Annonce

Annonce

Mor og datter hører om grisenes liv og levned lige ved siden af dem i marken

De økolgiske grisestier er et populært mål for mange børnefamilier, så der er behov for flere værtsgårde, når økologerne inviterer til Sofari på den næstsidste søndag i maj. Foto: Jesper Truelsen

Sofari søger nye værtsgårde

Efter et år med høje foderpriser og en vigende afregning ser de økologiske griseproducenter frem til at få besøg, når de 21. maj inviterer forbrugerne til den populære forbrugereventet, som sidste år havde tæt på 9.000 gæster.

Forbrugereventet Sofari efterlyser værter, som søndag 21. maj har lyst til at give danskerne mulighed for at opleve det økologiske griseliv. Det er Foreningen til Fremme af Økologisk Kvalitetssvinekød (FØKS), som arrangerer Sofari, der sidste år trak knap 9.000 danskere ud på de økologiske griseproducenter.

Foreningens formand, Randi Vinfeldt, håber, at op mod halvdelen af foreningens ca. 30 medlemmer er parate til at åbne deres landbrug for gæster, som har lyst til at se, hvordan produktionen foregår på landbrug, hvor der bliver taget særlige hensyn til miljø, natur, klima og dyrevelfærd.

”Det er bare vigtigt, at forbrugerne kommer ud og oplever, hvordan deres fødevarer bliver produceret,” siger Randi Vinfeldt efter et 2022, hvor den økologiske griseproduktion var udfordret af et dårligt bytteforhold pga. ekstremt høje foderpriser og lave afregningspriser.

Den cocktail har fået enkelte af de tidligere Sofari-værter til at stoppe produktionen, men branchen har heldigvis fået tilgang af enkelte nye producenter, oplyser Randi Vinfeldt.

”Jeg vil gerne opfordre de nye medlemmer til at blive værter for Sofari, for vi er nødt til at arbejde på alle platforme for at øge salget af økologiske grisekød,” siger FØKS-formanden.

Flere artikler fra samme sektion

Naturkrav rammer også økologer med naturpleje

Naturplejere, der kun har græsarealer, skal også lægge fire pct. af disse arealer ud til natur, fordi de betragtes som omdriftsarealer. Økologisk Landsforening kalder det »absurd«.

25-01-2023 7 minutter Natur,   Naturpleje,   Politik

Ægproducent om PFAS-fund: »Det er en forfærdelig situation«

DTU Fødevareinstituttet har udgivet et notat, der viser, at økologiske æg indeholder store mængder PFAS pga. fodring med fiskemel. Ægproducent ser nu på at ændre foderet, men det er ikke ligetil.

23-01-2023 3 minutter Æg og fjerkræ,   Miljø

PFAS fundet i øko-æg: Børn bør begrænse deres indtag

Ny undersøgelse viser, at økologiske æg indeholder PFAS, og særligt børn, der spiser mange øko-æg, er i risikogruppen. Hos Økologisk Landsforening er man chokeret og kræver øjeblikkeligt stop for brugen af PFAS-inficeret foder.

23-01-2023 6 minutter Miljø,   Æg og fjerkræ