Annonce
Annonce
Som gæst i hal H er der under Foodexpo både mulighed for at hylde nogle af de professionelle køkkener, som for nylig har fået Det Økologiske Spisemærke og deltage i workshops med nogle af de garvede pionerer som Hahnemanns Køkken. Foto: Molly Grønberg
Få et økologisk kick på Foodexpo
Der er masser af økologisk inspiration at hente, når flere end 550 udstillere fordelt på ti fyldte haller på søndag tager hul på tre dage spækket med gastronomiske nyheder og oplevelser ved den første Foodexpo-messe siden 2018.
Arrangørerne af Foodexpo lokker med ti haller, som er fyldt til bristepunktet med alt det nye og spændende inden for gastronomiens verden, og er man på jagt efter økologiske råvarer og inspiration til omlægning, er det en god ide at slå et slag forbi hal H. Her har Økologisk Landsforening været med til at skabe rammerne om en hal, som er dedikeret til økologi og bæredygtighed.
Det er første gang, at messen sætter så massivt fokus på økologi og bæredygtighed, hedder det i en pressemeddelelse fra foreningen, som beskriver de fire områder, som er indrettet i Hal H: Klimahjørnet, Nørderiet, Den Økologiske Købmandsbutik og Mødestedet, som byder på et væld af aktiviteter og workshops, som gør besøgende klogere på klimavenlige fødevarer og praksisser.
Foodexpo 2022
Efter tre coronaudsættelser åbner Foodexpo i MCH Messecenter Herning dørene til tre dages madmekka fra 27.-29. marts
Antal udstillere: 550
Messens åbningstider:
- Søndag: 10-18
- Mandag og tirsdag: 09-18
”Vi oplever, at mange unge i branchen interesserer sig for klima og bæredygtighed, men også at det kan være svært at finde rundt i og få konkrete redskaber. Det økologiske spisemærke er velafprøvet og statsligt kontrolleret – og derfor også troværdigt i en tid med greenwashing. Vi står klar til at rådgive og vise, at det slet ikke er så svært at komme i gang,” siger Torben Blok og tilføjer, at man under hele messen kan møde Mads Dreyer fra Oure Efterskole, Gitte Breum fra Odense Kommunes cafeer og Karsten Nielsen fra Scandic Hotels, som alle driver køkkener med Det Økologiske Spisemærke.
Hyldest til de økologiske køkkener
Set gennem de økologiske briller, er en hyldest til de køkkener, som for nylig har fået Det Økologisk Spisemærke, ifølge Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, et af flere højdepunkterne under den tre dage lange messe.
På Foodexpo kan du være med til at fejre nogle af de professionelle køkkener, som for nyligt har opnået Det Økologiske Spisemærke, og du kan høre mere om, hvordan dit køkken kan komme med på den økologiske rejse.
Selve fejringen sker ved spisemærke-receptionen mandag den 28. marts kl. 15 i Hal H, og Torben Blok oplyser, at alle er velkomne til at deltage i hyldesten af ildsjælene bag nogle af de køkkener, som er med til at drive den økologiske udvikling.
”Først og fremmest handler det om at hylde de spisesteder, der har gjort en stor indsats for at arbejde med økologi og dermed for mere bæredygtighed. De er frontkæmpere for den grønne omstilling af vores måltider,” siger Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologiske Landsforening, som også opfordrer gæsterne til at deltage i de mange andre aktiviteter i hal H, som også rummer stande med mange af foreningens medlemsvirksomheder.
Et ta-selv-bord af muligheder
I Nørderiet gælder det workshops med eksperter som kok og madskribent Trine Hahnemann og kogebogsforfatter Ditte Ingemann. Flere workshops er allerede udsolgt nogle af dagene. Men det er stadig muligt at blive klogere på, hvordan indehaveren af Hahnemanns Køkken møder udfordringen med at forvandle grøntsager til fantastiske retter ved brug af de bedste råvarer og godt håndværk eller hvordan Anette Hoeg Nielsen Fra Mad med glød laver lækkert plantebaseret pålæg af bælgfrugter.
På Mødestedet og Klimascenen er der også et tætpakket program under messen, hvor gæsterne kan gå shop-amok i Foodexpos helt egen økologiske købmandsbutik.
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.