Europæiske økologer dyster om EU’s økologi-award i syv forskellige kategorier

Både økologiske landbrugere, butikker, restauranter byer og regioner kan deltage i dysten om EU's økologipris.

12. april 2024
Læsetid: 1 minutter
Lasse Andersen fra Grød får overakt Produktprisen ved Sol over Gudhjem
Danmarks økologiske fødevareproducenter har gennem årene høstet mange priser på den hjemlige arena, men nu kan de også bejle til en podieplacering ved EU’s Økologipris, som i år uddeles for tredje gang. Foto: Jakob Brandt

EU sætter for tredje år i træk spotlight på økologiudviklingen i EU med en række økologipriser, som uddeles på EU’s økologidag d. 23. september i Bruxelles. Danske økologer, som ønsker at bejle til en podieplacering i den fælleseuropæiske kappestrid skal indsende en ansøgningen inden 12. maj.

Økologiprisen skal være med til at løfte både udbud og efterspørgsel efter økologiske fødevarer. Det skal bidrage til at nå EU’s mål om, at 25 procent af landbrugsarealet skal være økologisk i 2030.

Med prisen følger æren, og vinderne vil få mulighed for at præsentere deres projekt for en bredere offentlighed, så andre kan hente inspiration til udvikling af økologien.

Læs mere om EU’s økologipriser og søg online

’EU’s Organic Award’ bliver uddelt i syv kategorier:

  • Bedste økologiske kvindelige landbruger og bedste økologiske mandlige landbruger

  • Bedste økologiske region

  • Bedste økologiske by

  • Bedste økologiske distrikt

  • Bedste økologiske producent indenfor fødevareforarbejdning

  • Bedste økologiske fødevareforhandler

  • Bedste økologiske restaurant.