Annonce

Annonce

L&F vil have ansøgningsfrist udskudt

Landbrugsstyrelsens IT-system skaber igen i år problemer for konsulenter og landmænd, der skal indsende EU-ansøgninger. Landbrug & Fødevarer opfordrer derfor til en udskydelse af fristen.

30. marts 2022
Læsetid: 2 minutter
Hænder skriver på computer-tastatur

Ifølge Landbrug & Fødevarer er landmænd og konsulenter bagud med 3.000 EU-ansøgninger sammenlignet med sidste år. Det skyldes, at Landbrugsstyrelsens tast-selv fortsat er ramt af massive IT-problemer. Foto: Colourbox

Endnu engang skaber IT-fejl problemer for landmænd og konsulenter, der skal bruge Landbrugsstyrelsens tast-selv til at indsende EU-ansøgninger. Der er frist d. 22. april, men Landbrug & Fødevarer opfordrer nu Landbrugsstyrelsen til at udskyde denne frist med en uge.

Ifølge L&F er erhvervet på nuværende tidspunkt bagud med 3.000 ansøgninger sammenlignet med sidste år. Det skriver Landbrugsavisen.

De første tre uger kunne økologer desuden ikke indsende ansøgninger, da indberetningen af de nye sædskiftekrav drillede i systemet. Siden har bl.a. manglende kvitteringsbreve og langsomme markkort yderligere forsinket arbejdet.

"Konsulenterne kan simpelthen ikke nå i mål med de mange graverende fejl i tast-selv, de har oplevet, som har forsinket deres arbejde helt urimeligt," siger EU- og klimadirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring.

EU-ansøgningen består bl.a. af den årlige ansøgning om landbrugsstøtte, og for økologerne er det samtidig en obligatorisk indberetning af deres økologiske produktion.

Ansøgningsfristen er i år på forhånd gjort en uge længere end sidste år, hvor fristen netop endte med at blive udskudt pga. IT-problemer.

Flere artikler fra samme sektion

Årets første tilfælde af fuginfluenza rammer hobbybesætning

I Gundsømagle er en besætning med 24 høns ramt af fugleinfluenza. Alle høns bliver aflivet, og Fødevarestyrelsen har oprettet restriktionszoner for alle ejere af fjerkræ inden for zonerne.

02-04-2025 4 minutter Fugleinfluenza

Ko med kalv-systemer vinder indpas i større malkebesætninger: »Det her er meget sjovere at passe«

Flere og flere kvægbesætninger forsøger i disse år at holde kalvene længst muligt hos deres ko eller en ammetante. Det kræver nye måder at indrette staldene på, men kan til gengæld give bedre dyrevelfærd og mere fleksibilitet i arbejdstiden.

31-03-2025 12 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg

Vildsvinebesøg hos økogrise kostede landmand næsten 300.000 kr.

Efter et uventet ornebesøg hos en flok fritgående økogrise måtte en landmand aflive dyrene, og den øvrige besætning fik seks ugers salgsstop. Det kostede op mod 300.000 kr., men kunne være blevet meget dyrere.

29-03-2025 5 minutter Grise