Annonce
Annonce
Danskerne har fået smag for økologisk ost
Salget af økologisk ost voksede i 2020 med 70 mio. kr., og generelt klarede de økologiske mejeriprodukter sig fint igennem de første cornanedlukninger, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det voksende salg af økologiske oste og andre mejervarer harmonerer godt med væksten i invejningen af økologisk mælk, som ifølge Ejvind Pedersen fra Landbrug & Fødevarer har kurs mod rekordhøje 750 mio. kg i indeværende år.
Samlet kunne de økologiske mejerivarer notere et lille plus i omsætningen i 2020. Trods en markant tilbagegang i salget til foodservice steg det samlede salg af økologiske mejeriprodukter i 2020 med 1 pct. til 3,9 mia. kr. Ifølge Mejeri.dk skydes væksten, at de mange hjemsendte borgere lagde rigtig mange økologiske mejeriprodukter i indkøbsvognen i 2020, hvilket fik salget i detailhandlen til at stige med 170 mio. kr.
Til sammenligning viser nye tal fra Danmarks Statistik, at salget af økologiske mejeriprodukter til foodservice i 2020 faldt med 18 pct. eller 135 mio. kr., da hoteller, restauranter og kantiner måtte holde coronalukket i lange perioder. Men da det samlede salg i detailhandlen steg til 3,28 mia. kr. i forhold til året før, blev nettoresultatet et plus på 35 mio. kr.
Der var fremgang for stort set alle produktgrupper, men især økologisk ost gjorde sig bemærket med en fremgang på 70 mio. kr. til i alt 576 mio. kr.
"At salget i detailhandlen kunne øges så meget, skyldes først og fremmest, at mejerierne var både gode og hurtige til at omstille deres produktion til mindre foodservice og flere detailprodukter,” siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarers økologiafdeling Ejvind Pedersen til Mejeri.dk.
Han forventer desuden, at salget til foodservicesektoren sidst på året vil være tilbage på niveauet fra før corona ramte Danmark, og råvarer er der formentlig nok af.
I årets første syv måneder blev der indvejet 446 mio. kg økologisk mælk, svarende til en stigning på 4 pct. i forhold til samme periode året før.
”Det indikerer, at der i hele 2021 vil blive indvejet godt 750 mio. kg øko-mælk, hvilket vil være ny rekord,” siger Ejvind Pedersen.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.