Annonce

Annonce

Lasse Andersen fra Grød får overakt Produktprisen ved Sol over Gudhjem

Danmarks økologiske fødevareproducenter har gennem årene høstet mange priser på den hjemlige arena, men nu kan de også bejle til en podieplacering ved EU’s Økologipris, som i år uddeles for tredje gang. Foto: Jakob Brandt

Europæiske økologer dyster om EU’s økologi-award i syv forskellige kategorier

Både økologiske landbrugere, butikker, restauranter byer og regioner kan deltage i dysten om EU's økologipris.

EU sætter for tredje år i træk spotlight på økologiudviklingen i EU med en række økologipriser, som uddeles på EU’s økologidag d. 23. september i Bruxelles. Danske økologer, som ønsker at bejle til en podieplacering i den fælleseuropæiske kappestrid skal indsende en ansøgningen inden 12. maj.

Økologiprisen skal være med til at løfte både udbud og efterspørgsel efter økologiske fødevarer. Det skal bidrage til at nå EU’s mål om, at 25 procent af landbrugsarealet skal være økologisk i 2030.

Med prisen følger æren, og vinderne vil få mulighed for at præsentere deres projekt for en bredere offentlighed, så andre kan hente inspiration til udvikling af økologien.

Læs mere om EU’s økologipriser og søg online

’EU’s Organic Award’ bliver uddelt i syv kategorier:

  • Bedste økologiske kvindelige landbruger og bedste økologiske mandlige landbruger

  • Bedste økologiske region

  • Bedste økologiske by

  • Bedste økologiske distrikt

  • Bedste økologiske producent indenfor fødevareforarbejdning

  • Bedste økologiske fødevareforhandler

  • Bedste økologiske restaurant.

Flere artikler fra samme sektion

Der var økologi i gryderne, da nordsjællandske spejdere tog på sommerlejr

550 spejdere fra Ege Divisionen satte økologien øverst på menukortet, da de indledte sommerferien med en uge i det fri.

08-07-2024 3 minutter Foodservice

Forbrugerekspert: Økologi skal være en hverdagsven i klimakampen

Økologien skal oppe sig på convenience og være mere tydelig i sit klimabudskab, mener Flemming Birch, analytiker og forbrugerekspert i Birch & Birch.

08-07-2024 5 minutter

Rødt kød og kaffe kan øge dit indtag af PFAS-stoffer

Gravide, som indtog høje mængder af bl.a. hvide ris, æg, rødt kød og kaffe, havde typisk et højere niveau af PFAS-stoffer i deres brystmælk og blod end dem, som havde et lavere indtag, viser en ny undersøgelse.

05-07-2024 3 minutter PFAS,   Forskning