Annonce

Annonce

En kalv dier hos sin mor

Den relancerede notering for økologiske tyrekalve vil fremover blive opdateret hvert kvartal. Foto: Colourbox

Udvalg relancerer notering for tyrekalve

Fagudvalg i Økologisk Landsforening har relanceret noteringen for økologiske tyrekalve til kødproduktion. Prisen tager udgangspunkt i krydsningskalve.

De faglige udvalg - Kød- og naturgræsserudvalget og Mælkeudvalget under Økologisk Landsforening - har relanceret ’noteringen for økologiske tyrekalve’.

Der er tale om en vejledende handelspris for økologiske kalve til kødproduktion - prisen tager udgangspunkt i en krydsningskalv (stor malkerace og kødkvæg).

Prisen er omkostningsbestemt, inkl. studning og afhorning og tager udgangspunkt i mælkefordring af kalvene i tre måneder med de nuværende priser på økologisk mælk.

Der er som tidligere en kilo-regulering, hvis vægten på kalven afviger fra de 110 kg., som er udgangspunktet. Reguleringen tager udgangspunkt i noteringen på oksekød.

Er der tale om andre typer af kalve, såsom krydsning af jersey med kødkvæg, ren malkerace eller jersey, er der fradrag herfor.

Da der er forskel på de enkelte kødkvægsracers egenskaber og derfor også er forskel på, hvad køber foretrækker til sin produktion, beror handelsprisen altid på en forhandling mellem køber og sælger.

Den vejledende pris vil fremover blive opdateret hvert kvartal.

Vejledende priser for økologiske kalve til kødproduktion

December 2022
Stor malkerace x kødkvæg (3 mdr., 110 kg)
Pris: 3.644 kr., kg-reg. kr/kg: 15

Fradrag kr. per dyr
Jersey x kødkvæg -400
Malkerace, stor -500
Jersey, ren (3 mdr., 80 kg) -1.000
Kvier til kødproduktion -350

Flere artikler fra samme sektion

Fra 24 meter lang tunnel kan forskerne nu nærstudere planternes rødder

I en 24 meter lang tunnel under jorden kan forskere fra Københavns Universitet fremover få mere viden om, hvordan klimaforandringer med mere regn og tørke påvirker vores afgrøder.

12-07-2024 4 minutter Planteavl,   Forskning,   Klima

Lavbundsjorde til skue: Herregården Nørre Vosborg har officielt færdiggjort lavbundsprojekt på 88 ha eng

Engene omkring den historiske herregård Nørre Vosborg giver et billede af, hvordan store dele af det danske landskab vil se ud i fremtiden, hvis det foreløbige aftaleudkast fra trepartsforhandlingerne om en CO2-afgift føres ud i livet.

10-07-2024 4 minutter Klima

Klimatelt på Landsskuet: Skal marker fyldes med solceller, eller skal vi have atomkraft?

Som følge af det massive fokus på klimaforandringer og CO2-afgifter i landbruget er der rejst et 'klimatelt' til årets Landsskue i Herning. Her kan landmænd blive klogere på, hvordan netop deres bedrifter kan mindske CO2-aftrykket – f.eks. med hjælp fra foderadditiver, pointsystemer – og sågar atomkraft.

05-07-2024 7 minutter Landsskue