Annonce
Annonce
Efter fem måneder som midlertidig landbrugschef er Peder Bligaard nu blevet udnævnt som permanent landbrugschef i Økologisk Landsforening. Foto: Økologisk Landsforening
ØL henter ny landbrugschef i egne rækker
Pressemeddelelse
Peder Bligaard er blevet udnævnt som ny landbrugschef i Økologisk Landsforenings Landbrugsafdeling.
Økologisk Landsforening har udnævnt Peder Bligaard som ny chef for Økologisk Landsforenings Landbrugsafdeling, efter at han de seneste fem måneder har fungeret som midlertidig landbrugschef.
Peder Bligaard skal stå i spidsen for 14 landbrugsfaglige videns-medarbejdere, som arbejder med udvikling og innovation inden for et bredt fagligt felt på tværs af klima, natur, dyrevelfærd, plante- og husdyravl, omlægning og generationsskifte.
"Med den fortsatte stigning i det økologiske landbrugsareal og antallet af landmænd, der lægger om til økologi koblet med betydelige ændringer i samfundstrends inden for fødevarer, forventer vi et øget behov for holistisk og tværfaglig økologiudvikling. Peder Bligaard vil som landbrugschef få ansvaret for den fortsatte udvikling og foreningens arbejde for mere og bedre økologi," siger Helle Borup Friberg, adm. direktør i Økologisk Landsforening.
Peder Bligaard har en uddannelsesmæssig baggrund som landbrugstekniker suppleret med en merkonomuddannelse. Han har gennem mere end 30 år arbejdet i landbrugsorganisationer - Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere, Foreningen for Danske Landbrugsskoler og de seneste 17 år i Økologisk Landsforening. Peder Bligaard vil fremadrettet indgå i ledelsen i Økologisk Landsforening.
Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.
Flere artikler fra samme sektion
Der er ingen grund til at bruge syntetiske pesticider
Danmark kan helt uden brug af pesticider producere mad til mindst lige så mange mennesker som i dag og samtidig stille 680.000 nye ha til rådighed for græsset natur og skov.
Økologi er en drivkraft i udviklingen af et bæredygtigt fødevaresystem
DEBAT: Med et økologisk landbrug bliver klimabelastningen i dansk landbrug mindre, drikkevandet er ikke længere i risiko for at blive forurenet med sprøjtegifte, risikoen for antibiotikaresistens vil falde dramatisk, og de vilde plante- og dyrearter, som landbruget skal dele arealer med, vil få bedre muligheder.
Økologiske arealer og økologiske idealer
LEDER: I stedet for at måle landmænds dygtighed i, hvem der kan producere billigst, eller priskrige på billig rødkål og flæskesteg til jul, skal vores målestok være produktion af næringsrige, højværdiprodukter.