Annonce

Annonce

Virksomhedsudvalget: Sig ja til den nye struktur

DEBAT: Det er virksomhedernes ønske at få en større stemme, så at der kommer en bedre balance imellem de forskellige interessenter i Økologisk Landsforening. Så brug din virksomheds stemme og bak op om det nye forslag.

03. marts 2022
Læsetid: 2 minutter
Portrætfoto af Jens Madsen

Jens Madsen, formand for Virksomhedsudvalget i Økologisk Landsforening, opfordrer virksomhederne i foreningen til at stemme for forslaget om en ny struktur. Foto: PR

Af: Jens Madsen, formand for Virksomhedsudvalget, Økologisk Landsforening

Vi skal i år på generalforsamlingen stemme om en helt ny demokratisk struktur i Økologisk Landsforening (ØL). Det ser vi i Virksomhedsudvalget frem.

Det vil give virksomhederne en større stemme i foreningens fremtidige arbejde til gavn for hele værdikæden herunder den primære produktion.

Det er virksomhederne, der igennem deres afsætningsarbejde, har stemme og øre på detail- og foodservice kunderne i ind- og udland og kan opfange markedsbehov og signaler.

Det er bestemt ikke, fordi virksomheder drømmer om at skulle deltage i flere møder, som dette vil kræve, men det er virksomhedernes ønske om at kunne få en større stemme, således at der kommer en fin balance imellem de forskellige interessenter i foreningen.

Det er vigtigt, at de kommercielle afsætningsinteresser i køkkener og butikker bliver tilgodeset. Det vil ØL også være bedst tjent med.

Derfor er det relevant, at vi siger ”ja” til den nye struktur.

Så brug din virksomheds stemme og bak op om det nye forslag.

Vi ses til generalforsamlingen.

Dette er et debatindlæg og ikke et udtryk for redaktionens holdning. Ønsker du at skrive et debatindlæg til Økologisk så send det til hhk@okologi.dk. Navn og profession skal oplyses. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl.

Flere artikler fra samme sektion

Ultraforsimplede fødevareskribenter

DEBAT: Politikens uklare og forsimplede formidling af, hvad der er sundt og ultraforarbejdet, og hvad folk advares imod at spise, er skadelig for de fødevarevirksomheder, der leverer gode, sunde produkter, og skadelig for almindelige mennesker, som prøver at navigere fornuftigt i dagligdagen.

11-04-2025 8 minutter Debat

Skab bedre dyrevelfærd og undgå greenwashing i professionelle køkkener

KLUMME: Som professionelt køkken har man et stort ansvar for at bidrage til at drive forandring, også når det drejer sig om dyrevelfærd. Og det er ikke godt nok, hvis turbokyllingen erstattes af en lidt langsommere voksende kylling, som lever under tilsvarende produktionsforhold - bare lidt længere.

08-04-2025 4 minutter Kronik,   Dyrevelfærd,   Tema: Det gode dyreliv

Økologisk dyrevelfærd er mere end minimumskrav

FORPERSONENS ORD: Som økologer skal vi stille krav til os selv og til økologien som helhed. Hvis vi kun lever op til minimumskravene, risikerer vi, at økologien bliver uinteressant og sakker bagud.

28-03-2025 4 minutter Leder,   Økologisk Landsforening,   Dyrevelfærd,   Tema: Det gode dyreliv