Annonce
Annonce
Sommeren over holder Landbrugsstyrelsen en række gratis arrangementer om naturpleje. Foto: Colourbox
Gratis møder om naturpleje er i fuld gang
Det er stadig muligt at besøge en række af de events om naturpleje, som afholdes landet over de kommende måneder.
Ønsker man som landmand eller rådgiver at vide mere om tilskudsmulighederne til naturpleje og hvordan plejen foregår i praksis, er der rig mulighed for det de kommende måneder.
Landbrugsstyrelsen afholder nemlig fem temadage for landmænd, hvoraf to allerede ér afholdt, tre informationsmøder samt to temadage for naturrådgivere - alle arrangementer er gratis.
Temadagene er heldagsarrangementer, hvor man tager ud til et naturområde og hører om gode erfaringer med naturplejen i praksis. Her vil samtidig være repræsentanter fra styrelsen og kommunen og konsulenter med speciale i naturpleje.
Informationsmøderne er tre timers aftenmøder, hvor man ligeledes hører om erfaringer med arbejdet og bliver opdateret på reglerne for tilskud og kontrollen af plejegræsordningen. Disse møder er rettet både mod konsulenter og landmænd.
Temadagene for specialiserede naturrådgivere har fokus på naturplejens betydning og effekten for naturen. Her vil en repræsentant fra Landbrugsstyrelsen også være til stede.
Temadagene for landmænd afholdes på følgende datoer:
6. juni, Esbjerg
12. juni, Silkeborg/Ry
26. juni, Sorø
4. september, Brovst
11. september, Vissenbjerg
Temadagene for naturrådgivere afholdes på følgende datoer:
16. maj, Samsø
Ultimo august 2019 – dato og sted kommer senere
De tre timer lange informationsmøder afholdes på følgende datoer:
9. oktober, Aalborg
23. oktober, Ringkøbing
30. oktober, Svendborg
Flere artikler fra samme sektion
Potentialet for at øge de økologiske udbytter er stort
ANALYSE: Kvælstof bestemmer den største del af de økologiske udbytter, og det er oftest den begrænsende ressource i en økologisk markplan. Fravær af pesticider koster også udbytter i en direkte sammenligning med konventionel planteavl. Det økologiske greb er at udmønte de grundlæggende økologiske principper til praktisk landmandskab, krydret med nye metoder og teknologier.
Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige
Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.
Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal
DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.