Annonce

Annonce

En kalv dier hos sin mor

Den relancerede notering for økologiske tyrekalve vil fremover blive opdateret hvert kvartal. Foto: Colourbox

Udvalg relancerer notering for tyrekalve

Fagudvalg i Økologisk Landsforening har relanceret noteringen for økologiske tyrekalve til kødproduktion. Prisen tager udgangspunkt i krydsningskalve.

De faglige udvalg - Kød- og naturgræsserudvalget og Mælkeudvalget under Økologisk Landsforening - har relanceret ’noteringen for økologiske tyrekalve’.

Der er tale om en vejledende handelspris for økologiske kalve til kødproduktion - prisen tager udgangspunkt i en krydsningskalv (stor malkerace og kødkvæg).

Prisen er omkostningsbestemt, inkl. studning og afhorning og tager udgangspunkt i mælkefordring af kalvene i tre måneder med de nuværende priser på økologisk mælk.

Der er som tidligere en kilo-regulering, hvis vægten på kalven afviger fra de 110 kg., som er udgangspunktet. Reguleringen tager udgangspunkt i noteringen på oksekød.

Er der tale om andre typer af kalve, såsom krydsning af jersey med kødkvæg, ren malkerace eller jersey, er der fradrag herfor.

Da der er forskel på de enkelte kødkvægsracers egenskaber og derfor også er forskel på, hvad køber foretrækker til sin produktion, beror handelsprisen altid på en forhandling mellem køber og sælger.

Den vejledende pris vil fremover blive opdateret hvert kvartal.

Vejledende priser for økologiske kalve til kødproduktion

December 2022
Stor malkerace x kødkvæg (3 mdr., 110 kg)
Pris: 3.644 kr., kg-reg. kr/kg: 15

Fradrag kr. per dyr
Jersey x kødkvæg -400
Malkerace, stor -500
Jersey, ren (3 mdr., 80 kg) -1.000
Kvier til kødproduktion -350

Flere artikler fra samme sektion

Restprodukt fra græsprotein ligner nyt vidundermiddel mod indvoldsorm

Produktionen af græsprotein kan vise sig at have en særdeles positiv sidegevinst fordi den græspulp der bliver til overs ved raffineringen måske kan hjælpe til at bekæmpe indvoldsorm. Det viser nye forsøg København Universitet har lavet i samarbejde med Aalborg Universitet.

20-02-2024 4 minutter

10.000 hektar mere mangfoldig natur i det danske landskab

Naturforvaltere har i stor stil søgt en naturordning, der har til formål at bevare naturområder og værne om biodiversitet.

15-02-2024 2 minutter

Dette skal du være obs på, når du handler med grovfoder

FAGLIGT TALT: Få en handelsaftale på plads i god tid, men sæt jer sammen inden - køber og sælger - så I kan få afklaret usikkerheder i aftalen, før den indgås.

14-02-2024 2 minutter Fagligt talt,   Foder