Annonce
Annonce
Du skal skynde dig, hvis du vil have et bord
Torsdag åbner de økologiske restauranter og caféer endelig op for både udendørs- og indendørsservering. Og de får travlt, viser en befolkningsundersøgelse fra Arla Pro.

Endelig kan landets mange spisesteder åbne for gæster både inde og ude, og danskerne står i kø for at bestille bord. Foto: Rasmus Bluhme
I søndags kom de økologiske køer på græs, og i morgen kan kokkene i de økologiske restauranter og caféer glæde sig over, at det også er blevet forår for horeca-branchen, når de danske spisesteder igen får mulighed for at servere mad for deres gæster – både ude og inde.
Og alt tyder på, at de får travlt. I en undersøgelse, som Arla Pro har lavet, svarer 38 pct af danskerne, at de forventer at spise ude mindst hver anden uge efter genåbningen. Det skyldes i høj grad ønsket om at støtte restaurationsbranchen. Den melding glæder Mona Carøe, som er formand for Økologisk Landsforenings nye fagudvalg for professionelle køkkener.
”Det er utrolig glædeligt, og det er dejligt, at spisestederne får mulighed for at åbne både inde og ude. De har haft en hård tid, og det er vanskeligt at servere en syv-retters gourmetmenu udendørs,” siger Mona Carøe, som til dagligt arbejder som cheføkonoma på Regionshospitalet Randers.
Det har det økologiske guld-spisemærke. Det dokumenterer, at økologiprocenten er over 90 procent, men som offentligt sygehuskøkken har hun ikke mærket nær så meget til corona-restriktionerne som de mange private spisesteder, som har været helt eller delvist lukket ned i flere måneder.
”Jeg glæder mig selv til at komme ud at spise, og jeg har allerede bestilt bord på en restaurant, hvor vi fik det sidste bord, og jeg håber, at der bliver run på derude,” siger hun.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.