Annonce

Annonce

Ansat retter på varerne i grøntafdeling i Meny

Butikspersonale skal blive bedre til at rådgive om klima til kunderne. Derfor indfører Dagrofa nu klima på skoleskemaet, når salgseleverne bliver uddannet. Foto: Jens Panduro

Dagrofa sætter klimaet på skoleskemaet

Et klimamodul bliver en fast del af salgsassistentelev-uddannelsen i alle dagligvarekoncernens kæder.

Dagrofa, som står bag kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, indfører nu et klimamodul på salgsassistentelev-uddannelsen. Det skal give medarbejderne bedre forudsætninger for at rådgive kunderne og sikre de ansatte redskaber til at gøre butikkerne mere klimavenlige.

Formålet med et klimamodul på elevuddannelsen er at inddrage klimadagsordenen helt fra starten af salgsassistenternes karriere og give den næste generation af salgsassistenter og kommende købmænd de bedste forudsætninger for at nedbringe klimaaftryk i detailhandlen.

Udover andre tiltag som samarbejde med madspildsordninger, mere grønt og økologi, tror vi på, at dialog er vejen frem for at nedbringe klimaaftrykket og vores medarbejdere er uddannelsesmæssigt tænkt med på rejsen.

— Laura Marie Larsen, HR-direktør hos Dagrofa

Med den ambition hægter Dagrofa sig på en udviklingstrend i retning af et øget politisk fokus på mere grøn omstilling og bæredygtighed i uddannelsessektoren.

Dagrofas klimamodul

  • Via det nye klimamodul lærer eleverne ikke kun, hvordan de skal rådgive kunder, men også hvordan de selv kan minimere klimaaftrykket ude i deres butikker.

  • En del af modulet går ud på, at eleverne skal lave en case i den butik, hvor de arbejder, og hvor de kan bruge deres viden og værktøjer i praksis.

Ifølge Madkulturen, som er en videns- og forandringsorganisation under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, vil over halvdelen af alle danskere gerne leve mere klimavenligt, men mangler viden om hvordan.

"I Dagrofa ser vi en klar tendens til, at vores kunder bliver mere og mere bevidste om, hvordan de med deres indkøb kan påvirke klimaet. For os handler det om at matche medarbejdernes viden og kompetencer med kundernes ønsker og behov, og her spiller vores medarbejdere en vigtig rolle. Med vores klimamodul for vores elever lægger vi endnu et lag på vores ambition om at have de mest kompetente medarbejdere," siger Laura Marie Larsen, HR-direktør hos Dagrofa i en pressemeddelelse.

Personlig rådgivning er vigtigt

Ca. 20 pct. af Danmarks samlede klimabelastning stammer fra danskernes fødevareforbrug, og derfor mener Dagrofa, at det er vigtigt at salgsassistenterne bliver bedre klædt på til at inspirere og vejlede forbrugerne til at tage mere klimavenlige valg, når de køber ind.

"Udover andre tiltag som samarbejde med madspildsordninger, mere grønt og økologi, tror vi på, at dialog er vejen frem for at nedbringe klimaaftrykket og vores medarbejdere er uddannelsesmæssigt tænkt med på rejsen. Kunderne vil gerne leve mere klimavenligt, men har brug for personlig vejledning, og det klæder vi vores personale grundigt på til med klimamodulet," siger Laura Marie Larsen.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion