Annonce
Annonce
Den tidligere foldelukning vender nu tilbage på Arlas økologiske mælkekartoner, som til gengæld bliver mere klimavenlige uden plastikskruelåget. Foto: Arla
Arla skruer låget af 74 mio. kartoner med økologisk mælk
Arla dropper plastikskruelåget på kartoner med økologisk mælk for at nedbringe klimabelastningen
Næste gang du tager en 'Arla ØKO-karton' med mælk ned fra hylden i supermarkedet, vil skruelåget ikke længere være at finde på kartonens top. Det er 16 år siden, at Arla forsynede de første mejeriprodukter med plasticskruelåg, men nu forsvinder de igen fra den økologiske mælk.
Det sker for at nedbringe klimaudledningen fra emballagen, og initiativet sker som en del af Arlas ambition om at blive helt CO2-neutral i 2050. Her tæller alt med, og hver enkelt skruelåg udleder 10 g CO2. Ved at fjerne det lille låg fra 74 mio. kartoner sparer andelsmejeriet dermed 740 tons CO2 om året. Det svarer til 30 pct. af emballagens CO2-aftryk.
”Vi og vores landmænd har en ambitiøs målsætning om at blive CO2-neutrale, og vi reducerer løbende vores udledning i alle led. En del af det arbejde er at reducere vores emballages CO2-udledning ved fx at mindske brugen af plastik. Det er derfor et aktivt valg, at vi nu fjerner skruelåget på øko-mælken,” siger Helle Müller Petersen, landedirektør i Arla Danmark.
I første omgang er det kun Arla ØKO, der vender tilbage til den gamle lukning, mens Arla24-mælken indtil videre beholder skruelåget, som er meget populært hos forbrugerne.
Arla har et mål om, at al emballage skal være CO2-neutral inden 2050.
Flere artikler fra samme sektion
Madprojekt tredobler økologien i kommunens køkkener uden at hæve budgettet
På bare 10 måneder er det lykkedes Kerteminde Kommunes køkkener at omlægge en stor del af indkøbene til økologi. Pengene til økologien er fundet ved at indføre flere bæredygtige fødevarer og mindske madspildet.
Randers Kommune modtager pris for skarp grøn indkøbspolitik
Øgede krav til bæredygtige indkøb har på et halvt år øget økologiandelen i Randers Kommunes fødevareindkøb fra 51 pct. til 63 pct.
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner har samme ernæringskvalitet som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.