Annonce

Annonce

ØL henter ny landbrugschef i egne rækker

Pressemeddelelse

Peder Bligaard er blevet udnævnt som ny landbrugschef i Økologisk Landsforenings Landbrugsafdeling.

31. oktober 2018
Læsetid: 2 minutter
Peder Bligaard er ny landbrugschef i Økologisk Landsforening

Efter fem måneder som midlertidig landbrugschef er Peder Bligaard nu blevet udnævnt som permanent landbrugschef i Økologisk Landsforening. Foto: Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening har udnævnt Peder Bligaard som ny chef for Økologisk Landsforenings Landbrugsafdeling, efter at han de seneste fem måneder har fungeret som midlertidig landbrugschef. 

Peder Bligaard skal stå i spidsen for 14 landbrugsfaglige videns-medarbejdere, som arbejder med udvikling og innovation inden for et bredt fagligt felt på tværs af klima, natur, dyrevelfærd, plante- og husdyravl, omlægning og generationsskifte. 

"Med den fortsatte stigning i det økologiske landbrugsareal og antallet af landmænd, der lægger om til økologi koblet med betydelige ændringer i samfundstrends inden for fødevarer, forventer vi et øget behov for holistisk og tværfaglig økologiudvikling. Peder Bligaard vil som landbrugschef få ansvaret for den fortsatte udvikling og foreningens arbejde for mere og bedre økologi," siger Helle Borup Friberg, adm. direktør i Økologisk Landsforening. 

Peder Bligaard har en uddannelsesmæssig baggrund som landbrugstekniker suppleret med en merkonomuddannelse. Han har gennem mere end 30 år arbejdet i landbrugsorganisationer - Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere, Foreningen for Danske Landbrugsskoler og de seneste 17 år i Økologisk Landsforening. Peder Bligaard vil fremadrettet indgå i ledelsen i Økologisk Landsforening.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Ultraforsimplede fødevareskribenter

DEBAT: Politikens uklare og forsimplede formidling af, hvad der er sundt og ultraforarbejdet, og hvad folk advares imod at spise, er skadelig for de fødevarevirksomheder, der leverer gode, sunde produkter, og skadelig for almindelige mennesker, som prøver at navigere fornuftigt i dagligdagen.

11-04-2025 8 minutter Debat

Skab bedre dyrevelfærd og undgå greenwashing i professionelle køkkener

KLUMME: Som professionelt køkken har man et stort ansvar for at bidrage til at drive forandring, også når det drejer sig om dyrevelfærd. Og det er ikke godt nok, hvis turbokyllingen erstattes af en lidt langsommere voksende kylling, som lever under tilsvarende produktionsforhold - bare lidt længere.

08-04-2025 4 minutter Kronik,   Dyrevelfærd,   Tema: Det gode dyreliv

Økologisk dyrevelfærd er mere end minimumskrav

FORPERSONENS ORD: Som økologer skal vi stille krav til os selv og til økologien som helhed. Hvis vi kun lever op til minimumskravene, risikerer vi, at økologien bliver uinteressant og sakker bagud.

28-03-2025 4 minutter Leder,   Økologisk Landsforening,   Dyrevelfærd,   Tema: Det gode dyreliv