Annonce

Annonce

Lasse Andersen fra Grød får overakt Produktprisen ved Sol over Gudhjem

Danmarks økologiske fødevareproducenter har gennem årene høstet mange priser på den hjemlige arena, men nu kan de også bejle til en podieplacering ved EU’s Økologipris, som i år uddeles for tredje gang. Foto: Jakob Brandt

Europæiske økologer dyster om EU’s økologi-award i syv forskellige kategorier

Både økologiske landbrugere, butikker, restauranter byer og regioner kan deltage i dysten om EU's økologipris.

EU sætter for tredje år i træk spotlight på økologiudviklingen i EU med en række økologipriser, som uddeles på EU’s økologidag d. 23. september i Bruxelles. Danske økologer, som ønsker at bejle til en podieplacering i den fælleseuropæiske kappestrid skal indsende en ansøgningen inden 12. maj.

Økologiprisen skal være med til at løfte både udbud og efterspørgsel efter økologiske fødevarer. Det skal bidrage til at nå EU’s mål om, at 25 procent af landbrugsarealet skal være økologisk i 2030.

Med prisen følger æren, og vinderne vil få mulighed for at præsentere deres projekt for en bredere offentlighed, så andre kan hente inspiration til udvikling af økologien.

Læs mere om EU’s økologipriser og søg online

’EU’s Organic Award’ bliver uddelt i syv kategorier:

  • Bedste økologiske kvindelige landbruger og bedste økologiske mandlige landbruger

  • Bedste økologiske region

  • Bedste økologiske by

  • Bedste økologiske distrikt

  • Bedste økologiske producent indenfor fødevareforarbejdning

  • Bedste økologiske fødevareforhandler

  • Bedste økologiske restaurant.

Flere artikler fra samme sektion

Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri

Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.

14-10-2024 4 minutter Mejeri,   Foodservice

Danish Crown fyrer 500 ansatte

Datterselskabet Friland ved endnu ikke, hvordan det bliver ramt af moderkoncernens spareplan, som samlet skal reducere omkostningerne med en halv mia. kr.

11-10-2024 3 minutter Kødproduktion

Øko-pionerer drog til Carlsberg Byen for at tale det økologiske oksekød op

Kvæg bliver i disse år udskammet som klimasyndere, men debatten mangler nuancer, mener Økologisk Landsforening, der argumenterer for, at naturen og biodiversiteten er afhængig af koen på græs. Derfor har foreningen inviteret Danske Madpublicister og en række øko-pionerer på en tur med formålet at sætte fokus på nuancerne.

10-10-2024 12 minutter Kvæg,   Kødproduktion