Annonce

Annonce

EU's nye dyresundhedslov forpligter biavlere til at registrere sig i Det Centrale Bigårdsregister.

Nu skal alle biavlere registreres

Alle biavlere skal registreres i et centralt register, så myndighederne kan overvåge skadedyr og sygdomme hos honningbier.

Fra i dag den 21. april bliver det obligatorisk for alle danske biavlere - uanset om de er professionelle eller hobbyavlere - at registrere sig selv og deres bigårde i Det Centrale Bigårdsregister (CBR).

Kravet er en del af EU's nye dyresundhedslov, og ved at registrere biavlerne bliver det nemmere at spore og afgrænse smitsomme sygdomme og skadegørere blandt bier.

For at registrere sig skal man logge ind i CBR med sit NemID, hvorefter man skal angive sine kontaktoplysninger, navngive sin bigård, angive antallet af bifamilier i bigården og placere den på landkortet.

Hvis man efterfølgende vil flytte sine bier til en anden bigård, der ligger på en anden ejendom eller længere væk end én km fra den stadeplads, man har angivet i registeret, skal man først have udstedt en elektronisk sundhedsattest af en kyndig biavler. Herefter skal man opdatere sine oplysninger i CBR.

Læs mere på Landbrugsstyrelsens side.

Flere artikler fra samme sektion

Ny dyrevelfærdsrapport viser en stigning i antallet af politianmeldelser

Fra 2021 til 2022 skete der en fordobling i antallet af politianmeldelser mod kvægproducenter og en stigning på knap 30 pct. mod griseproducenter. Det skyldtes især manglende pleje af syge eller tilskadekomne dyr.

03-05-2024 5 minutter Dyrevelfærd

Debat om oksens fremtid: Skal oksekød være det nye champagne?

Det er kun godt, at koen bliver udskældt for tiden, mener Rune Sørensen, indehaver af restaurant Hærværk. Her serveres der oksekød, men kun i små mængder og kun fra kvæg, der har ydet naturpleje. Rune Sørensen mener, at udskældningen er nødvendig for at rejse en debat om vores madvaner.

03-05-2024 8 minutter Kvæg,   Forbrug,   Klima

Røde alger kan blive økologiens svar på Bovaer

Ved at tilsætte et mix af forskellige alger til malkekøernes foder, håber forskere fra Aarhus Universitet at kunne opnå samme metan-reducerende effekt, som Bovaer giver i de konventionelle kostalle.

03-05-2024 3 minutter Klima,   Kvæg