Annonce

Annonce

Per Kølster kigger ned i sine papirer

De tre økologer Eskil Romme, Torsten Wetche og Lars Skytte opfordrer til, at al snak om et formandsskifte indtil videre lægges i skuffen. Hvis der til næstkommende generalforsamling er ønsker om en ny formand, må debatten tages op der. Foto: Joachim Plaetner Kjeldsen

Vi bakker op om vores formand og bestyrelse i Økologisk Landsforening

DEBAT: Det vil være en katastrofe for foreningen, hvis vi skal til at skifte formand på nuværende tidspunkt - midt i en valgperiode. Vi ser fejlen ved den ekstraordinære generalforsamling som en forståelig bommert.

Af: Eskil Romme, Torsten Wetche og Lars Skytte, økologiske landmænd og medlemmer af Økologisk Landsforening

Det er kommet bag på os ved læsning i Maskinbladet, at Niels Ebbe, en nøgleperson i Økologisk Landsforenings historie, er fortaler for, at vores formand Per Kølster bør gå af.

Flere af os deltog selv i den ekstraordinære generalforsamling, men vores oplevelse var lidt anderledes end Niels Ebbes. Vi synes ikke, det var kaotisk, selvom det selvfølgelig var ærgerligt, at der var indkaldt en dag eller to for sent.

Vi mener, det vil være en katastrofe for foreningen, hvis vi skal til at skifte formand på nuværende tidspunkt - midt i en valgperiode. Vi ser den nævnte fejl som en forståelig bommert, der kan ske i den turbulente tid, vi lever i.

En – efter vores mening - uheldig principfejl skal ikke vælte en hårdtarbejdende formand og bestyrelse. Historisk set har vores forening i udpræget grad bygget på en indbyrdes tillid, hvilket langt hen ad vejen har betydet, at vi har kunnet ignorere de små fejl, som vi og andre personer i organisationen har lavet over årene. Vi har altid sat målet og tilliden højere end organisatoriske principper, og vi mener, at dette er årsagen til megen af vores succes på det organisatoriske plan.

Læg formandsskifte i skuffen

Vi må heller ikke glemme, at det overordnede mål om at skabe et landbrug i balance og i sidste ende en verden i balance er så meget større end vores små interne uoverensstemmelser.

Vi har fortsat fuld tillid til, at vores formand og bestyrelse kan varetage den store opgave, det er, at arbejde for at fremme foreningens målsætninger på det politiske niveau.

Udfordringerne er store i disse år, ikke mindst i kraft af økologiens hastige vækst. Det er en udvikling, hovedparten af medlemmerne har ønsket sig og i forhold til bestyrelsens arbejde udtrykt opbakning til.

Vi vil derfor opfordre til, at al snak om formandsskifte indtil videre lægges i skuffen. Hvis der til næstkommende generalforsamling er ønsker om en ny formand, må debatten tages op der.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening kæmper for at få ændret 4 pct.-naturkravet

DEBAT: Hvad der skulle have været et godt initiativ for naturen er endt som noget rigtig møg. Muligheden for fjernbrak skal væk eller justeres, og eksisterende landskabselementer skal kunne tælle med.

04-10-2022 4 minutter Debat

Kom op på mærkerne for økologien

MARKEDSKLUMME: Hos de fleste køkkener, som har fået Det Økologiske Spisemærke, har det ifølge Torben Blok fra Økologisk Landsforening både tilført værdi på bundlinjen, for arbejdsglæden og ikke mindst i klimaregnskabet.

03-10-2022 3 minutter Klumme

Lad økologien blomstre på efterskolerne

KLUMME: Malene Jensen og Økologisk Landsforening håber at efterskoleelever vil være med til at agere fyrtårne i den grønne, økologiske omstilling – til gavn for deres egen og andres fremtid.

03-10-2022 3 minutter Klumme