Annonce
Annonce
Jagten er sat ind på »Årets Unge Landmand«
Landbrug & Fødevarer kårer for ottende år i træk ”Årets Unge Landmand”, og alle har mulighed for at indstille sin favorit blandt landbrugets unge talenter.

Indtil senest 18. august kan man indstille kandidater, som man er "særligt stolt af at dele erhverv med", og som man mener inspirerer kollegaer og medarbejdere. Foto: Colourbox
For ottende år i træk skal et ungt talent kåres som "Årets Unge Landmand", og Landbrug & Fødevarer har nu åbnet for indstillinger. Vinderen, som annonceres til Landbrug & Fødevarers delegeretmøde til november, får blandt andet et rejsegavekort på 30.000 kr.
Det skriver Landbrug & Fødevarer på sin hjemmeside.
Kåringen sker i samarbejde med LandboUngdom, LandbrugsAvisen og Gjensidige Forsikring. Indtil senest 18. august kan man indstille kandidater, som man er "særligt stolt af at dele erhverv med", og som man mener inspirerer kollegaer og medarbejdere.
Nominerede landmænd skal være under 35, have en sund bedrift og have etablereret sig inden for de seneste tre år.
I alt nomineres fire kandidater, som alle portrætteres i LandbrugsAvisen. Den endelige vinder bliver udpeget af en dommerkomité med Landbrug & Fødevarers formand Søren Søndergaard og formand for LandboUngdom Niels Skovgaard i spidsen.
Søren Søndergaard ser frem til at være med til at kåre Årets Unge Landmand:
"Noget, der kendetegner mange talenter i vores erhverv, er, at de ofte leverer store resultater uden de helt store armbevægelser. De passer deres arbejde og ser ikke altid, hvor stor en forskel de egentlig gør. Og netop derfor er det afgørende, at vi sætter tiden af til at hylde de nye og kommende generationer," fortæller han.
Flere artikler fra samme sektion
Ingen genveje til flotte økojordbær: ”De skal luges i bund i foråret”
En jordbæravler i Norddjurs er en af de økologiske jordbæravlere, der holder stand trods en generel nedgang i branchen. Jordbæravler Dennis Weigelt Pedersen er samtidig planterådgiver i Innovationscenter for Økologisk Landbrug med ’hands-on’ erfaring fra egen avl. Her er hans bud på, hvordan man sikrer en stabil afgrøde.
Den 22-årige grisehvisker kan stadig lære sin snart 60-årige far noget om grise
Mathilde Munch har lært sin far meget om dyrevelfærd, selv om han har haft griseproduktion i over 25 år. Hun har et helt særligt blik for dyrene, mener hendes forældre.
15 års erfaring har bekræftet husdyrekspert i, at grise sætter pris på en høflig tone
Omsorg for grisene og naturlige forhold giver gode vilkår for, at relationen mellem landmand og dyr trives, men der er også dilemmaer i den økologiske produktion. Heldigvis er der fremskridt i arbejdet med at løse det formentlig største dilemma: Pattegrise, der dør i farehytterne.