Annonce

Annonce

Ung landmand fodrer kvæg

Indtil senest 18. august kan man indstille kandidater, som man er "særligt stolt af at dele erhverv med", og som man mener inspirerer kollegaer og medarbejdere. Foto: Colourbox

Jagten er sat ind på »Årets Unge Landmand«

Landbrug & Fødevarer kårer for ottende år i træk ”Årets Unge Landmand”, og alle har mulighed for at indstille sin favorit blandt landbrugets unge talenter.

For ottende år i træk skal et ungt talent kåres som "Årets Unge Landmand", og Landbrug & Fødevarer har nu åbnet for indstillinger. Vinderen, som annonceres til Landbrug & Fødevarers delegeretmøde til november, får blandt andet et rejsegavekort på 30.000 kr. 

Det skriver Landbrug & Fødevarer på sin hjemmeside.

Kåringen sker i samarbejde med LandboUngdom, LandbrugsAvisen og Gjensidige Forsikring. Indtil senest 18. august kan man indstille kandidater, som man er "særligt stolt af at dele erhverv med", og som man mener inspirerer kollegaer og medarbejdere.

Nominerede landmænd skal være under 35, have en sund bedrift og have etablereret sig inden for de seneste tre år.

I alt nomineres fire kandidater, som alle portrætteres i LandbrugsAvisen. Den endelige vinder bliver udpeget af en dommerkomité med Landbrug & Fødevarers formand Søren Søndergaard og formand for LandboUngdom Niels Skovgaard i spidsen.

Søren Søndergaard ser frem til at være med til at kåre Årets Unge Landmand:

"Noget, der kendetegner mange talenter i vores erhverv, er, at de ofte leverer store resultater uden de helt store armbevægelser. De passer deres arbejde og ser ikke altid, hvor stor en forskel de egentlig gør. Og netop derfor er det afgørende, at vi sætter tiden af til at hylde de nye og kommende generationer," fortæller han.

Flere artikler fra samme sektion

Samdyrkning kan være løsningen på den største udfordring med linser

Samdyrkning af linser og havre viser gode takter i årets forsøgsparceller. Havren lader til at lægge en god dæmper på ukrudt og linsers lejetendens.

22-09-2022 5 minutter Bælgfrugter,   Plantebaserede fødevarer

Søren Just udfaser soja med Thise: »Det er vigtigt, at vi tager ansvar«

Søren Lundager Just driver Skordalsris nær Herning sammen med sin kone Louise. Her har de 240 Dansk Sortbrogede malkekøer. Køerne producerer 2,8 millioner kg mælk om året – og det er helt uden brug af soja.

21-09-2022 4 minutter Foder,   Bæredygtighed,   Mejeri,   Kvæg

Generationsskifte: Husk også at tænke 30 år frem

Hvor ser du dig selv om 30 år? Det er et af de spørgsmål, man bør overveje, når man vil overtage en bedrift. Det fortalte chefkonsulent Jens Peter Hermansen til et arrangement på Sdr. Klejnstrup, der stod i generationsskiftets tegn.

21-09-2022 3 minutter Generationsskifte