkkenprisen 2021
For andet år uddeler Landbrug & Fødevarer Køkkenprisen til et offentligt køkkener i Danmark, der udmærker sig særligt indenfor arbejdet med økologiske råvarer.

Fire offentlige køkkener er med i opløbet om Køkkenprisen 2021, og de er først og fremmest udvalgt efter deres stærke økologiprofil, som kan være til inspiration for andre køkkener.
Samtidig er der tale om køkkener, der har et ekstraordinært fokus på at lave god og velsmagende mad, hvor der er fokus på sæsonens økologiske råvarer og involvering af brugerne, oplyser Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkkenprisen hos Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.
"Det har været en utrolig spændende og svær udvælgelsesproces. Det er tydeligt at se at pandemien har givet os alle en tænkepause, og at dette års deltagere har brugt tiden på at arbejde målrettet mod at gøre deres køkkener endnu skarpere på deres grønne og økologiske profil. Jeg og resten af juryen glæder os til at komme ud og se de gode initiativer udført i praksis og møde ildsjælene bag," siger Kristian Ploug Grut.
De nominerede er:
-
Spisehusene på Oure skolerne, Oure
-
Madservice Aalborg, Aalborg
-
Centralkøkkenet Sødisbakke, Region Nordjylland, Mariager
-
Café Øst, Aarhus Universitetshospitalet, Århus
Han oplyser, at ambitioner og dedikation hos de nominerede køkkener vidner om, at den økologiske grønne dagsorden er kommet for at blive og at, der arbejdes målrettet i køkkenerne på at bidrage positivt til den grønne omstilling.
Hjemsendelser og ufrivillige pauser på grund af corona-pandemien har muligvis ændret på arbejdsgange og måden hvorpå maden serveres i køkkenerne, men ikke på kvaliteten og køkkenets fokus på økologi og bæredygtighed, pointerer Landbrug & Fødevarer.
Juryen besøger de nominerede køkkener i august, hvorefter vinderen vil blive præsenteret på den store branchedag ‘Fødevaredagen’, der afholdes 28. september på Hindsgavl Slot på Fyn.
Kriterierne bag Køkkenprisen:
Kandidaterne er først og fremmest udvalgt efter, om de har en stærk økologiprofil, der kan være til inspiration for andre køkkener. Og så er der tale om køkkener, der har et ekstraordinært fokus på at lave god og velsmagende mad, hvor der er fokus på sæson, økologi, råvarer, bæredygtighed og målgruppen.
Kriterierne for at deltage er, at køkkenet har:
-
som minimum, et økologisk spisemærke af sølv (60-90 pct. økologi)
-
målgruppen og måltidsoplevelsen i fokus
-
et ansvarligt forbrug og produktion
-
en klar strategi for kompetenceudviklingen af medarbejderne
Køkkenprisen bliver uddelt i samarbejde mellem: Landbrug & Fødevarer, Kost og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F.