Annonce
Annonce
På et indledende møde i marts blev det besluttet, at den nye leverandørforening skal være en bred biomasseforening, og at den ikke kun angår det kommende biogasanlæg ved Tønder. Foto: Colourbox
Sønderjyder stifter ny leverandørforening
Leverandørforening Syd Vest har stiftende generalforsamling onsdag. Den nye forening i det vestlige Sønderjylland vil varetage interesserne for leverandører af biomasse til bl.a. et kommende biogasanlæg i Tønder.
Onsdag aften afholdes stiftende generalforsamling for en ny forening med navnet 'Leverandørforening Syd Vest'. Den skal varetage interesserne for leverandører af biomasse til biogas i det vestlige Sønderjylland, herunder i forbindelse med aftaleforhold mellem landmænd og biogasanlæg.
Ifølge LandboSyd er anledningen, at byggeriet af et biogasanlæg ved Tønder er kommet i gang igen, efter at have ligget stille i lang tid.
Oprindeligt var det meningen, at anlægget skulle have været klar til drift i december 2015, men byggeriet har været ramt af en række forsinkelser. Det canadiske selskab Anaergia Inc. købte sidste år Envo Biogas Tønder, der står bag projektet, og det forventes nu, at anlægget er i fuld produktion fra september 2023.
Envo Biogas Tønder:
- Envo Biogas Tønder skal hvert år bruge 930.000 tons biomasse til fremstillingen af biogas.
- Heraf udgør husdyrgødning 700.000 tons, der hentes i en radius af 25 kilometer.
- Derudover skal biomassen bestå af energiafgrøder og industriaffald.
- Anlægget skal efter planen forsyne 29.000 husstande med gas.
På et indledende møde i marts blev det besluttet, at den nye leverandørforening skal være en bred biomasseforening, og at den ikke kun angår biogasanlægget ved Tønder, men også en række andre biogasanlæg, som aftager landbrugets produkter.
”Vi vil i en kommende leverandørforening inviterer til dialog og samarbejde, og den vil nok især henvende sig til landmænd, som endnu ikke har en kontrakt om levering af gylle til et anlæg. Vi vil samle leverandører, så grundlaget for bl.a. etablering af Biogas Tønder er til stede,” siger en af iniativtagerne bag leverandørforeningen, Bo Bejer, til LandboSyd.
Til Landbrugsavisen oplyser Bo Bejer, at han håber, at der kommer flere biogasanlæg i området, f.eks. i Toftlund og i Branderup, da han mener, at behovet er til stede.
Flere artikler fra samme sektion
Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige
Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.
Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal
DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.
Rådgiver: Skovlandbrug kan være landbrugets columbusæg
Både forskere og landets største skovlandbruger er enige om at konceptet skovlandbrug kan være et vigtigt redskab til at løse nogle af landbrugets klima- og miljømæssige udfordringer. At dømme efter fremmødet til ’Skovlandbrugsdag 2024’ er interessen for fænomenet stort. Direktøren for ØkologiRådgivning Danmark kalder skovlandbrug for et columbus-æg.