Annonce

Annonce

Hænder skriver på computer-tastatur

Ifølge Landbrug & Fødevarer er landmænd og konsulenter bagud med 3.000 EU-ansøgninger sammenlignet med sidste år. Det skyldes, at Landbrugsstyrelsens tast-selv fortsat er ramt af massive IT-problemer. Foto: Colourbox

L&F vil have ansøgningsfrist udskudt

Landbrugsstyrelsens IT-system skaber igen i år problemer for konsulenter og landmænd, der skal indsende EU-ansøgninger. Landbrug & Fødevarer opfordrer derfor til en udskydelse af fristen.

Endnu engang skaber IT-fejl problemer for landmænd og konsulenter, der skal bruge Landbrugsstyrelsens tast-selv til at indsende EU-ansøgninger. Der er frist d. 22. april, men Landbrug & Fødevarer opfordrer nu Landbrugsstyrelsen til at udskyde denne frist med en uge.

Ifølge L&F er erhvervet på nuværende tidspunkt bagud med 3.000 ansøgninger sammenlignet med sidste år. Det skriver Landbrugsavisen.

De første tre uger kunne økologer desuden ikke indsende ansøgninger, da indberetningen af de nye sædskiftekrav drillede i systemet. Siden har bl.a. manglende kvitteringsbreve og langsomme markkort yderligere forsinket arbejdet.

"Konsulenterne kan simpelthen ikke nå i mål med de mange graverende fejl i tast-selv, de har oplevet, som har forsinket deres arbejde helt urimeligt," siger EU- og klimadirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring.

EU-ansøgningen består bl.a. af den årlige ansøgning om landbrugsstøtte, og for økologerne er det samtidig en obligatorisk indberetning af deres økologiske produktion.

Ansøgningsfristen er i år på forhånd gjort en uge længere end sidste år, hvor fristen netop endte med at blive udskudt pga. IT-problemer.

Flere artikler fra samme sektion

Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige

Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.

20-11-2024 7 minutter Næringsstoffer,   Klima,   Bæredygtighed,   Biodiversitet

Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal

DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.

13-11-2024 7 minutter Klima

Rådgiver: Skovlandbrug kan være landbrugets columbusæg

Både forskere og landets største skovlandbruger er enige om at konceptet skovlandbrug kan være et vigtigt redskab til at løse nogle af landbrugets klima- og miljømæssige udfordringer. At dømme efter fremmødet til ’Skovlandbrugsdag 2024’ er interessen for fænomenet stort. Direktøren for ØkologiRådgivning Danmark kalder skovlandbrug for et columbus-æg.

12-11-2024 8 minutter Skovlandbrug,   Biodiversitet