Annonce

Annonce

Møllerup Gods søger økologiske avlere af hamp

Efterspørgsel fra især det tyske marked får nu østjyske Møllerup Gods til at efterlyse økologiske landmænd, der vil dyrke hamp.

16. marts 2020
Læsetid: 1 minutter
Hamp

Møllerup Gods efterspørger den type hamp, der dyrkes med frøhøst som formål. Den er lavere end fiberhamp og kan derfor høstes med mejetærsker. Foto: Karen Munk Nielsen

Møllerup Gods forventer i løbet af de kommende to-tre år at tidoble produktionen af økologisk hamp til industriformål. I dag producerer godset og tilknyttede avlere økologisk hamp på 400 ha. Dette areal forventes i år øget til 600 ha og yderligere til 3.000-4.000 ha de kommende år, oplyser direktør Henrik Rendbøl til LandbrugsAvisen.

"Vi oplever en voldsom øget efterspørgsel efter økologisk hamp lige nu og kan kun løfte opgaven, hvis vi øger vores areal med hamp markant. I dag har vi aftaler med avlere om 400 ha økologisk hamp - inkl. vores eget på Møllerup gods," siger Henrik Rendbøll og tilføjer:

"Vi leder efter nye avlere i hele landet - og det haster, da hampen skal sås nu til maj."

En aftale med Møllerup om produktion af økologisk hamp indebærer, at godset leverer udsæd og aftager høsten til verdensmarkedsprisen, der pt er 14 kr. pr. kg. renvare. Man sår og høster selv og skal kunne oplagre høsten indtil april.

Flere artikler fra samme sektion

Årets første tilfælde af fuginfluenza rammer hobbybesætning

I Gundsømagle er en besætning med 24 høns ramt af fugleinfluenza. Alle høns bliver aflivet, og Fødevarestyrelsen har oprettet restriktionszoner for alle ejere af fjerkræ inden for zonerne.

02-04-2025 4 minutter Fugleinfluenza

Ko med kalv-systemer vinder indpas i større malkebesætninger: »Det her er meget sjovere at passe«

Flere og flere kvægbesætninger forsøger i disse år at holde kalvene længst muligt hos deres ko eller en ammetante. Det kræver nye måder at indrette staldene på, men kan til gengæld give bedre dyrevelfærd og mere fleksibilitet i arbejdstiden.

31-03-2025 12 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg

Vildsvinebesøg hos økogrise kostede landmand næsten 300.000 kr.

Efter et uventet ornebesøg hos en flok fritgående økogrise måtte en landmand aflive dyrene, og den øvrige besætning fik seks ugers salgsstop. Det kostede op mod 300.000 kr., men kunne være blevet meget dyrere.

29-03-2025 5 minutter Grise