Annonce

Annonce

Forsiden på rapporten Fra Foder til Føde II

Inge Lis og Aage Dissing ærgrer sig over, at de ikke satte ord på deres holdning til 'Fra Foder til Føde II', da de deltog i Økologisk Landsforenings generalforsamling d. 2. marts. Illustration: Økologisk Landsforening m.fl.

'Fra Foder til Føde II' viser, hvordan vi kan styre mod en smuk og bæredygtig fremtid

DEBAT: Det er på tide, at vi sammen går ind i debatten med vores vision for, hvordan vores land skal gå foran og inspirere os selv og andre til at skabe en sund og smuk verden, skriver Inge Lis og Aage Dissing.

Af: Inge Lis og Aage Dissing, pensionerede landmænd

Først tak for et par givtige dage sammen i Økologisk Landsforening med mange gode snakke i fællesskabet!

Vi har efterfølgende ærgret os over, at vi ikke tog ordet i forsamlingen angående rapporten 'Fra Foder til Føde II'. Vi gør det så nu.

Vi jublede over, at vores foreningen er modig og sætter ord på – i samarbejde med kolleger i andre grønne og fremsynede foreninger - hvordan vi skal styre mod en sund, bæredygtig og smuk fremtid.

Det er nemlig på tide, at vi sammen går ind i debatten med vores vision for, hvordan vores land skal gå foran og inspirere os selv og andre til at skabe en sund og smuk verden. Det indebærer nemlig, at vores landskab skal ændres i en økologisk bæredygtig og fremtidssikker retning.

Vi skal med andre ord tænke, planlægge og arbejde hen imod et landskab og landbrug, der sikrer en sund og smuk fremtid for vore børn, børnebørn og oldebørn.

Det bliver sikkert et langt sejt træk, og vi glæder os til at følge og være med i den udvikling!

Dette er et debatindlæg og ikke et udtryk for redaktionens holdning. Ønsker du at skrive et debatindlæg til Økologisk så send det til hhk@okologi.dk. Navn og profession skal oplyses. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl.

Flere artikler fra samme sektion

Danmarks "grønne" tænketank Concito har skiftet farve

Den grønne tænketank Concito er nu blevet til Danmarks sorte tænketank, når den argumenterer for, at pesticider er nødvendige også i fremtidens landbrug. Men muldlaget i jorden udpines, hver gang der sprøjtes imod svampe, uønskede planter og insekter.

19-04-2024 5 minutter Debat,   Pesticider,   Klima

Vi skal finde de gamle dyder frem igen

LEDER: Der er efterhånden en bred enighed i samfundet om, at vi skal spise en langt mere plantebaseret kost. Vi, der har været længe i gamet, kan jo huske tilbage på en barndom, hvor kødet var en luksusvare.

05-04-2024 4 minutter Leder,   Økologisk Landsforening

Æg skal ud af køledisken

POLITISK KLUMME: Økologisk Landsforening er ikke imod et kølekrav, hvis det er nødvendigt for fødevaresikkerheden, men omvendt vil vi gerne udfordre alle ressourcespild i vores fødevarekæde.

04-04-2024 5 minutter Klumme,   Politik,   Æg og fjerkræ,   Detailhandel