Annonce

Annonce

Billede fra plantebaseret messe, hvor to gæster snakker med en udstiller

Plant Based Expo i København åbner dørene lørdag kl. 10.30 og lukker dem i søndag omkring kl. 17.30. Foto: Dansk Vegetarisk Forening

Bælgfrugter søger kærlighed, og dilemmaer debatteres på ny vegansk øko-messe

En ny fødevaremesse vil inspirere os til at spise flere økologiske bælgfrugter. Arrangøreren håber på 5.000 gæster over to dage og 50 udstillere. Der er stadig få pladser tilbage til interesserede udstillere, men de skal skynde sig.

En ny fødevaremesse ser dagens lys, når Øksnehallen i København danner ramme for Plant Based Expo i weekenden d. 5.-6. november.

Messen er 100 pct. plantebaseret og økologisk, og de to ting hænger tæt sammen, fortæller Mie Nordly, erhvervschef i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), der står bag messen.

"Vi ved, at de fleste forbrugere, som efterspørger plantebaserede fødevarer, også efterspørger økologi, og for os som forening er økologien også vigtig," forklarer Mie Nordly og tilføjer, at økologien ligefrem er nævnt i DVF's vedtægter.

Messen henvender sig både til almindelige forbrugere og folk, der arbejder professionelt med mad. Og skulle man nu tro, at man nok ikke er målgruppen, fordi man elsker kød, kan man tro om igen.

"Det er faktisk for alle, der har lyst til at spise mere grønt. Det kan give inspiration til de kødfrie dage, vi alle bør have. Og derudover har man mulighed for at få mere viden om maden og deltage i workshops, hvor man lærer at lave plantebaseret mad," siger Mie Nordly.

Stadig plads til udstillere

Der vil også være flere oplæg og debatter, bl.a. kan gæster overvære et panel af mad-influencers diskutere madrelaterede dilemmaer med inspiration fra Sara og Monopolet og høre økolog Trine Krebs fra 'Landmand Søger Kærlighed' tale om bælgfrugter under titlen 'Bælgfrugter Søger Kærlighed'.

Der vil også være kåringer af årets plantebaserede produkter og supermarked samt årets økologiske plantebaserede startup.

Mie Nordly fortæller, at man håber på 5.000 besøgende over de to dage og 50 udstillere. Med 48 på listen er der stadig plads til to udstillere, hvis de skynder sig:

"Og så håber vi på god stemning, og at udstillerne har en succesoplevelse; at de får solgt en masse og skabt nogle gode kontakter i deres netværk."

Messen er blevet til med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug og Organic Plant Protein i samarbejde med bl.a. Øksnehallen/DGI-Byen, Plantebranchen, Plantebaseret Videnscenter og Økologisk Landsforening.

For tre år siden holdt DVF en lignende plantebaseret messe, men den var i modsætning til i år ikke 100 pct. økologisk.

Program

Lørdag d. 5 november

Kl. 10.30: Velkomst

11.00: Hvad er op og ned om plantebaseret kost og sundhed? - Q&A med klinisk diætist Maria Felding og læge Tobias Schmidt Hansen

12.00: Hvordan gør vi indkøbskurven mere plantebaseret? – Paneldebat med Thomas Roland (Coop), Kenneth Fredslund Hansen (Salling Group), Ahmed Abdallah (Lidl Danmark) & Jakob Lamm Zeuthen (Nemlig.com)

12.45: Årets Plantebaserede Supermarked og Årets Plantebaserede Produkter – Vær med til at fejre vinderne

13.10: Politisk debat

14.00: Kan vi nå at redde den danske natur – og kloden? – Debat med Martin Keller (verdensmålschef, DVF, og tidl. tv-vært), Anders Morgenthaler (tegner og klimaaktivist) og Louise Køster (Økologisk Landsforening)

15.00: Sådan bliver du en Bæredygtig Badass – Oplæg ved Gittemarie Johansen (influencer og bæredygtighedsekspert)

16.00: Hvordan hjælper vi endnu flere startups med at udvikle fremtidens fødevarer? – Hør om Coop Crowdfundings arbejde med plantebaserede startups

Søndag d. 6 november 

10.30: “Gæt en lort” – Med Martin Keller (verdensmålschef, DVF, og tidl. vært på Naturpatruljen, DR)

11.15: Årets Økologiske Plantebaserede Startup – Stem på den, du synes skal have prisen, og vær med til at fejre vinderen

12.05: Sådan erstatter vi kød i alle hverdagsretterne med danskproducerede proteiner fra ærter og hestebønner – Oplæg ved Ulrich Kern-Hansen fra Organic Plant Protein

13.00: Casper & Monopolet svarer på dine dilemmaer – Med Vicki Berlin (skuespiller), Søren Bregendal (skuespiller, iværksætter), Thomas Erex (kogebogsforfatter) og som vært Casper Christiansen (Plantetinget)

14.00: Bælgfrugter søger kærlighed – Med Trine Krebs (bælgfrugtsentusiast, Food Organisation of Denmark), Søren Ejlersen (Aarstiderne) og Tobias Noe Harboe (Contempehrary)

15.00: Kan en mere plantebaseret kost virke forebyggende og behandlende? – Oplæg ved Stig Ladefoged, Den Plantebaserede Sygeplejerske

16.00: Inspiration til veganske kager – Med Mia Sommer og Alberte Stengaard

Værter: DVF’s generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl og DVF’s verdensmålschef Martin Keller

Flere artikler fra samme sektion

Friland og det økologiske kødsalg er udfordret efter turbulent år med rekordomsætning

Friland lagde godt fra land i det seneste regnskabsår, men sidste halvår udviklede sig til lidt af en rutsjebanetur med faldende efterspørgsel og eksplosivt voksende udgifter, men alligevel formåede Friland for første gang at rundede milliarden.

01-12-2022 5 minutter Kødproduktion

Et blik tilbage for at se fremad

Økologisk Landsforening har netop udgivet Øko-Året 2022, der er foreningens årsbrev og et tilbageblik på de mange aktiviteter, resultater og begivenheder, som har præget et år, som på flere måder har været unikt.

29-11-2022 2 minutter

Fem professionelle køkkener har gjort bælgfrugten til deres ven

Erfaringerne fra en håndfuld frontløberkøkkener viser, at det er muligt at integrere flere bælgfrugter i maden i landets professionelle køkkener.

28-11-2022 7 minutter Bælgfrugter,   Foodservice