Annonce
Annonce
Nye folk ved roret efter rokade i toppen af Hanegal
Med ny administrerende direktør og ny formand har Hanegal sat det hold, som skal arbejde videre mod selskabets erklærede mål om, at 85 pct. af produktionen skal være plantebaseret i 2030.

Fra venstre Cees Kuypers, der fortsætter som kommerciel direktør i Hanegal, Flemming Enevoldsen, der overtager rollen som bestyrelsesformand og Søren Hansen, der i forbindelse med rokaden bliver administrerende direktør i selskabet. Foto: Hanegal
Som led i et generationsskifte har den økologiske fødevareproducent Hanegal gennemført en større rokade i de øverste ledelseslag.
Det betyder, at den hidtidige
administrerende direktør, Cees Kuypers, er afløst på posten af Søren Hansen,
som sammen med sin forretningspartner Michael Vadgaard Jørgensen har ejet 60
procent af aktierne i Hanegal siden juni sidste år, oplyser virksomheden i en
pressemeddelelse.
I forbindelse med rokaden er Michael Vadsgaard Jørgensen blevet menigt medlem
af bestyrelsen, mens den erfarne fødevaremand Flemming Enevoldsen, der har en
fortid som adm. direktør i Tulip og direktionsmedlem i Danish Crown, bliver
hentet ind udefra som ny formand.
'Hanegal har store forventninger til, at kombinationen af Søren Hansens mangeårige ledelsesmæssige erfaring fra danske og internationale fødevarevirksomheder og Cees Kuypers målrettede kommercielle indsats vil forløse Hanegals store potentiale på hjemme- og eksportmarkederne,' hedder det i pressemeddelelsen.
Hanegal beskæftiger ca. 50 medarbejdere, som producerer et bredt sortiment økologiske fødevarer, der spænder fra diverse former for pølser og pålægsprodukter over færdige måltidsløsninger og en voksende vifte af plantebaserede fødevarer.
Selskabet har gennem 25 år opbygget et stærkt økologisk varemærke i Danmark og er bredt distribueret i detailhandelen, men ifølge den nye administrerende direktør står Hanegal over for en spændende vækst på både hjemme- og eksportmarkederne, hvor der fortsat er et stort, uforløst potentiale. For at indfri det har selskabet brugt de sidste år på at geare organisationen til yderligere vækst og eksport.
”Flemming Enevoldsen
har det nødvendige strategiske blik, uden et øjeblik at tabe fokus på
virksomhedens lønsomhed. Han er garant for, at ledelsen ikke kommer ud af kurs
i en tid med mange store og spændende tiltag i virksomheden”, siger Søren
Hansen i forbindelse med rokaden.
Cees Kuypers, der ejer en mindre andel af Hanegal, skal fremover fokusere på virksomhedens kommercielle udvikling i rollen som kommerciel direktør.
”Den nye ledelsesstruktur og bestyrelse er et løft for at kunne indfri det store potentiale, der ligger i Hanegal. Jeg ser frem til at være Hanegals kommercielle spydspids i markedet”, siger Cees Kuypers.
Flere artikler fra samme sektion
Ultraforsimplede fødevareskribenter
DEBAT: Politikens uklare og forsimplede formidling af, hvad der er sundt og ultraforarbejdet, og hvad folk advares imod at spise, er skadelig for de fødevarevirksomheder, der leverer gode, sunde produkter, og skadelig for almindelige mennesker, som prøver at navigere fornuftigt i dagligdagen.
Skab bedre dyrevelfærd og undgå greenwashing i professionelle køkkener
KLUMME: Som professionelt køkken har man et stort ansvar for at bidrage til at drive forandring, også når det drejer sig om dyrevelfærd. Og det er ikke godt nok, hvis turbokyllingen erstattes af en lidt langsommere voksende kylling, som lever under tilsvarende produktionsforhold - bare lidt længere.
Økologisk dyrevelfærd er mere end minimumskrav
FORPERSONENS ORD: Som økologer skal vi stille krav til os selv og til økologien som helhed. Hvis vi kun lever op til minimumskravene, risikerer vi, at økologien bliver uinteressant og sakker bagud.