Annonce

Annonce

Mor og datter hører om grisenes liv og levned lige ved siden af dem i marken

De økolgiske grisestier er et populært mål for mange børnefamilier, så der er behov for flere værtsgårde, når økologerne inviterer til Sofari på den næstsidste søndag i maj. Foto: Jesper Truelsen

Sofari søger nye værtsgårde

Efter et år med høje foderpriser og en vigende afregning ser de økologiske griseproducenter frem til at få besøg, når de 21. maj inviterer forbrugerne til den populære forbrugereventet, som sidste år havde tæt på 9.000 gæster.

Forbrugereventet Sofari efterlyser værter, som søndag 21. maj har lyst til at give danskerne mulighed for at opleve det økologiske griseliv. Det er Foreningen til Fremme af Økologisk Kvalitetssvinekød (FØKS), som arrangerer Sofari, der sidste år trak knap 9.000 danskere ud på de økologiske griseproducenter.

Foreningens formand, Randi Vinfeldt, håber, at op mod halvdelen af foreningens ca. 30 medlemmer er parate til at åbne deres landbrug for gæster, som har lyst til at se, hvordan produktionen foregår på landbrug, hvor der bliver taget særlige hensyn til miljø, natur, klima og dyrevelfærd.

”Det er bare vigtigt, at forbrugerne kommer ud og oplever, hvordan deres fødevarer bliver produceret,” siger Randi Vinfeldt efter et 2022, hvor den økologiske griseproduktion var udfordret af et dårligt bytteforhold pga. ekstremt høje foderpriser og lave afregningspriser.

Den cocktail har fået enkelte af de tidligere Sofari-værter til at stoppe produktionen, men branchen har heldigvis fået tilgang af enkelte nye producenter, oplyser Randi Vinfeldt.

”Jeg vil gerne opfordre de nye medlemmer til at blive værter for Sofari, for vi er nødt til at arbejde på alle platforme for at øge salget af økologiske grisekød,” siger FØKS-formanden.

Se de værtsgårde som allerede er tilmeldt Sofari.

Flere artikler fra samme sektion

Velfærdskontrol viser atter regelbrud: Køer får ikke opfyldt suttebehov og opstaldes enkeltvist

Fødevarestyrelsens kontrol af 308 kvægbesætninger viste, at der var overtrædelser af dyrevelfærdsreglerne i 24 pct. af besætningerne. Styrelsen kalder resultatet "bekymrende".

23-09-2023 4 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg

Økologer skal forbedre håndteringen af skadedyr og sygdomme i hestebønner

Der er fordele for både landmanden og jordfrugtbarheden ved at dyrke hestebønner. Men hvis man vil opnå samme mængde hestebønner i økologisk landbrug som i konventionelt, skal økologerne forbedre måden at håndtere skadedyr og sygdomme på.

21-09-2023 3 minutter Bælgfrugter,   Forskning

Flere øko-kyllinger har gangproblemer, efter at branchen har øget tilvæksten

Der er sket et fald i andelen af økologiske slagtekyllinger, der kan gå helt ubesværet. Forskere vurderer, at det kan skyldes en ny race, der vokser hurtigere.

19-09-2023 9 minutter Dyrevelfærd,   Æg og fjerkræ,   Forskning