Annonce

Annonce

Økologisektionen i L&F er ude efter landbrugselever, som uanset uddannelsestrin i landbrugsuddannelsen eller på landbrugets lederuddannelser viser en særlig interesse og nysgerrighed for den økologiske- produktionsform og håndværk.

Organisation efterlyser årets øko-elev

Kender du en landbrugselev med en særlig interesse for økologi? L&F's økologisektion kårer igen i år 'Årets Øko-elev', og du har mulighed for at indstille din favorit blandt landbrugets mange unge talenter.

For fjerde gang uddeler Landbrug & Fødevarers Økologisektor prisen ”Årets Øko-elev”, og der er nu åbent for nomineringer. Det sker i forbindelse med Økologisektionens årsmøde d. 27. oktober 2022 på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor fødevareminister Rasmus Prehn (S) overrækker prisen. Hvis du er underviser, praktikvært eller elev, kan du nominere din kandidat til Årets Øko-elev.

”Det er en stor glæde, at vi - for fjerde gang - i år kårer ”Årets Øko-elev”, hvor vi får givet nogle af de talentfulde, unge økologer et ekstra klap på skulderen. Vi har brug for, at der hele tiden bliver uddannet unge landmænd, der brænder for det økologiske håndværk og har mod og evnen til at bidrage til en fortsat udvikling af den økologiske sektor,” siger formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer Hans Erik Jørgensen i en pressemeddelelse.

Find Årets Øko-elev 2022

Til kåringen af ”Årets Øko-elev” er der sammensat et bredt dommerpanel, der består af repræsentanter fra Økologisektionens bestyrelse, sektorchefen for Økologi i Landbrug & Fødevarer, direktøren for Innovatationscenter for Økologisk Landbrug, et medlem af LandboUngdoms landsledelse, repræsentanter fra to landbrugsskoler samt en repræsentant for Landbrug & Fødevarers Netværk for Unge Økologer.

Nomineringen skal sendes til Sofie Bak Nielsen, sbni@lf.dk. Større filer uploades via WeTransfer eller anden platform.

Yderligere oplysninger om konkurrencen til Hanne Børsch hab@lf.dk, tlf: 27245833

Økologisektionen er ude efter landbrugselever, som uanset uddannelsestrin i landbrugsuddannelsen eller på landbrugets lederuddannelser viser en særlig interesse og nysgerrighed for den økologiske- produktionsform og håndværk. En, der tør tage initiativ og viser stor faglighed og engagement samt tør udfordre vanetænkning i klasselokalet eller ude på praktikpladsen.

Både praktikvært, underviser eller eleven selv kan indstille kandidater til ”Årets Øko-elev 2022”, men der skal være en udtalelse eller indstilling om kandidaten fra de to øvrige parter.  Nomineringen skal begrundes via enten tekst, video eller lydfil, og deadline er d. 23. september.

Med titlen som ”Årets Øko-elev" følger en 1. præmie på 5.000 kr. 2. pladsen modtager 2.500 kr., og endelig kåres ’Årets bobler’. Til alle tre priser følger desuden et abonnement på magasinet ’Økologi – Inspiration til jordbruget’.

Flere artikler fra samme sektion

Samdyrkning kan være løsningen på den største udfordring med linser

Samdyrkning af linser og havre viser gode takter i årets forsøgsparceller. Havren lader til at lægge en god dæmper på ukrudt og linsers lejetendens.

22-09-2022 5 minutter Bælgfrugter,   Plantebaserede fødevarer

Søren Just udfaser soja med Thise: »Det er vigtigt, at vi tager ansvar«

Søren Lundager Just driver Skordalsris nær Herning sammen med sin kone Louise. Her har de 240 Dansk Sortbrogede malkekøer. Køerne producerer 2,8 millioner kg mælk om året – og det er helt uden brug af soja.

21-09-2022 4 minutter Foder,   Bæredygtighed,   Mejeri,   Kvæg

Generationsskifte: Husk også at tænke 30 år frem

Hvor ser du dig selv om 30 år? Det er et af de spørgsmål, man bør overveje, når man vil overtage en bedrift. Det fortalte chefkonsulent Jens Peter Hermansen til et arrangement på Sdr. Klejnstrup, der stod i generationsskiftets tegn.

21-09-2022 3 minutter Generationsskifte