Annonce

Annonce

Nyfødt kalv

Nyfødte tyrekalve må ikke længere aflives. Arkivfoto

Slut med aflivning af økologiske spædekalve

Aflivningen af tyrekalvene strider imod de økologiske principper, og nu er det derfor slut med aflivningen.

Siden 1. januar må økologerne ikke længere aflive spædekalve.

Økologisk Landsforening har sammen med Landbrug & Fødevarers økologisektion og Mejeriforeningen justeret brancheanbefalingerne for mælk og kød, så det nu er slut med aflivning af spædekalve.

Baggrunden er blandt andet et ønske om at imødekomme forbrugernes krav samt en vurdering af, at aflivningerne ikke er i tråd med økologiens værdier. Som det ser ud p.t., aflives omkring 800 økologiske spæde tyrekalve hvert år. Det er primært jerseykalve samt enkelte kalve fra besætninger i salmonellastatus 2.

De tiltag, som især benyttes, er anvendelse af kønssorteret sæd og krydsning med kødkvæg. Nogle få vælger at fede tyrekalvene op eller at lave stude.

Flere artikler fra samme sektion

Landmænd kan få gratis tjek af deres bedrift i 2025

I år har konventionelle landmænd mulighed for et gratis omlægningstjek, hvis de overvejer økologien, mens økologer kan få et gratis udviklingstjek, hvis de ønsker at udvikle og fremtidssikre deres bedrift.

13-01-2025 3 minutter Omlægning

Selskaber lukker grønt gødningsprojekt

DLG, Danish Agro, Danish Crown og Arla har i fællesskab besluttet at lukke selskabet Green Fertilizer Denmark, som dermed aldrig kom i gang med en produktion af grøn gødning. Årsagen er stigende omkostninger.

10-01-2025 2 minutter Næringsstoffer,   Klima

Lego har købt Danmarks første skovlandbrug, og det skaber uvished om den økologiske drift

Danmarks første større skovlandbrug, der blev plantet i 2019, er nu blevet solgt til naturfonden Kirkbi i et partnerskab med Esbjergs forsyningsselskab, Din Forsyning. Under seneste høst kunne ejeren Bjarne Larsen ellers for første gang høste frugt og bær på de lange rækker af frugttræer mellem markerne.

09-01-2025 5 minutter Skovlandbrug,   Generationsskifte