Annonce

Annonce

Brian Tholstrup Nybo Aurion & Gøtz’ Online Bageskole

Aurion lancerede før årsskiftet online bageskolen »Aurion & Gøtz’ Online Bageskole«, hvor Jesper Gøtz t.v. lærer kursisterne, hvordan de bager med forskellige surdejsbrødsteknikker, og Aurion-direktør Brian T. Nybo t.h. varsler flere nye initiativer, som bidrager til, at han ser fortrøstningsfuldt på det kommende år. Foto: Aurion

Aurion vælger at fokusere på sine kernekompetencer

Omsætningen tog et dyk efter et år, hvor den nordjyske mølleri- og brødvirksomhed solgte sin egen helsekostbutik og udliciterede sin brødproduktion. Til gengæld gav året sorte tal på bundlinjen.

Selvom afsætningen af økologiske produkter har været vigende på det danske marked det seneste år, kom Aurion ud af regnskabsåret 2022/2023 med et resultat på 118.000 kr. efter skat.

Det er 1,8 mio. kr. bedre end året før, og adm. direktør Brian Tholstrup Nybo ser optimistisk på fremtiden efter et år, hvor Aurion både vinkede farvel til en del medarbejdere, butikken i Hjørring og sit eget bageri.

»Vi har valgt at gøre vores vej lidt smallere og koncentrere os om vores kernekompetencer som specialister i korn, flager, mel, og bælgfrugter,« siger han.

Nye produkter er på vej

Brian Tholstrup Nybo hæfter sig ved, at resultatet af den primære drift er forbedret med 2,5 mio. kr. i et år som var en stor udfordring for hele kornbranchen. Aurion er således allerede løbet tør for både svedjerug og anicia linser, oplyser direktøren efter et år, som har stået i forandringens tegn.

»Vi har længe arbejdet med mange forskellige hvedesorter og barsler snart med en ny strategi, hvor vi også vil arbejde med flere sorter af rug, og vi har flere konkrete produkter i pipelinen,« siger han.

Samtidig har Aurion lanceret online bageskolen »Aurion & Gøtz’, som han håber, kan udvikle sig til en større vidensplatform om brød og bagning med økologiske og biodynamiske korn og kerner.

»Det er en platform, hvor vi både rammer vores store B2B kunder og private kunder,« siger Brian Tholstrup Nybo, som forventer, at 2024 bliver en trædesten til et fornuftigt niveau på bundlinjen, som efter hans vurdering gerne må lande på ca. en mio. kr.

Samtidig glæder han sig over, at Aurions tidligere butiksbestyrer har overtaget Aurions tidligere butik, mens det er en streg i brødregningen, at mikrobageriet Først Til Mølle i Hjørring, som havde overtaget Aurions brødproduktion, gik konkurs for to uger siden efter uoverensstemmelser mellem ejerne af bageriet, men Aurion oplyser, at der er en ny løsning er på vej, og det er der ifølge Brian Tholstrup Nybo mange, som ser frem til:

"Vi synes, at Aurion og brød hænger godt sammen, og vi har fået utroligt mange tilbagemeldinger fra både butikker og private kunder, som håber at vi fortsætter, så vi er nødt til at finde en ny model," siger direktøren.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel