Annonce
Annonce
Slut med aflivning af økologiske spædekalve
Aflivningen af tyrekalvene strider imod de økologiske principper, og nu er det derfor slut med aflivningen.

Nyfødte tyrekalve må ikke længere aflives. Arkivfoto
Siden 1. januar må økologerne ikke længere aflive spædekalve.
Økologisk Landsforening har sammen med Landbrug & Fødevarers økologisektion og Mejeriforeningen justeret brancheanbefalingerne for mælk og kød, så det nu er slut med aflivning af spædekalve.
Baggrunden er blandt andet et ønske om at imødekomme forbrugernes krav samt en vurdering af, at aflivningerne ikke er i tråd med økologiens værdier. Som det ser ud p.t., aflives omkring 800 økologiske spæde tyrekalve hvert år. Det er primært jerseykalve samt enkelte kalve fra besætninger i salmonellastatus 2.
De tiltag, som især benyttes, er anvendelse af kønssorteret sæd og krydsning med kødkvæg. Nogle få vælger at fede tyrekalvene op eller at lave stude.
Flere artikler fra samme sektion
Historisk tørke skaber krisestemning i Storbritannien, og det ser ikke meget bedre ud i Danmark
De britiske landmænd er ramt af den hårdeste tørke i 69 år, og planteavlen er allerede ramt af det tørre vejr. De seneste års ekstreme vejr er begyndt at påvirke landbrugets forsyningsevne, lyder det fra branchen selv.
Efter et telefonopkald flyttede konventionelle radiser til Jylland for at blive økologiske
I 2020 overtog Axel Månsson det meste af den danske radiseproduktion, og siden er udbuddet af øko-radiser i butikskæderne vokset fra nul til over 20 pct. på fem år. Ambitionen er at nå de 100 pct. Men særligt høstningen af radiser er mere kompliceret end som så.
De økologiske høns har netop haft en ufrivillig Økodag
Fem vintre i træk har truslen fra fugleinfluenza holdt de økologiske høns indendørs. 1. maj blev dagen, da hønsene blev sluppet ud af staldene - på samme måde som de økologiske køer. Men deres 'økodag' ville hønseavlerne helst være foruden.