Annonce

Annonce

Kokke i køkken

Endelig kan landets mange spisesteder åbne for gæster både inde og ude, og danskerne står i kø for at bestille bord. Foto: Rasmus Bluhme

Du skal skynde dig, hvis du vil have et bord

Torsdag åbner de økologiske restauranter og caféer endelig op for både udendørs- og indendørsservering. Og de får travlt, viser en befolkningsundersøgelse fra Arla Pro.

I søndags kom de økologiske køer på græs, og i morgen kan kokkene i de økologiske restauranter og caféer glæde sig over, at det også er blevet forår for horeca-branchen, når de danske spisesteder igen får mulighed for at servere mad for deres gæster – både ude og inde.

Og alt tyder på, at de får travlt. I en undersøgelse, som Arla Pro har lavet, svarer 38 pct af danskerne, at de forventer at spise ude mindst hver anden uge efter genåbningen. Det skyldes i høj grad ønsket om at støtte restaurationsbranchen. Den melding glæder Mona Carøe, som er formand for Økologisk Landsforenings nye fagudvalg for professionelle køkkener.

”Det er utrolig glædeligt, og det er dejligt, at spisestederne får mulighed for at åbne både inde og ude. De har haft en hård tid, og det er vanskeligt at servere en syv-retters gourmetmenu udendørs,” siger Mona Carøe, som til dagligt arbejder som cheføkonoma på Regionshospitalet Randers.

Det har det økologiske guld-spisemærke. Det dokumenterer, at økologiprocenten er over 90 procent, men som offentligt sygehuskøkken har hun ikke mærket nær så meget til corona-restriktionerne som de mange private spisesteder, som har været helt eller delvist lukket ned i flere måneder.

”Jeg glæder mig selv til at komme ud at spise, og jeg har allerede bestilt bord på en restaurant, hvor vi fik det sidste bord, og jeg håber, at der bliver run på derude,” siger hun.

Flere artikler fra samme sektion

Godsejer ser spændende perspektiver i partnerskabet med Salling Group

Ditlev von Lüttichau, som ejer Tjele Gods, ser frem til samarbejdet med landets største dagligvarekoncern, som er parat til at markedsføre flere forskellige produkter, der er baseret på råvarer fra det jyske gods.

03-01-2025 3 minutter

Nordjysk sommerland vil have øko-fritter i gryden, men det har været svært at finde nok

Fårup Sommerlands seks sæsonåbne spisesteder har nu Det Økologiske Spisemærke, men det har været en udfordring at få nok økologiske pommes frites. I 2025-sæsonen tager parken næste skridt og udfordrer markedet for is.

28-12-2024 10 minutter Det Økologiske Spisemærke,   Kartofler

Kokke i offensiv for økologiske bælgfrugter

For tredje år i træk har en gruppe kokke bidraget til den grønne omlægning ved at udvikle nye retter med klimavenlige bælgfrugter som en vigtig ingrediens.

19-12-2024 6 minutter Bælgfrugter,   Foodservice